Autor |
Zpráva |
Marousek
|
Změna provozovatele vozidla
Zdar chlapi,
potřeboval bych poradit s následující situací.
Chystám se prodat své auto dobré kamarádce. Aby se vyhla eko dani, chtěl bych nechat auto přihlášené na sebe a ji uvést jen jako provozovatele. Pojistku by si platila sama s tím, že já jsem majitel a ona provozovatel.
Lze to takhle vůbec udělat, případně jak? Jsou s provozem takového vozidla spojená nějaká rizika?
Díky
_________________ Mazda Demio 1.3 GLX - spotřebák Škoda 120 L 85´ - návrat ke kořenům
Škoda 742 Forever Team
|
20.6.14, 09:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Změna provozovatele vozidla
pasti našeho státu neutečeš jedině zaplatit
|
20.6.14, 19:13 |
|
|
Marousek
|
Nechci zakládat nové téma.
Koupil jsem nový (jetý) vůz a mám k němu pouze VTP. Majitel mi ORV neposlal. Už tak jsem čekal měsíc než se uráčil a poslal mi alespoň něco. Nechci dál čekat. Snad mi na úřadě vystaví nové ORV? Jak mám postupovat při přihlašování vozu?
Díky
_________________ Mazda Demio 1.3 GLX - spotřebák Škoda 120 L 85´ - návrat ke kořenům
Škoda 742 Forever Team
|
8.7.14, 17:20 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ve velkém je to na tebe už přehlášené tak nahlásíš ztrátu malého zaplatíš
|
8.7.14, 19:52 |
|
|
Marousek
|
Jasný ve velkém je to na mě odhlášené. Že nahlásím ztrátu jsem si myslel, ale mám jít nejdřív vyřídit nové ORV, pak evidenčka a pak normálně přihlásit?
Škoda 742 Forever Team
|
8.7.14, 20:24 |
|
|
CROWACK
|
já myslel,že když je to na tebe odhlášené, tak přitom mu ORV sebrali a ustřihli mu rožek ne? Už jsem to pravda dlouho nedělal...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
8.7.14, 20:26 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
ja mam malej s ustrizenym rohem takze by ho meli vzdy vratit ne ?
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
8.7.14, 21:16 |
|
|
fatal
rejpal
|
Marousek píše: Jasný ve velkém je to na mě odhlášené. Že nahlásím ztrátu jsem si myslel, ale mám jít nejdřív vyřídit nové ORV, pak evidenčka a pak normálně přihlásit? Postup: povinné, evidenčka, registr, hotovo. Důležitý je velký techničák, chybějící malý se dá řešit na místě. Citace: K přihlášce vozidla k registraci žadatel přiloží
a) technický průkaz vozidla,
b) doklad o technické prohlídce, jedná-li se vozidlo, které již bylo provozováno,
c) souhlas vlastníka k zaregistrování vozidla na jiného provozovatele,
d) protokol o evidenční kontrole vozidla, nejedná-li se o nové vozidlo,
e) doklad o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla,
f) doklad o zástavním právu váznoucím na vozidle, bylo-li zřízeno,
g) doklad o povolení k pobytu nebo o udělení azylu na území České republiky, není-li provozovatel vozidla státním občanem České republiky,
h) potvrzení o zaplacení daně z přidané hodnoty v případě pořízení nového dopravního prostředku z jiného členského státu Evropské unie. http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Dovoz_registrace_a_schvalovani_vozidel/Registrace+vozidel/Jak+registrovat/Jak+registrovat.htm
|
8.7.14, 21:42 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
CROWACK píše: já myslel,že když je to na tebe odhlášené, tak přitom mu ORV sebrali a ustřihli mu rožek ne? Už jsem to pravda dlouho nedělal... nestřihá se rožek ale procvakávaji dirky když koukneš tak kolem jsou 1-12 a 1-31 tim vyznačí datum platnosti po tomhle aktu se ORV předává novýmu majiteli
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
8.7.14, 23:15 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
kdo by se zdrzoval s hledanim datumu ?? ustrihnou rozek a hotovo
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
9.7.14, 04:40 |
|
|
Marousek
|
fatal píše: Marousek píše: Jasný ve velkém je to na mě odhlášené. Že nahlásím ztrátu jsem si myslel, ale mám jít nejdřív vyřídit nové ORV, pak evidenčka a pak normálně přihlásit? Postup: povinné, evidenčka, registr, hotovo. Důležitý je velký techničák, chybějící malý se dá řešit na místě. Aha a nebude jim na evidenčce vadit chybějící ORV?
Škoda 742 Forever Team
|
9.7.14, 08:57 |
|
|
fatal
rejpal
|
Oficiálně je požádován, ale veškeré údaje se kontrolují dle TP. Tam zajeď a zeptej se, není nic snazšího.
|
9.7.14, 09:08 |
|
|
Marousek
|
Jasný, díky
Škoda 742 Forever Team
|
9.7.14, 09:22 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
21lucas píše: kdo by se zdrzoval s hledanim datumu ?? ustrihnou rozek a hotovo eeee kupoval jsem ted motorku a vozík dírkovačem na známky vvycvaknou dobu platnosti, motorka z bruntálu a vozák z hodonína, přihlašoval jsem ve veselí i s přepisem de vyj když platíš s CKP
|
9.7.14, 10:57 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
vim cim se to ma delat ale zatim ani jeden malej technicak nebyl znehodnocen tak jak by melo bejt ale je mozne ze jinej kraj jinem mrav
|
9.7.14, 20:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|