Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.11.24, 18:52

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 koupě auta 
Autor Zpráva

Příspěvek koupě auta
jak je to dyž chci koupit auto a nemám ještě 18 dejme tomu že bych to napsal na rodiče a pak dal do depozitu pospravoval to auto udělal si papíry auto vyzvedl z depozitu a jezdi. dotaz na kolik peněz mně vyjde: přepis,depozit. a dyž to chci dám do depozitu tak to auto musí mít technickou nebo jí musí udělat čerstvou?? na kolik vyjde technická na rapida pokud ji udělám na poprví?? děkuji předem za vaše rady a odpovědi

30.7.07, 13:18
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: koupě auta
škodař píše:
jak je to dyž chci koupit auto a nemám ještě 18 dejme tomu že bych to napsal na rodiče a pak dal do depozitu pospravoval to auto udělal si papíry auto vyzvedl z depozitu a jezdi. dotaz na kolik peněz mně vyjde: přepis,depozit. a dyž to chci dám do depozitu tak to auto musí mít technickou nebo jí musí udělat čerstvou?? na kolik vyjde technická na rapida pokud ji udělám na poprví?? děkuji předem za vaše rady a odpovědi

jestliže nemáš 18 tak je to jedno, máš občanku a tak si kup auto, zajedeš na STK uděláš evidenčku, pojistku si udělej u ČPP
česká podnikatelská pojištovna dělají tam sezonní pojistky na jeden měsíc, auto přihlaš na registru vozidel to je evidenčka a přihlášení 200+800, pojistka tak pětikilo a nemusíš nic dávat do depozita, až budeš mít papíry tak si předěláš pojistku na roční a jedeš, slyšel jsem něco takového že když nemáš 18 nesmíš mít na sebe přihlášené auto to je nesmysl, pokud prodávajícímu zaplatíš za auto dohodnutou cenu a auto se převezmeš je podle občanského zákoníku tvoje a registr musí tento stav zaevidovat, dále musíš mít občanský průkaz, že nemáš papíry to je jedno vozit tě může třeba teta běta nebo sestra alice, nebo můžeš vyjíždět z garáže a zas do ní vjíždět to znáš jezdíš miloš

30.7.07, 15:26

Příspěvek 
mno ale já stím autem chci jezdit až tak za dva roky chci ho dát do kupi. myslel sem že ho koupím přepíšu na matku a dám do depozita? kolik stojí přepis a depozit nevítě něgdo??

30.7.07, 17:53
Profil ICQ

Příspěvek 
škodař píše:
mno ale já stím autem chci jezdit až tak za dva roky chci ho dát do kupi. myslel sem že ho koupím přepíšu na matku a dám do depozita? kolik stojí přepis a depozit nevítě něgdo??

Můžeš ho v klidu přepsat na sebe, potřebuješ evidenčku + pojistku, je jedno jestli pojistku původního majitele nebo uzavřeš novou, pokud pojedeš na evidenčku tak nezapomeň předložit občanku a říct že ji chceš na svoje jméno, vypadne z tebe cca 200,-. No pak na přepis, to je cca 500,- a pokud to chceš dát do depozitu tak to musí mít platnou TK, zaplatíš 50 za uložení. Od nového roku by měla být novela že za každý rok co budeš mít čísla v depozitu zaplatíš 50,- No a až by jsi to jednou chtěl vyzvednout, tak zajedeš bez SPZ na technickou, celou ji projdeš, oni ti ji daj jen na 30 dní protože nebudeš mít SPZ, zajedeš na dopravku předložíš protokol o TK, oni ti vydaj čísla, vrátíš se na TK zaplatíš 80,- za opakovanou TK do 30ti dnů, oni zkontrolujou zda sis namontoval SPZ a jedeš domu.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

30.7.07, 18:28

Příspěvek 
a jak je to z přepisem když bydlí trochu dál on to odhlásí a já si to přihlásím a co je to evidenčka??

30.7.07, 19:28
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
škodař píše:
a jak je to z přepisem když bydlí trochu dál on to odhlásí a já si to přihlásím a co je to evidenčka??
ono to odhlásí tzv. na tebe - někam se tam napíše u něj na úřadě tvoje jméno a další nesmysly který budou úředníky zajímat a ty si to pak na sebe u sebe na úřadě necháš napsat. evidenčka je normální zlodějina, s autem, který sis koupil, zajedeš na technickou, a tam se ti podvívá za pár stovek proškolený pracovník jeslti ti souhlasí číslo na káře, případně na motoru s tím, co je v papírech, dá ti o tom papír s razítkem a až na základě toho jde auto přihlásit, samozřejmě ještě musíš mít sjednaný povinný ručení, to chce úředník taky vidět

30.7.07, 19:35
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
a pokud si sjednáš povinné ručení tak ti stejně vemou prachy za měsíc a když si uděláš to sezonní na měsíc u ČPP nemusíš nic depozitovat miloš

30.7.07, 20:33

Příspěvek 
Jak jako sezonní na měsíc? To platí jenom měsíc a stojí to 500?Nebo jak to je?

30.7.07, 20:53

Příspěvek 
Dyno píše:
Jak jako sezonní na měsíc? To platí jenom měsíc a stojí to 500?Nebo jak to je?

No já si pod pojmem sezoní představuju to že se s pojišťovnou domluvím na jaký období v roce chci mít zaplaceno a na jaké nechci a oni si to už sami hlídají. Jinak u každej nebo alespoň většiny si to můžeš uzavřít na jak dlouho chceš, měsíc čtvrtrok, půlrok, rok, po dosažení domluvené doby automaticky smlouva zaniká, neurčito - dokud neprodáš nezlikviduješ nebo nepodáš výpověd smlouvy tak běží, pokud nezaplatíš stanovenou částku v termínu do 30ti dnů po zaslání upomínky, pojištění zaniká, dluh zůstává a naskakujou úroky.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

30.7.07, 21:08

Příspěvek 
A SPZ si můžu nechat na autě ikdyž zrovna v tom období nemám uzavřené pojištění?

30.7.07, 21:10

Příspěvek 
a co když je tam favomotor a je tam výmaz čísla tak co mi na to soudruzy řeknou???

30.7.07, 21:24
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
Dyno píše:
A SPZ si můžu nechat na autě ikdyž zrovna v tom období nemám uzavřené pojištění?
to nevím, ale k čemu by to bylo dobré? bez pojištění stejně nesmíš vyjet

30.7.07, 21:25
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
škodař píše:
a co když je tam favomotor a je tam výmaz čísla tak co mi na to soudruzy řeknou???
záleží asi hodně co to bude za soudruha, mě kontrovali i tažný a třeba u fotra zkontoroloval na octavii jen číslo kastle

30.7.07, 21:26
Profil ICQ

Příspěvek 
No šak právě,dyt oni se nejvíc snaží aby někdo nevyjel bez pojištění.Protože by se někdo takový určitě našel. Je to divné!

30.7.07, 21:28
Hluchoň

Příspěvek 
Dyno píše:
No šak právě,dyt oni se nejvíc snaží aby někdo nevyjel bez pojištění.Protože by se někdo takový určitě našel. Je to divné!
co se ti na tom zdá divného?

30.7.07, 21:31
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další