|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Martin
|
Bez řidičáku na pole
Ještě v autoškole nám učitel tvrdil, že pokud někdo chce jezdit bez řidičáku, tak musí jezdit na oploceném pozemku a musí zajistit, aby neměly na pozemek přístup nepovolané osoby a zvěř. Teď bych potřeboval vědět, kde je to napsané černé na bílém. Nevíte někdo přesně místo v zákoně, kde to je?
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
7.5.07, 06:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
škodař
|
Re: Bez řidičáku na pole
Martin píše: Ještě v autoškole nám učitel tvrdil, že pokud někdo chce jezdit bez řidičáku, tak musí jezdit na oploceném pozemku a musí zajistit, aby neměly na pozemek přístup nepovolané osoby a zvěř. Teď bych potřeboval vědět, kde je to napsané černé na bílém. Nevíte někdo přesně místo v zákoně, kde to je? ne já jezdím zahumnama normálně ale už sem vyděl aj policajty na polňačkách aůe jak zákon píše nevím
|
7.5.07, 12:03 |
|
|
Kristensen
|
Re: Bez řidičáku na pole
Martin píše: Ještě v autoškole nám učitel tvrdil, že pokud někdo chce jezdit bez řidičáku, tak musí jezdit na oploceném pozemku a musí zajistit, aby neměly na pozemek přístup nepovolané osoby a zvěř. Teď bych potřeboval vědět, kde je to napsané černé na bílém. Nevíte někdo přesně místo v zákoně, kde to je?
To nenajdeš v silničním zákoně, mělo by to být v nějakém zákoně kterej upravuje práva a povinosti vlastníků, ale pokud máš pozemek oplocenej tak pokud si nikdo nebude stěžovat na hluk, černou stavbu nebo nějaký neekologický jednání tak si tam můžeš jezdit třeba s tankem bez papírů.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
7.5.07, 12:45 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Celej vtip je v tom, že zákon se týká "provozu na pozemních komunikacích" - a to pole není, pokud je navíc oplocený, už to není komunikace vůbec. Takže pochybuju, že to někde najdeš napsaný jako nějaký předpisy pro jízdu na poli, musí se číst v zákoně mezi řádky..
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
7.5.07, 15:26 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
na poli blbnout muzes, ale jak se na to pole dostanes, kdyz ne po komunikaci...leda zeby s ebou jel nekdo kdo ma ridicak, zajel na pole a tebe tam nechal a potom si pro tebe zase dosel...
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
7.5.07, 16:23 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
kachnis píše: na poli blbnout muzes, ale jak se na to pole dostanes, kdyz ne po komunikaci...leda zeby s ebou jel nekdo kdo ma ridicak, zajel na pole a tebe tam nechal a potom si pro tebe zase dosel...
si najdi na seznamu mapy a zjisti si která cesta je soukromá, a která státní, na soukromých cestách na tebe nikdo nemá, pokud je to v souladu s vlastníky těch cest a tak je to i se soukromými pozemky, já si jezdím do motorestu na pivo v naprostém klidu, cesta je moje a způli motorestu, nějaké papíry to mě už vůbec netrápí, pokud tam srazíš srnu, poškodíš cizí majetek, proto ten plot, ale máš kufr a když není žalobce není soudce, klidně mě můžou i kontrolovat policajti, ale jen za účelem pátrání po hledaných osobách, můžou operovat i na soukromých pozemcích jinak nic miloš
|
7.5.07, 17:34 |
|
|
škodař
|
slovacek.milos píše: kachnis píše: na poli blbnout muzes, ale jak se na to pole dostanes, kdyz ne po komunikaci...leda zeby s ebou jel nekdo kdo ma ridicak, zajel na pole a tebe tam nechal a potom si pro tebe zase dosel... si najdi na seznamu mapy a zjisti si která cesta je soukromá, a která státní, na soukromých cestách na tebe nikdo nemá, pokud je to v souladu s vlastníky těch cest a tak je to i se soukromými pozemky, já si jezdím do motorestu na pivo v naprostém klidu, cesta je moje a způli motorestu, nějaké papíry to mě už vůbec netrápí, pokud tam srazíš srnu, poškodíš cizí majetek, proto ten plot, ale máš kufr a když není žalobce není soudce, klidně mě můžou i kontrolovat policajti, ale jen za účelem pátrání po hledaných osobách, můžou operovat i na soukromých pozemcích jinak nic miloš a jak je to s polníma cestama to jsou teoreticky kusy po dohodě poježděnýho pola aby se dostali i ostatní ke svím políčkám a nejezdili přes cizí
|
7.5.07, 20:50 |
|
|
solo
|
taky jsem lítal z Š105 bez papírů po polňačkách,ale stejně jsem musel pokaždé kousek jezdit po silnici...všechno mi fungovalo, měl jsemi SPZku projistotu...ale není to dobrej pocit......jinak jsem taky slyšel ,že na oploceným pozemku mužeš jezdit čímkoliv
|
17.5.07, 20:10 |
|
|
Luboš
|
Komu patří cesta (zda státu nebo např. supermarketu či Františku Vomáčkovi) je úplně jedno, pokud se jedná o pozemní komunikaci ve smyslu zákona, je potřeba mít k řízení vozidla patřičné oprávnění. Po poli se dá jezdit i bez řidičského průkazu, ale majitel toho pole by s tim měl asi souhlasil, jinak taky narazíte...
|
17.5.07, 23:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|