|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
Kontrolka TEST na přístrojovce felicia 1.6
Autor |
Zpráva |
Jura
|
Kontrolka TEST na přístrojovce felicia 1.6
Ahojte.... tahle červená kotrolka TEST mi dneska na přistrojovce jedno blikla (jen blikla nic víc) no a hledal jsem v knížce co to je za kontrolku, ale nenašel.... věděl by někdo co to signalizuje? Díky
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
4.7.07, 15:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Martin91
|
...
to je neco s rusinim plynem pokud mas karburator a ne vsirkovacku... ale dal nevim na co tam dedovi to sviti..
|
4.7.07, 21:31 |
|
|
DRYVER
|
Re: ...
Kalista píše: to je neco s rusinim plynem pokud mas karburator a ne vsirkovacku... ale dal nevim na co tam dedovi to sviti..
Myslis ze felicie 1,6 ma karburator????
|
4.7.07, 22:31 |
|
|
Martin91
|
...
ou toho jsem si nevsim jsem videl favorita na obrazku no nic no
|
4.7.07, 23:08 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
mám návod k použití i s dodatky a tam se nic takového nepíše, jedná se o třetí kontrolku zleva, svítit ani problikávat by neměla miloš
|
5.7.07, 16:59 |
|
|
Jura
|
Re: ...
Kalista píše: ou toho jsem si nevsim jsem videl favorita na obrazku no nic no
Felici mám novou:) Ještě jsem si ji nestihnul vyfotit a vyměnit ten obrázek, ale co nejdřív se tak stane.....
|
5.7.07, 21:02 |
|
|
Jura
|
slovacek.milos píše: mám návod k použití i s dodatky a tam se nic takového nepíše, jedná se o třetí kontrolku zleva, svítit ani problikávat by neměla miloš
No a to chceš říct, že ta kontrolka je tam nanic? Takže je dejme tomu něco špatného v elektrice?
|
5.7.07, 21:03 |
|
|
Drak
|
Ta kontrolka je tam na to, aby tě informovala o poruše a nutnosti zajet na diagnostiku, po zapnutí klíčku si ECU osahá všechna zařízení, se kterýma komunikuje a v případě, že se s některým nedomluví, tak se rožně kontrolka TEST, která signalizuje chybu testu, ve tvojem případě asi nastala větší prodleva v komunikaci mezi ECU a některým z čidel, nejčastěji hlásí chybu váha vzduchu a lambda sonda, na kterých se často vysráží vlhkost a chvíli hlásí nesmysly, ale může to dělat i něco jinýho, každopádně jestli už to nedělá, tak si z toho nedělej těžkou hlavu.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
6.7.07, 08:50 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Drak píše: Ta kontrolka je tam na to, aby tě informovala o poruše a nutnosti zajet na diagnostiku, po zapnutí klíčku si ECU osahá všechna zařízení, se kterýma komunikuje a v případě, že se s některým nedomluví, tak se rožně kontrolka TEST, která signalizuje chybu testu, ve tvojem případě asi nastala větší prodleva v komunikaci mezi ECU a některým z čidel, nejčastěji hlásí chybu váha vzduchu a lambda sonda, na kterých se často vysráží vlhkost a chvíli hlásí nesmysly, ale může to dělat i něco jinýho, každopádně jestli už to nedělá, tak si z toho nedělej těžkou hlavu.
draku váha vzduchu u 1.6 feldy, tos nějak předběhl dobu, ta má váhu tak v zelenině. lambádu můžeš v klidu odpojit a kontrolka se nerožně mám to před barákem, takovou chybu ti nahlásí až 1.4 Mpi ta závady signlizuje na přístrojovce a váhu ještě taky nemá miloš
|
6.7.07, 20:19 |
|
|
Drak
|
Beru to podle golfa, je tam stejnej motor, jen o trochu jinší řízení.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
6.7.07, 20:37 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Drak píše: Beru to podle golfa, je tam stejnej motor, jen o trochu jinší řízení.
draku 1.6 felda má více bodové vstřikování mareli s klapkou jak MPi 1.3, akorát je to jetronik, že si šteluješ předstih, množství nasátého vzduchu si spočítá řídící jednotka podle otáček a úhlu klapky miloš
|
7.7.07, 14:55 |
|
|
kwiko
|
Mas chybu v kablikoch, kotrolka test nebola vo felicii v nasich zemepisnych sirkach zapojena nikdy. Je tam, preto, lebo skodovaci uvazovali predavat filcku aj do krajin kde by na vtedajsie emisne limity stacil aj karburator, predsa len je lacnejsi.
Mne sa podarilo na 1.3 rozsvietit kontrolku zhavenia. Zle som zasunul koncovku )
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
9.7.07, 18:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|