| Autor |
Zpráva |
|
Kubas
Registrován: 27.6.07, 21:58 Příspěvky: 330 Bydliště: Pardubice a okolí
|
 Dotaz ohledne PC
Ahoj chlapaci,mam dotaz mam v notasoj Win.Vistu a chtel bych tam XP,bude nejakej problem ,kdyz to prehraju?Ten typek co mi to v krame prodaval mi rikal,ze to bude slozity ,ale ja se domnivam ze je to steny jako u normalniho Pc.Poradi nekdo?Dík 
_________________ Škoda Rapid 130. Rok výroby 1984, výkon 43 kW
|
| 17.11.07, 20:33 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
 Re: Dotaz ohledne PC
Kubas píše: Ahoj chlapaci,mam dotaz mam v notasoj Win.Vistu a chtel bych tam XP,bude nejakej problem ,kdyz to prehraju?Ten typek co mi to v krame prodaval mi rikal,ze to bude slozity ,ale ja se domnivam ze je to steny jako u normalniho Pc.Poradi nekdo?Dík 
tak pre istotu si zozen nejaky norton ghost alebo nejaky iny zalohovaci soft, drbni tam CD s nim, daj z neho bootovat, na-image-uj vsetky particie (disky), uloz to a napal.
keby sa posralo nieco pri instalacii XP jednoducho tam vrazis tu zalohu a je to
inac myslim ze by nemal byt problem
Smrt Viste! 
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 17.11.07, 20:35 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
čau, no, problém může být tehdy, má-li tvůj notebook SATA disk, pak se XP nemusí chytit, jelikož to prostě nepodporují, když to jde přímo, tak jen proto, že je chytrá deska, reps. BIOS a umí ten SATA diska vydávat za ATA, no a když ne, tak prostě disk nebudou umět XP formátovat ani na něj instalovat a ty budeš nejspíš v háji, bude se muset z nějaké ext. mechaniky natáhnout driver (k tomu slouží při instalaci wxp klávesa F6, hláška pro instalaci jiného ovladače začízení SCSI nabo RAID stiskněte F6, je to hned ze začátku, když to ještě není moc barevný), no a pokud je to pořád stejný, umí to jen z disketovky, což není problém u desktopu ale u notebooku asi jo, no a pak tě bude čekat servis, instalace bude kolem 1000,-. Jinak samozřejmě kde jde vista, pojede i xp (no na 100% ale ne, protože Microsoft  )
|
| 17.11.07, 20:40 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
|
Vít Široký píše: čau, no, problém může být tehdy, má-li tvůj notebook SATA disk, pak se XP nemusí chytit, jelikož to prostě nepodporují, když to jde přímo, tak jen proto, že je chytrá deska, reps. BIOS a umí ten SATA diska vydávat za ATA, no a když ne, tak prostě disk nebudou umět XP formátovat ani na něj instalovat a ty budeš nejspíš v háji, bude se muset z nějaké ext. mechaniky natáhnout driver (k tomu slouží při instalaci wxp klávesa F6, hláška pro instalaci jiného ovladače začízení SCSI nabo RAID stiskněte F6, je to hned ze začátku, když to ještě není moc barevný), no a pokud je to pořád stejný, umí to jen z disketovky, což není problém u desktopu ale u notebooku asi jo, no a pak tě bude čekat servis, instalace bude kolem 1000,-. Jinak samozřejmě kde jde vista, pojede i xp (no na 100% ale ne, protože Microsoft  )
vdis ta SATA ma nenapadla.
pokial mas SATA2/SATA disk tak by si mal pouzit vylucne XP s Service pack 2. inak sa ti to nepodari nainstalovat.
dalsi problem moze byt nastavenie v biose, budes muset pravdepodobne nastavit v biose vypnutie native SATA.
keby si napisal typ biosu a typ NB dost by to mohlo pac som podobny problem riesil pred chvilou na otcovom HPcku
bol bez Operacneho systemu a instalval som XP, najprv mal problemy a potom som sa dostudoval na nejakom fore (  )
ze treba vypnut native sata support a potom to uz nabehlo
ale este raz: MUSIS MAT XP SP2!
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 17.11.07, 20:49 |
|
 |
|
FerdikF
|
Já to nedávno dělal na nějakým Aceroj. Normálně na novým noťasoj Visty a 512ram, něco na to dělat byl porod. Jen když jsem chtěl aby mi vyjeli ovldací panely, tak to trvalo asi minutu, málem jsem u toho vykvet. Taky baterka nic nevydržela, protože furt šrotoval hard. Tak jsem tam vrznul XP a pc je 10x rychlejší, taky bateka vydrží mnohem déle. Ovladače nebylo problém na netu sehnat. Je fakt že problém se sata diskem jsem taky jednou měl na jiným kompu, je dobrý mít někde na něj ovladač.
