Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.11.24, 10:47

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Toyota Yaris nebo Fabia combi 1,2 
Autor Zpráva

Příspěvek Toyota Yaris nebo Fabia combi 1,2
Přemýšlim o koupě noveho auta. Rozhoduji se mezi Toyotou Yaris a Fabii Combi 1,2 HTP. Bojuji s pocitem ze do Yarisu nedam celou mou 3 členou rodinu i s kočarkem. Auto pouzivam nekdy i v praci, casto prevažim pracovni věci. Jezdim hlavně Moravu a 4 do roka zahranici ve 3 -4 lidech. Rad bych koupil spolehlive auto.Rad bych slysel i vase nazory.Dik Tom

18.4.07, 12:05
Pspvek Reklama

Příspěvek 
To chces pocut, ze sa do jarisa dajak napchas, alebo ze htp nieje az taky shit? Co tak si kupit malinko vacsie auto - napriklad hyundai accent?

18.4.07, 12:49
Hliník navždy.

Příspěvek 
Ja bych volil Yaris, ale kdyz chces zas vetsi auto a nevyhazovat moc penez, tak bych koupil treba starsiho focuse v kombajnu. Je to drzak auto a treba 1,6 nebo 1,8 jsou dost vykonny motory. Fobie kombajn ve 4 lidech + veci v kufru s htp se bude sunout po dalnici az hamba :? Nemluve o tom ze skodovky sou predrazeny (novy). Za penize co stoji social verze nova fobie mas par let stary auto v dobry vybave, aspon bude mit volant a 4 kola (jak tu nekdo vtipne podotknul) :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

18.4.07, 13:00
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
Matthes píše:
Ja bych volil Yaris, ale kdyz chces zas vetsi auto a nevyhazovat moc penez, tak bych koupil treba starsiho focuse v kombajnu. Je to drzak auto a treba 1,6 nebo 1,8 jsou dost vykonny motory. Fobie kombajn ve 4 lidech + veci v kufru s htp se bude sunout po dalnici az hamba :? Nemluve o tom ze skodovky sou predrazeny (novy). Za penize co stoji social verze nova fobie mas par let stary auto v dobry vybave, aspon bude mit volant a 4 kola (jak tu nekdo vtipne podotknul) :)

mám další fábii 1.4 Mpi na servis, ujel 7000 km, najeto 47.000 km, serviska, druhý majitel, odešla zapalovací lišta, včera čidlo teploty a dneska zas snímač otáček, jak to nahlásí závadu do paměti závad tak se rožne kontrolka na přístrovce a majitel šílí, pozinkovaná karoserie? kámoš měnil levý přední blatník hnije to naspodu jak u žigulů, naleze tam prach za plastový podběh a je tam pořád mokro, za pár let se tu nadebatujem miloš

18.4.07, 16:57

Příspěvek 
Já bych se tý Fabie nebál.Máma si 1,2HTP combi 47 Kw koupila v 6/03 na firmu a je spokojená.Jezdí s tim kde kdo,nalítáno už taky mít bude a za celou dobu odešlo jen čidlo chladicí kapaliny a to ještě v záruce a teď kotouče a destičky.Jinak o tom autě neví.Kdyžtak ožel výbavu a vem si ji v 1,4 16V a máš to úplně v pohodě.

18.4.07, 18:53

Příspěvek 
A co Toyota Auris, je to krapet větší...

18.4.07, 19:09
Profil ICQ

Příspěvek 
hele chceš levný auto tak neber škodovku...hyundai accent..starou elantu (ne ten novej model 2007, stojí new 350 táců v náloži)..japonci sou teď velká konkurence škodovky..

18.4.07, 19:27
Hliník navždy.

