Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 5.1.25, 07:57

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Zapojení rádia, spínání přes klíček? 
Autor Zpráva

Příspěvek Zapojení rádia, spínání přes klíček?
Zdravím,
předem se omlouvám asi za blbý dotaz, ale nevím jak to vyřešit aniž bych "bastlil". Konektor autorádia v mojí Feldě má v napájecí části napojené dva piny trvalo na +12V (piny jsou spojené a vede od nich červený drát), i když je klíček v poloze STOP. Když klíčkem otáčím do jakékoli polohy, napětí na žádných dalších pinech se nemění. Problém je ten, že mi rádio žere baterku, i když je klíček v poloze STOP tak žere 60mA (celkový odběr z baterie je 80mA).
Dozvěděl jsem se, že rádio by mělo mít jeden pin připojený natrvalo k baterce (hladina "30") jen pro udržení paměti (nepatrný odběr) a druhý pin připojený na hladinu "15", která se aktivuje otočením klíčku. Mohl by mi někdo vysvětlit kde se k této hladině dostanu? V pojistkové skříni je jeden konektor volný, trčí tam 6 plochých pinů. Když do toho někde seženu konektor můžu se píchnout tam a protáhnout drát vnitřkem palubky? Jinak mě nic nenapadá...
Díky za rady a připomínky.

29.11.12, 20:00
Pspvek Reklama

Ignorant pravidel

Příspěvek Re: Zapojení rádia, spínání přes klíček?
myslim ze milionkrat resene, kabely strihni a natahni to ke spinaci skrince tam ti staci jen "faston"

29.11.12, 20:33
rejpal

Hledej... Tebe zajímá nejspíše pin 7 a 4 ISO konektoru:
http://www.chrudim2000.cz/tuning/interier/in_audio.html
http://www.scritube.com/limba/ceha-slovaca/Zapojen-ISO-konektoru-autordia2241822185.php
Ale pozor na autorádia Škoda a Blaupunkt, mají zapojení jiné.

TGL68 píše:
hladinu "15"

To jsou víceméně standardizovaná označení pro kontakty, 15 je spínané napětí od klíčku zapalování.

30.11.12, 11:03
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Tak jsem ucvakl +12V k pinu 7 (kam má jít spínaných 12V) a to rádio furt žere 33mA :D neskutečný... asi si tam přidělám normální vypínač natvrdo. Jinak rádio je Sencor

Edit: Tak jsem to ucvakl opačně, ten drátek šel ke 4ce ne k 7čce... Po přepojení rádio žere 6mA, což by sice mohlo míň ale to už je přijatelný

30.11.12, 14:26
Ignorant pravidel

co by si chtel od sencora :D

30.11.12, 18:08

u sencoru jeto stále dokola jedno ato samé tyto rádia jsou levná pěkně vypadají mají mraky funkci ale celkově jsou nanic nemluvně otom že po vpršení záruky se většinou pose*ou a ten odběr na baterku je neskutečně velký co mužeme čekat od made in china :-D anetýka se to jen radii od této značky třeba jejich dvd přehravače tam zase odchází čtení a nebo jejich led tv které po cca 2 letech se začínaji vypalovat a nebo dělat skvrny v obrazovce moje rada závěr SENCOR A PODOBNÉ ZNAČKY NEKUPOVAT RAČI DOŠETŘIT A PŘIDAT A KOUPIT SI LEPŠÍ ZNAČKU KTERÁ MI VYDRŽÍ MNOHEM DÉLE NEŽ KAŽDOU CHVÍLI KUPOVAT NOVÉ.

Otec:
Škoda Felicia 1.3 MPi 50Kw 2001

12.12.12, 20:58
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]