Delší dobu jsem měl při mytí auta pocit, že mi asi pětiletá "wapka" (noname,nějakej Winner, za dvojku,1400w,100bar,360l/h) tlakuje,jak se jí zachce, jako by občas jala na 2 válce ze tří
Jenom pro jistotu jsem ji rozebral skoro do šroubku, nezjistil žádný opotřebení ani poškození, aspoň co se týká pohonu a pístů, k ventilkům jsem se jako k jediný věco nedostal, těleso s nima je svařený ze dvou kusů plastu a už by možná nešlo sešroubovat. Problém a možná i příčina občasnýho slábnutí ale vidim jinde - z převodů jsem vylil asi decku smradlavý řídký brusný pasty,ale co si pamatuju, když jsem to ze zvědavosti rozebíral úplně nový, byla tam stejně smradlavá vazelína. Takže potřrbuju radu, čím to naplnit. Jedná se o mazivo, který bude mazat jak nerezový písty a jejich ,jejich gufera+silonový futra a gufero vstupní hřídelky od motorku, tak planetovou převodovku s ocelovejma kolečkama obíhajícíma po hliníku (odtud ta šedivá brusná pasta) . Bojim se do toho dát nějakou minerální vazelínu, aby nenaleptala gumový a plastový součásti (mám s tím zkušenosti) a silikonová je relativně drahá a nemaj ji na každym rohu. Tak co kdo doporučíte? V profi wapkách se údajně normálně mění olej, ale nemám tucha, co je to zač.