|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Chester.8
|
Nový lak.
Včera jsem se pustil do mé 105. Dal jsem zadní, přední čela ze 120 a taky přední blatníky 120.
Také jsem se rozhodl že si udělám nový lak, kompresor a vše k tomu mám. S lakováním už mám taky nějaké zkušenosti ale chci se zeptat (protože tímto způsobem lakovalo už hodně lidí ale mi se to nějak nezdá) jestli bude dobré nalakovat čistě na starý lak nový. Bez žádné přípravy jako je plnič atd. To co jsem potřeboval jsem vykytoval a karosérii jsem zdrsnil, na pár místech i vyšmirgloval až na základ. Tak se ptám ještě jednou jestli je to dobré takto udělat, jen nastříkat lak (asi syntetiku, je nejlevnější.)
_________________ Škoda 105L r.v. 1977. Karoserie 120, upravy podvozku, nový lak, sedačky z eRka, chystám nový motor, spousta lakování... nápravy atd. Více v GARÁŽI
|
16.6.07, 11:46 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CROWACK
|
jo, soused to takhle dělal, akorát použil "nitro" barvu, nebu nějakou akrylkombinační, v podstatě ho to vyšlo na stejný peníze, akorát je odolnější. Teď přesně nevím, zkus se zeptat v barvách lakách, plechovky to byly skoro stejný jako obyč syntetika, bez plniče a podobnejch krávovin...má to tim nastříkaný 5 let a furt to vypadá dobře, syntetika už by asi slezla...jo a nezapomeň všecko pořádně odmastit, ředidlem nebo techničákem, dost sem se divil, ale i třeba barva okolo klik je prej mastná jakoby "ochytaná"...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
16.6.07, 11:55 |
|
|
Chester.8
|
CROWACK píše: jo, soused to takhle dělal, akorát použil "nitro" barvu, nebu nějakou akrylkombinační, v podstatě ho to vyšlo na stejný peníze, akorát je odolnější. Teď přesně nevím, zkus se zeptat v barvách lakách, plechovky to byly skoro stejný jako obyč syntetika, bez plniče a podobnejch krávovin...má to tim nastříkaný 5 let a furt to vypadá dobře, syntetika už by asi slezla...jo a nezapomeň všecko pořádně odmastit, ředidlem nebo techničákem, dost sem se divil, ale i třeba barva okolo klik je prej mastná jakoby "ochytaná"...
Jasně tak dobře zeptám se. Doufám že to půjde...
_________________ Škoda 105L r.v. 1977. Karoserie 120, upravy podvozku, nový lak, sedačky z eRka, chystám nový motor, spousta lakování... nápravy atd. Více v GARÁŽI
|
16.6.07, 12:22 |
|
|
kovohemil
|
bejt tebou tak už bych to dělal jak profíci párkrát už jsem lakoval a není nad to stříknout to plničem vše dobře zaleje a je to jednotný neobjeví se fleky . Vrchní barvu vem akrylátem perfektně kreje a je malá spotřeba na tomto se nevyplatí šetřit. Pokud budeš stříkat syntetikou tak se připrav než ti to zaschne, na plno nachytanejch mušek a do nitrokombinace se zase používal jirkulín myslím že to bylo aby se sám vypálil ale to už si nepamatuji , když stím otec stříkal tak jsem byl menší já už používal akrylát.
|
16.6.07, 13:08 |
|
|
Chester.8
|
kovohemil píše: bejt tebou tak už bych to dělal jak profíci párkrát už jsem lakoval a není nad to stříknout to plničem vše dobře zaleje a je to jednotný neobjeví se fleky . Vrchní barvu vem akrylátem perfektně kreje a je malá spotřeba na tomto se nevyplatí šetřit. Pokud budeš stříkat syntetikou tak se připrav než ti to zaschne, na plno nachytanejch mušek a do nitrokombinace se zase používal jirkulín myslím že to bylo aby se sám vypálil ale to už si nepamatuji , když stím otec stříkal tak jsem byl menší já už používal akrylát.
