Autor |
Zpráva |
hans
von GLEXR
|
Problém s notebookem
Je to trochu mimo téma Techwebu, ale určitě se tady najde někdo, kdo mi poradí.
U notebooku se mi jaksi "rozpadl" port USB. Jak je v něm takový ten plastový "jazýček" a do něj vedou drátky či jak je to tam udělaný, tak ten "jazýček" se utrhl a zůstal v konektoru myši. Přišel jsem na to tak, že při pokusu o zapojení myši se od portu zablesklo a počítač se vypnul
Nehodlám se v tom hrabat sám, ani tomu nakonec nerozumím, ale zajímalo by mě, jestli se nechá vyměnit samotný port USB, případně na kolik taková sranda může zhruba přijít? Díky!
Omlouvám se za trochu kostrbatý popis, ale přes počítače jsem ona nedávno zmiňovaná LAMA...
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
2.6.07, 21:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Nevim jakej mas notebuk - jak to mas delany, ale obavam se ze je to primo napajeny na desce takze jedine prepajet, mozna je to tam jenom zacvaknuty, ale spis ne U me to vypada ze je to napevno v desce
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
2.6.07, 21:40 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Re: Problém s notebookem
hans píše: Je to trochu mimo téma Techwebu, ale určitě se tady najde někdo, kdo mi poradí. U notebooku se mi jaksi "rozpadl" port USB. Jak je v něm takový ten plastový "jazýček" a do něj vedou drátky či jak je to tam udělaný, tak ten "jazýček" se utrhl a zůstal v konektoru myši. Přišel jsem na to tak, že při pokusu o zapojení myši se od portu zablesklo a počítač se vypnul Nehodlám se v tom hrabat sám, ani tomu nakonec nerozumím, ale zajímalo by mě, jestli se nechá vyměnit samotný port USB, případně na kolik taková sranda může zhruba přijít? Díky! Omlouvám se za trochu kostrbatý popis, ale přes počítače jsem ona nedávno zmiňovaná LAMA...
da sa vymenit ten konektor, predavaju sa normalne v elektroobchodoch (USB do plosaku). problem je ked tam mase nejaky specialny.
ale pokial sa do toho nevyznas tak by som ti to neodporucal menit. treba totiz odletovat cely konektor a naletovat novy co je pri takychto pristrochoch dost hakliva robota. mozes toho vela poskodit (vybojom, skratom...).
najlepsie autorizovany servis
edit alebo odletovat ten konektor z nejakej starej nefunkcnej dosky.....
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
Naposledy upravil deekay dne 2.6.07, 21:42, celkově upraveno 1
|
2.6.07, 21:40 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Je to HP nx 6310...
Vrtat se v tom nechci, ale kolik to tak může stát, když si to někde nechám vyměnit?
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
2.6.07, 21:41 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Myslim ze moc ne, no pokud by musela byt cela deska tak by se to moc nevyplatilo Sem sam zvedav jak to dopadne, taky bych do toho radsi nehrabal ... v tech notebucich je vsechno nacpany na sebe, zlaty PC
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
2.6.07, 21:43 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
hans píše: Je to HP nx 6310... Vrtat se v tom nechci, ale kolik to tak může stát, když si to někde nechám vyměnit?
samotna vymena nebude draha.... ale robota okolo toho: rozobranie, vyletovanie, naletovanie, poskladanie. znie to jednoducho ale je to piplacka na presnost a nervy. zalezi od obchodu, kolko si vypytaju, fakt ti ani priblizne neviem povedat. moze to byt od 200kč do 3000kč
matthes: prelomil si smolu v nestihani si prvy voe!
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
2.6.07, 21:43 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Ok, tak uvidíme. V pondělí se zajdu poptat do servisu, co mi na to řeknou... Potom dam vědět, zatím díky!
Škoda 742 Forever Team
|
2.6.07, 21:46 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Naposledy upravil deekay dne 2.6.07, 21:48, celkově upraveno 2
|
2.6.07, 21:46 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Jo, to je přesně ono, mam to takhle nad sebou. Třeba by se to dalo jednodušejc vyměnit vcelku
Škoda 742 Forever Team
|
2.6.07, 21:47 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
pravdepodobne sa bude dat IBA vcelku vymenit
|
2.6.07, 21:49 |
|
|
hans
von GLEXR
|
deekay píše: pravdepodobne sa bude dat IBA vcelku vymenit
IBA bude asi "ty dvě ú es béčka" že jo To tam je jenom nějak nacvaknutý, nebo taky letování?
Škoda 742 Forever Team
|
2.6.07, 21:50 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
hans píše: deekay píše: pravdepodobne sa bude dat IBA vcelku vymenit IBA bude asi "ty dvě ú es béčka" že jo To tam je jenom nějak nacvaknutý, nebo taky letování?
IBA : som myslel ako POUZE, nebo JENOM a velkym to je aby som to zdoraznil. tazko sa tlmoci verbalny prejav do textu
je to tam naletovane, napajkovane. cize jedine zobrat letovacku alebo horkovzdusnu pistol, odletovat, dat nove, zaletovat.
je to o drzky lebo na tom plosnom spoji je vsetko nahusto a mozes pritom nieco poskodit
edit: tieto dlhe linky nemam rad, clovek musi potom stale scrollovat okno zlava doprava aby si nieco precital
Naposledy upravil deekay dne 2.6.07, 21:56, celkově upraveno 1
|
2.6.07, 21:53 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Aha, IBA
Tak to je v řiti, proč se to zase musí začít srat teď?!!!
Škoda 742 Forever Team
|
2.6.07, 21:56 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
hans píše: Aha, IBA Tak to je v řiti, proč se to zase musí začít srat teď?!!!
tak bohuzial na tuto odpoved ti uz nedokazem rozumne odpovedat
|
2.6.07, 21:57 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
ale ved USBcok mas urcite viac, aspon 3, tak v com je problem? jedno mozes postradat. a ked ti to bude velmi chybat tak si kupis USB HUB (rozdvojku) a mas po probleme
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=5346450
|
2.6.07, 21:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|