Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 5.1.25, 08:13

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 15 repro 
Autor Zpráva

Příspěvek 15 repro
Dobrej potřebuji propojit 15 různých reproduktorů :? co k tomu potřebuji a jak je napojit na sebe jestli paralerně nebo seriově

Mám 2x - 170 max.watt - 50 min.watt
2x - 140 watt - 35 watt : 4 Ohm
2x - 60 watt : 4 Ohm
2x - 5 watt : 4 Ohm
4x - 3 watt : 4 Ohm
1x - 75 watt - 25 watt : 4 Ohm
1x - 120 watt - 30 watt : 4 Ohm
1x - 2 watt : 4 Ohm

Předem dík za odpověď.

20.5.12, 18:02
Pspvek Reklama

Ignorant pravidel

Příspěvek Re: 15 repro
vem 4 a zapoj jenom 4 ten zbytek by si musel honit pres tolik zesilovacu ze by to bylo nerentabilni

20.5.12, 18:20

Hele a na co to jako chceš? To jsou všechny širokopásmové? Co znamená min.watt?

20.5.12, 20:14
Profil ICQ

čím víc Watt tím lepší... vyber si 4 a zbytek věnuj charitě.. Je to zbytečné. Jinak prostě propojit káblama za sebe.. ale odebírají si výkon.. šumí to a je to na nic. Taky jsem to zkoušel.

21.5.12, 14:08
Profil ICQ

¨Chtěl sem je dát do feliny a le pak mě napadlo že počkám až bude lepší auto. Tak si chci do pokoje udělat menší bednu a právě že potřebuji nějak srovnat odpory nebo nějké ty hodnoty a nevím jak a když je zapojím za sebe a napojím na rádio tak hrají strašně potichu a každej zvlášt nádherně nahlas tak jak to mam udělat :D furt nevím :?: :?: :D :D :?: :?: Tak raďte :D :?: :?: :D :D :?: :?: a jaký doporučíte do feldy :D a kolik :?: :?: :wink:

21.5.12, 15:05
Ignorant pravidel

no vystup z radia co mas doma mas kolik 4,8,16 ohmu?? a podle toho je musis zapojit, problem je ze i u repro plati ohmuv zakon a tim se musis ridit :D

ted si nejsem jistej ale kdyz zapojis 2x 4ohmy paralelne vysledek jsou POUZE 2Ohmy

21.5.12, 15:21

Aha tak to já se budu muset začít učit fyziku :D to snad neni možný. Radio nwm kolik má ohmů netušil jsem že to budu potřebovat z :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: kusim to nějak pořešit a dištak se ještě ozvu zatím dík :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

21.5.12, 18:54

Do feliny doporučuju to co mám já... vepředu 2pásmové repráky.. tuším že mám MAX.60W 8 Ohm

A do kufru hodin nějaký basáček... :-) mám tam bednu se subefektama.. a mám to zapojené normálně jako repráky a ne jako subáč. Takže zepředu mi hraje čistý zvuk hlavně výšky... a zezadu běkně basy[tlumí slyšitelný hluk v kabině auta] a do toho i zezadu jde slyšet nějaká ta výška, takže cestující vzadu slyší i slova :D a mám to dané na vyvážení tak, že já vepoředu slyší jak předek tak zadek zároveň... paráda. Mám sencor rádio a typ ti fakt neřeknu :D

21.5.12, 19:40
Profil ICQ

tak OK asi to bude nejlepší a nedávals k tomu nějaké ty elektro pomůcky :?: na vyrovnání odporu nebo tak něco jak stím všichní šilej :?: :?: :?: :?:
:D :D :D :D :D :D

21.5.12, 19:50

Odpor k odporům bude stačit. Prostě pokud máš na rádiu výstupy na 4 repráky, prostě to v pohodě zapoj... a dozadu bych doporučil fakt repráky v bedně s subefektama.. :-) Trubky do bedny...