Příspěvek 
Nebo k Semikove nelibosti starsi octu v kombajnu :)

18.4.07, 19:29

Příspěvek 
Mohu jen přikývnout milošoj, jednou už jsem to tady psal, známej má fábii má najeto teď už teda kousek přes 40 000 ale když měla těch 40 000 tak jsem mu opravoval rozlámaný kabely v průchodce do dveří u řidiče (stačilo zabouchnout dveře a auto se samo zamklo nebo cvaknulo elektrický otvírání pátech dveří :lol: ) a můžu říct že ten chlap je doslova nešťastnej, protože auto koupil fungl nový a když to pak spočítal tak za těch 40 000km ho stálo v průměru 40 000CZK jen na opravách (a to je starší pán chová se ktomu slušně páč si myslel že mu vydrží do smrti) takže co 1000km jízdy to 1000CZK nutná oprava (podotýkám že v průměru) a teď přišla další rána: Auto hnije :cry: To je prostě neskutečný obvzláště člověk kterej celej život poskakoval ve stovce pak si koupil na chvilku Šáde no a pak si chtěl na důchod udělat radost....

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

18.4.07, 20:10

Příspěvek 
To můj děda si na Fábii nestěžuje. Zdědil ji po svém bratrovi, prodal 105ku a tu Fabku používá ke stejným účelům, jako tu 105ku - jezdí s ní na chatu a z chaty do lesa na houby, na dřevo a pro písek a cihly :D . To auto podle toho taky vypadá, navíc ho někdo sejmul, takže má měněnej zadní blatník s částí střechy (u Fabky se mění blatník i s lemem střechy až k A sloupku :shock: ).
Pravda, u 105ky mu nikdy nikdo v lese nerozbil okno a neukradl tašku s doklady :? , ale děda to má pojištěný a tak to neřeší...
...jediné, co si stěžoval, že mu přestalo svítit třetí brzdový světlo a v servisu mu to chtěli opravit za 1000Kč, že to nejde opravit, jen vyměnit, a tak se na to vykašlal. Když mi to říkal, byli jsme zrovna na návštěvě u tety, tak jsem si půjčil od sousedů páječku, z bleskem zasaženého DVD přehrávače jsem použil diodu, nahradil jí ochrannou diodu ve světle a světlo opět svítí ;) A od dědy jsem dostal 300,- :D

Tady se zeptám těch študovaných a študujících v oboru elektro: Proč je tam ta dioda? Předpokládám, že jako ochranný prvek, ale co mohlo způsobit, že odešla? Vždy jsem si myslel, že LED diodová světla v autě jsou "nesmrtelná", že je zničí jedině přepětí, ke kterému v moderních autech, plných elektroniky nedochází, ne? :roll:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

18.4.07, 20:35
Profil ICQ

Příspěvek 
Jo to by jsi koukal jak umí třeba fábie dobíjet i 18 voltů :lol: :lol: :lol:

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

18.4.07, 20:37

Příspěvek 
Co to bylo za diodu? Led, usměrňovací nebo schotky? A jak byla zapojená? V sérii, nebo paralelně v závěrném směru?

18.4.07, 20:42

Příspěvek 
Martin píše:
Co to bylo za diodu? Led, usměrňovací nebo schotky? A jak byla zapojená? V sérii, nebo paralelně v závěrném směru?

Normální dioda (asi usměrńovací - ty možnosti a) a c) to nebyly). Nějaká ochranná dioda, která shoří dřív, než ty LEDky.
V tom LED světle je to jediná neLED dioda :lol: ...v sérii s tím LED obvodem.
Nejsem elektrikář, ale zahradník, tak omluvte mou terminologii :oops:
...hlavně, že se v tom rád vrtám a mám velkou procentuální úspěšnost při opravách elektroniky ;)

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

18.4.07, 20:57
Profil ICQ

Příspěvek 
Bukaj píše:
... a mám velkou procentuální úspěšnost při opravách elektroniky ;)

Tak to se mi někdy nedaří.

Pokud to byla normální dioda v propustném směru, tak trochu postrádám její smysl.

18.4.07, 21:12
Hliník navždy.

Příspěvek 
Co Zener misto odporu a jako stabilizace ... :)

18.4.07, 21:17
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další