Dobře tak jo půjdu na to plničem. Ono kámoš má "tuninga" škodovku s kterou vyjede možná tak jednou za týden a spíše na ní více něco dělá než by jezdil. A má tam fakt pěknou modrou (označení nevím) je to syntetika a má to jen čistě nastříkané a vypadá to hodně dobře. Jenom stačilo celé auto ručně udělat vodním šmirglem... uvidím jaké budou ceny. Lak nebyl vůbec v plánu tak se ještě uvidí.
|
16.6.07, 13:49 |
|
|
Martin
|
Syntetiku bych ti moc nedoporučoval, my na tom máme vypalovací plus nějaký ten lakolin nebo co na vytvrzení. Má to pěkný lesk, syntetika se tolik neleskne. Podle mne je plnič zbytečný, stačí, když to vezmeš pod vodou dokud to nebude hladké:
http://www.skoda.panda.cz/forum/viewtop ... 79&start=0
A na odmaštění je nejlepší nitroředidlo.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
16.6.07, 16:03 |
|
|
Martin
|
|
16.6.07, 16:09 |
|
|
Chester.8
|
Jo diky. Ale akrylát je hodně drahý to už vím, nejlepší bude ta syntetika (pro mě.) To že ztrácí lesk vím, osobně jsem s tím už lakoval a ani mi to moc nekrylo. Plničem to vezmu, auto mám na hodně místech prodřené až na základ nebo co to je (ten bílý povrch pod lakem.) Mám asi půlku auta ručně ale půjčím si na to vibračku, doufám že to půjde...
|
16.6.07, 16:23 |
|
|
CROWACK
|
Chester.8 píše: Jo diky. Ale akrylát je hodně drahý to už vím, nejlepší bude ta syntetika (pro mě.) To že ztrácí lesk vím, osobně jsem s tím už lakoval a ani mi to moc nekrylo. Plničem to vezmu, auto mám na hodně místech prodřené až na základ nebo co to je (ten bílý povrch pod lakem.) Mám asi půlku auta ručně ale půjčím si na to vibračku, doufám že to půjde...
Tak sem mluvil se sousedem. Je to prej nitrokombinační email a stojí skoro stejně jako syntetika. Rychlejc schne a je odolnější. Ředí se acetonem. Syntetiky bych se bál, stříkal sem s tím fichtla a i s použitím ředidla s6001 (na stříkání syntetikou) barva zasychala strašně pomalu a furt to stíkalo, chytal se na to prach a tak. Syntetiku teda rozhodně nedoporučuju...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
16.6.07, 16:32 |
|
|
Martin
|
Asi mluvíš o tom samém co já:
http://www.barvy.cz/katalog.php?akce=vy ... vyrobek=67
Opravdu to radši vezmi touto vypalovací, syntetika je nanic.
|
16.6.07, 16:50 |
|
|
Chester.8
|
CROWACK píše: Chester.8 píše: Jo diky. Ale akrylát je hodně drahý to už vím, nejlepší bude ta syntetika (pro mě.) To že ztrácí lesk vím, osobně jsem s tím už lakoval a ani mi to moc nekrylo. Plničem to vezmu, auto mám na hodně místech prodřené až na základ nebo co to je (ten bílý povrch pod lakem.) Mám asi půlku auta ručně ale půjčím si na to vibračku, doufám že to půjde... Tak sem mluvil se sousedem. Je to prej nitrokombinační email a stojí skoro stejně jako syntetika. Rychlejc schne a je odolnější. Ředí se acetonem. Syntetiky bych se bál, stříkal sem s tím fichtla a i s použitím ředidla s6001 (na stříkání syntetikou) barva zasychala strašně pomalu a furt to stíkalo, chytal se na to prach a tak. Syntetiku teda rozhodně nedoporučuju...
Hele to bys nevěříl ale já jsem s tím taky stříkal fichtla
|
16.6.07, 16:52 |
|
|
Chester.8
|
Super dík asi to tak vezmu ale musím vědět na kolik mě to příjde... jak jsem už říkal lak nebyl v plánu!
|
16.6.07, 16:53 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
ja sem strikal plnicem 6000 nebo tak nejak, takovej bilej,univerzalni.. a vrchni sem pouzil nitrokombinacni barvu...redila se redidlem C6000, jedna 0,5kg plechovka zeleny stala asi 160 Kc....cena je podle odstinu...spotreboval sem asi 6 plechovek...- strikal sem poprvy ..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
18.6.07, 10:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|