21.5.12, 22:49
Profil ICQ

Mně to nedá a musím zareagovat. Evidentně tomu ani jeden z vás nerozumí a jen si tu vzájemně radíte nesmysly. Sem něco psát a hrách o stěnu házet jedno jest... ale i tak se neudržím a začínám všechno kritizovat.
Jaguar92 píše:
čím víc Watt tím lepší...odebírají si výkon...šumí to a je to na nic...
Tady lze souhlasit snad jen s tím, že je to na nic :!:
21lucas píše:
problem je ze i u repro plati ohmuv zakon
Problém je, že impedance je komplexní číslo, takže Ohmův zákon sice platí, ale nesmí se pracovat jen s absolutními hodnotami. Nejsou 2 Ohmy jako dva ohmy a je tedy klidně možné, že 2+2 nejsou čtyři, záleží na fázi těch dvojek, pokud jsou v protifázi, je součet nula :!: :shock:
Miky Shade píše:
Aha tak to já se budu muset začít učit fyziku :D to snad neni možný.
Matematiku
Jaguar92 píše:
...vepředu 2pásmové repráky.. tuším že mám MAX.60W 8 Ohm
Autoreproduktory mají 4 Ohmy, vyjma některých 2 Ohmových subwooferů. Jinak volba 16 cm středobasů do (vytlumených) dveří s oddělenými výškami je chvályhodná.
Jaguar92 píše:
A do kufru hodin nějaký basáček... :-) mám tam bednu se subefektama.. a mám to zapojené normálně jako repráky a ne jako subáč. Takže zepředu mi hraje čistý zvuk hlavně výšky... a zezadu běkně basy[tlumí slyšitelný hluk v kabině auta] a do toho i zezadu jde slyšet nějaká ta výška, takže cestující vzadu slyší i slova :D a mám to dané na vyvážení tak, že já vepoředu slyší jak předek tak zadek zároveň... paráda. Mám sencor rádio a typ ti fakt neřeknu :D
To jsou mi věci tyhle subefekty, asi něco jako suplvolfery nebo kapacitátor :lol: :lol: :lol: Jinými slovy všechno špatně. Subwoofer musí mít oddělené pásmo, většinou se ořezává od 50-80 Hz nahoru výhybkou alespoň druhého řádu, což umí i většina zesilovačů. Provozovat subwoofer ze zesilovače v rádiu je hodně velká nouze, snad s pasivní výhybkou (to by byla cívka jako dívka a kondenzátor jako kýbl) by se to dalo nouzově provozovat ale nahlas to rozhodně nezahraje, ani tak aby to přehrálo hluk ve vyšších rychlostech. Když ze subwooferu hrají i nižší středy, mohou zejména u bassreflexových ozvučnic dost nepříjemně hučet, navíc jakékoliv středy a výšky zezadu naprosto deformují prostorový vjem. Koncert snad posloucháš zády? Stačí že to zezadu duní, lepší je použít i časové korekce, pak je to slyšet všechno uprostřed. No a ke značce Sencor už se tu napsalo mnoho...
Miky Shade píše:
a nedávals k tomu nějaké ty elektro pomůcky :?: na vyrovnání odporu nebo tak něco jak stím všichní šilej :?: :?: :?: :?:
:D :D :D :D :D
Kamaráde to vůbec není legrace, o výhybkách jsi slyšel? A slyšíš vůbec?

Abych všechno jen nekritizoval, klidně poradím s nějakou věcí, kterou má smysl se zabývat. Jako základ bych ale doporučil nastudovat příslušnou literaturu, například:
http://shop.ben.cz/cz/121314-reprodukto ... vy-ii.aspx
Konkrétní realizované projekty pak na http://www.audioweb.cz
S detaily ohledně autohifi na http://www.autohificlub.cz/
Ale jestli tam předvedete to co tady, tak vám nikdo ani neodpoví...

22.5.12, 09:25
Profil ICQ
rejpal

:lol:
Jen technická, s ohmy reproduktoru klidně pracujte jako s reálnými čísly, ona stejně impedance lítá nad jmenovitou hodnotu, takže se tím nic nespálí, jen to prostě bude hrát tak nějak všelijak podivně, podle toho, který reprák zrovna má rezonanci... :roll:

Jinak čím méně tím lépe, takže pokud tomu nerozumíte, dejte tam pár širokopásmových nebo koaxiálních repro jmenovité impedance dle rádia a máte klid...

22.5.12, 09:33
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Ignorant pravidel

videl sem v jednom favoritu 10 reproduktoru vsude mozne v home made zapojeni, a za mesic sem to same auto videl jak krasne horelo :D

22.5.12, 09:35

Mám 8 Ohmů.. Vepředu... S těma kW bych nesouhlasil... čím víc, tím líp... protože snesou hlasitější poslech a později se odvaří. A s tou bednou... já ji mám za 200 komplet a hraje to bezvadně. Co víc si přát. Poměr cena/výkon nejlepší.

22.5.12, 11:28
Profil ICQ
Ignorant pravidel

radio ma ale jenom 4 ohmy :D

nemas nahodou neco takoveho??

Obrázek

22.5.12, 11:33
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další