Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.11.24, 19:09

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Bez řidičáku na pole 
Autor Zpráva

Příspěvek Bez řidičáku na pole
Ještě v autoškole nám učitel tvrdil, že pokud někdo chce jezdit bez řidičáku, tak musí jezdit na oploceném pozemku a musí zajistit, aby neměly na pozemek přístup nepovolané osoby a zvěř. Teď bych potřeboval vědět, kde je to napsané černé na bílém. Nevíte někdo přesně místo v zákoně, kde to je?

7.5.07, 06:57
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Bez řidičáku na pole
Martin píše:
Ještě v autoškole nám učitel tvrdil, že pokud někdo chce jezdit bez řidičáku, tak musí jezdit na oploceném pozemku a musí zajistit, aby neměly na pozemek přístup nepovolané osoby a zvěř. Teď bych potřeboval vědět, kde je to napsané černé na bílém. Nevíte někdo přesně místo v zákoně, kde to je?
ne já jezdím zahumnama normálně ale už sem vyděl aj policajty na polňačkách aůe jak zákon píše nevím

7.5.07, 12:03
Profil ICQ

Příspěvek Re: Bez řidičáku na pole
Martin píše:

To nenajdeš v silničním zákoně, mělo by to být v nějakém zákoně kterej upravuje práva a povinosti vlastníků, ale pokud máš pozemek oplocenej tak pokud si nikdo nebude stěžovat na hluk, černou stavbu nebo nějaký neekologický jednání tak si tam můžeš jezdit třeba s tankem bez papírů.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

7.5.07, 12:45
von GLEXR

Příspěvek 
Celej vtip je v tom, že zákon se týká "provozu na pozemních komunikacích" - a to pole není, pokud je navíc oplocený, už to není komunikace vůbec. Takže pochybuju, že to někde najdeš napsaný jako nějaký předpisy pro jízdu na poli, musí se číst v zákoně mezi řádky..

Škoda 742 Forever Team

7.5.07, 15:26
Profil ICQ
Moderátor

Příspěvek 
na poli blbnout muzes, ale jak se na to pole dostanes, kdyz ne po komunikaci...leda zeby s ebou jel nekdo kdo ma ridicak, zajel na pole a tebe tam nechal a potom si pro tebe zase dosel...

http://kachnis.techsajt.cz

7.5.07, 16:23
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
kachnis píše:
na poli blbnout muzes, ale jak se na to pole dostanes, kdyz ne po komunikaci...leda zeby s ebou jel nekdo kdo ma ridicak, zajel na pole a tebe tam nechal a potom si pro tebe zase dosel...

si najdi na seznamu mapy a zjisti si která cesta je soukromá, a která státní, na soukromých cestách na tebe nikdo nemá, pokud je to v souladu s vlastníky těch cest a tak je to i se soukromými pozemky, já si jezdím do motorestu na pivo v naprostém klidu, cesta je moje a způli motorestu, nějaké papíry to mě už vůbec netrápí, pokud tam srazíš srnu, poškodíš cizí majetek, proto ten plot, ale máš kufr a když není žalobce není soudce, klidně mě můžou i kontrolovat policajti, ale jen za účelem pátrání po hledaných osobách, můžou operovat i na soukromých pozemcích jinak nic miloš

7.5.07, 17:34

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
kachnis píše:

si najdi na seznamu mapy a zjisti si která cesta je soukromá, a která státní, na soukromých cestách na tebe nikdo nemá, pokud je to v souladu s vlastníky těch cest a tak je to i se soukromými pozemky, já si jezdím do motorestu na pivo v naprostém klidu, cesta je moje a způli motorestu, nějaké papíry to mě už vůbec netrápí, pokud tam srazíš srnu, poškodíš cizí majetek, proto ten plot, ale máš kufr a když není žalobce není soudce, klidně mě můžou i kontrolovat policajti, ale jen za účelem pátrání po hledaných osobách, můžou operovat i na soukromých pozemcích jinak nic miloš
a jak je to s polníma cestama to jsou teoreticky kusy po dohodě poježděnýho pola aby se dostali i ostatní ke svím políčkám a nejezdili přes cizí

7.5.07, 20:50
Profil ICQ

Příspěvek 
taky jsem lítal z Š105 bez papírů po polňačkách,ale stejně jsem musel pokaždé kousek jezdit po silnici...všechno mi fungovalo, měl jsemi SPZku projistotu...ale není to dobrej pocit......jinak jsem taky slyšel ,že na oploceným pozemku mužeš jezdit čímkoliv

17.5.07, 20:10

Příspěvek 
Komu patří cesta (zda státu nebo např. supermarketu či Františku Vomáčkovi) je úplně jedno, pokud se jedná o pozemní komunikaci ve smyslu zákona, je potřeba mít k řízení vozidla patřičné oprávnění. Po poli se dá jezdit i bez řidičského průkazu, ale majitel toho pole by s tim měl asi souhlasil, jinak taky narazíte...

17.5.07, 23:49
Profil Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]