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
| 17.11.07, 20:50 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Ja nevim co proti vistam mate, mam je na notebuku a v poho. 1,6CM 1GRAM. Poustej se rychle jako XP, zadny lagy kupodivu  A baterka? jedu 99% casu na zdroj ale i na baterku OK akorat vypnu ajro a baterka 3,5 hodiny ...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 17.11.07, 21:01 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
|
Matthes píše: Ja nevim co proti vistam mate, mam je na notebuku a v poho. 1,6CM 1GRAM. Poustej se rychle jako XP, zadny lagy kupodivu  A baterka? jedu 99% casu na zdroj ale i na baterku OK akorat vypnu ajro a baterka 3,5 hodiny ...
az na Aero tam niejaku rozumnu vyhodu oproti XP nevidim
uz si na tom nastavoval LAN? 
|
| 17.11.07, 21:04 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
deekay píše: Matthes píše: Ja nevim co proti vistam mate, mam je na notebuku a v poho. 1,6CM 1GRAM. Poustej se rychle jako XP, zadny lagy kupodivu  A baterka? jedu 99% casu na zdroj ale i na baterku OK akorat vypnu ajro a baterka 3,5 hodiny ... az na Aero tam niejaku rozumnu vyhodu oproti XP nevidim  uz si na tom nastavoval LAN? 
LAN v poho, wifina taky kdyz sem este chodil na stredni ... Mimo jiny maj lepci design  A podotykam ze sou legalni, mozna mate zas nejakou smazku  (džouk)
|
| 17.11.07, 21:06 |
|
 |
|
FerdikF
|
1gb ram to beru, ale 512 je na Visty sakra málo. Je fakt že Visty vypadaj líp, ale na práci jsem žádný výhody neviděl. Kdybych naučil mladou používat Linux, tak už tam nic od mrkvosoftu nemám.
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
| 17.11.07, 21:09 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
FerdikF píše: 1gb ram to beru, ale 512 je na Visty sakra málo. Je fakt že Visty vypadaj líp, ale na práci jsem žádný výhody neviděl. Kdybych naučil mladou používat Linux, tak už tam nic od mrkvosoftu nemám.
No je fakt ze kdyz sem mel jen 512 tak ajro nebezelo a bylo to takovy zasukovany, ale takhle si nestezuju ... Tucnaka sem zkousel lec bez uspechu, nejak me to nevzalo (fedora) 
|
| 17.11.07, 21:12 |
|
 |
|
FerdikF
|
Mě se ubuntu docela líbilo, hlavně se mi na ot líbí, že je to free. To že XP běhaj docela obstojně na 256mb a Visty neběhaj na 512 o něčem svědčí. Možná že by stálo za to ty Visty ořezat, jestli už je to nějakej soft jako N-lite a podobně.
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
| 17.11.07, 21:24 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
mě na 1,3 celeronu M + 512MB ram vista s vypnutým vším hezkým pracuje pomalu jako prase, jen start trvá asi 10 minut, to jako fakt není použitelný, člověk otevírá okno, hne myší, vytížení počítače 100%, tam pan programátor asi dost plýtval prostředky, jinak si to neumím vysvětlit, jako funkčnost není problém, ale když povypínám hovadiny, zbyde s toho něco jako XP, co je asi 10× pomalejší a ptá se to na každou debilitu, a je to taky legální... zlatý XP a nějakej ten linux
|
| 17.11.07, 21:26 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
deekay píše: MUSIS MAT XP SP2! a bohužel ani to není podle mých zkušeností zárukou úspěchu 
|
| 17.11.07, 21:29 |
|
 |
|
FerdikF
|
Vít Široký píše: mě na 1,3 celeronu M + 512MB ram vista s vypnutým vším hezkým pracuje pomalu jako prase, jen start trvá asi 10 minut, to jako fakt není použitelný, člověk otevírá okno, hne myší, vytížení počítače 100%, tam pan programátor asi dost plýtval prostředky, jinak si to neumím vysvětlit, jako funkčnost není problém, ale když povypínám hovadiny, zbyde s toho něco jako XP, co je asi 10× pomalejší a ptá se to na každou debilitu, a je to taky legální... zlatý XP a nějakej ten linux
Já trošku nechápu vývoj počítačů, aby si za chvilku měl na operační systém 3ghz procesor 4gb ram a min 600w zdroj a potom na tom jedeš z 90% internet nebo texťák a komp žere elektriky jak svářečka. Je fakt že dnešní zdroje mají pfc, procerory mají pořád menší příkon při větším výkonu, ale proč dělat systém takhle náročnej na hardware nechápu.
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
| 17.11.07, 21:34 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
|
Vít Široký píše: deekay píše: MUSIS MAT XP SP2! a bohužel ani to není podle mých zkušeností zárukou úspěchu 
to bude asi tou doskou potom 
|
| 17.11.07, 21:42 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |