|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
kompresor orlík
nám starý dvoupístový kompresor orlík makal spolehlive na ojnici se ale asi uštípla kompozice na šálku a průser kompreor se zadřel natvrdo,šálky podřené, klika jakš takš, šálky mi připadají jak ze škodovky, vzal jsem šmirgl na vrtačku a šálky protáčel až se zjevil kov že mizela kompozice, namazal a jede to dál, nepojede to ale dlouho to vím ěle nějaký pátek pomůže za nápady děkuji
|
13.11.14, 20:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Re: kompresor orlík
na orlíky jsou dostupný díly
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
14.11.14, 10:24 |
|
|
varok
|
Myslím že na svarforu mají téma o kompresorech a právě tam probírají i starší kompresory Orlík, ČKD apod. Občas tam i někdo dá odkaz na obchod s díly na Orlíky. Tak se zkus zeptat tam. http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=1664
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
14.11.14, 18:10 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
co jsem čuměl tak na šálku u kliky se asi utrhla kompozice a protočila natvrdo, celé e to pak kouslo
|
14.11.14, 21:48 |
|
|
Dallen
|
Salky se daji prece bez problemu nechat vyrobit
_________________ Ex^2-Škoda 120 Ex-Forman 135Lx, nejlepší auto co jsem kdy měl. (__¤)==\*/==(¤__) AR 156 1.8TS Cuore Sportivo
|
16.11.14, 09:49 |
|
|
Jiri
|
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
21.11.14, 22:37 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jiri dík moc, já bych asi jen poslal tu kliku na opravu, vrtačkový výbrus zatím drží, otáčky mám pololoviční, řemen jsem moc nenapl ay měl možnost prokluzu a motor má tepelnou ochranu s kontrolkou,
já to mám tak že nemám ani chlazení motor běží deset vteřin a pak minuta pauza někdy sepne jen třikrát za den
|
24.11.14, 07:53 |
|
|
Jiri
|
Ja ten kompresor taky nemam komplet, ten vetrak a kryty me chybi, nebo neco mam, ale nemam vsechno tak to mam sundane a mam tam El ventilator kterej se spina s kompresorem a fouka na valce. Jinak foukam je necelejch 7atmosfer protoze mam u nej jen dve flasky z V3S a do teh si vic netroufnu, musim sehnat nejakou flasku a zvednout tlak, otacky maji byt 1400 ale ja mam malicko min, remenice na kompresosu je malicko vetsi nez na motoru, ale kolik tam ten pomer je sem nepocital, jinak uz by si taky zaslozil minimalne pisti krouzky, otec ho kdysi koupil ve srote za 100kc, dali sme k nemu 3Kw motor, udelali remenici a fouka uz skoro deset let a pred tim X let ve fabrice 16hodin denne, ale ted sme zacali delt gumy a na tu zouvacku je teh 7atmosfer malo....v prve rade flaska, a rovnous tim asi kruzky a dokoupit veci co chybi na ten original vetrak a bude kompresor na hromadu let
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
24.11.14, 15:43 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já ty plechy ted sdělal ten větřák je pro mě na nic, za těch deset vteřin se to nijak extrémě neohřeje i když se fouká lod, a navíc vím že když ventilátor nefachčil a komprosor napájel celý den zbíječku a od toho komresoru si mohl odpalovat cigára , tak to makalo a nic se nestalo
|
24.11.14, 20:49 |
|
|
Jiri
|
Jestli ten ventilator mas kompletni a nepotrebujes ho, klidne koupim
|
24.11.14, 21:26 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
časem plechy schovám, a ventilátor je na komresoru kompresor je už zas spuštěný a nainstalovaný v šachtě, tak až ho budu vytahovat, já měl nejprve komresorovnu ale vůli kraválu jsem nakoneš vykopal a vybetonoval šachtu, kompresor jem odšrouboval a šup ho do šachty 4OO l nádoba je venku tu jsem propojil hydraulickou hadicí a OK
jinak cena vžbrusu je 8OO až 14OO, pokud má klika pod 44 mm musí se nechat navařit
|
25.11.14, 06:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|