|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Autor |
Zpráva |
erik
|
trasien sa volant
Zdravim Vas!
Mam taky problem:
Mam Skoda Forman Marathon z roku 1992. Su na nom hlinikove disky, originaly( SKODA 5Jx13 E38), Asi pri 80 km/h sa zacnie triast volant, a zatial neviem prist na to, ze preco. Kolesa su vyvazene, geometria je nastavena, capy su nove, ....
Vie mi niekto poradit, ze od coho to moze byt
Dakujem, Erik
|
15.4.07, 09:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Drak
|
Vůle v nějakým kloubu, buď spodní otočák, nebo hlavice řízení, silentbloky ramene, nebo mírně přidřený homokineťák. Chce to rozdělat a zkontrolovat, nebo se domluvit na STK, za 100 ti s přední nápravou zatřepou a řeknou, co je špatně.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
15.4.07, 10:20 |
|
|
Kristensen
|
v první řadě si pořádně prohlídni pneu jestli na nich nemáš bouly, může být ve vzorku a ten vzorek bude na jednom místě rovnej tak jak jezdíš a na druhým vyboulenej, pokud budou OK tak hledej v uložení. Ono totiž při tom vyvažování si toho v pneuservise nemusej všimnout páč většinou se kolo roztočí až když zaklapnou ten kryt, a málokterej pneuservisák se ohne aby se podíval jestli to kolo hází nebo ne. No a potom se taky koukni na homokineťák jestli nemáš spadlou manžetu, občas se stane že praskne páska a ta manžeta zalejzá do kloubu a pak to taky hází. Ale jak píšeš ty že při 80, tak bych fakt nejdřív hledal v pneu a potom ve vůlích atd
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
15.4.07, 11:14 |
|
|
michalkatka
|
presne to som už riešil, vymenil som, čapy, vyvážené nové gumy, nakoniec to vyriešila výmena celej dlhej poloosi s oboma kĺbmi, na aute sa javila ako v poriadku, bez vôle, v zákrute to nelúpalo ani nevŕzgalo, ale bol to vonkajší homokĺb, po rozobratí mal vôľu nie veľkú, ale bol vadný.
a k tým gumám sa mi niečo stalo na zimných, tiež to hádzalo až kým so neobjavil toto...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
15.4.07, 12:04 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: trasien sa volant
erik píše: Zdravim Vas! Mam taky problem: Mam Skoda Forman Marathon z roku 1992. Su na nom hlinikove disky, originaly( SKODA 5Jx13 E38), Asi pri 80 km/h sa zacnie triast volant, a zatial neviem prist na to, ze preco. Kolesa su vyvazene, geometria je nastavena, capy su nove, .... Vie mi niekto poradit, ze od coho to moze byt Dakujem, Erik
a při té 80 km/h když vyřadíš přestane to ? jestli jo tak je to homokloub u převodovky, já jsem měl ve čtvrtek fáčko no výtřep jak blázen a levé zadní kolo boule miloš
|
15.4.07, 18:49 |
|
|
DRYVER
|
Taky to muzou delat disky - mam taky elektrony na formanu a byly proste jokoby narazene, takze to hazelo celkem dost a trepalo to volantem taky kolem te 80km/h a pritom jsem je mel vyvazene. Prehodil sem rafky a je po problemu.
|
15.4.07, 19:07 |
|
|
Bukaj
|
Zvedni si předek auta (nebo jen jedno kolo), zatáhni ručku, nastartuj, zařaď 1, nebo 2 a pomalu pusť spojku. Pak vylez z auta a koukej, co dělají kola, gumy, ráfky - jestli nehážou do boku, nahoru a dolů, boule, vše je krásně vidět.
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
16.4.07, 08:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|