|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Autor |
Zpráva |
daveRS
|
Subwoofer přes zapalovač
Ahoj, koupil jsem použitý sub Sencor RMS 100W (aktivní) a předchozí majitel ho zapojoval přes zapalovač, ale mě, ve Felicii nefunguje - je možný, že se proudy v zapalovačích auto od auta liší? Dá se nějak snadno ověřit, jestli vůbec subwoofer funguje - třeba ho zapojit doma? Tam ale taky budou proudy jak v zapalovači. Máte někdo zkušenosti s tímto typem zkušenosti?
|
20.6.12, 18:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
p.s.
|
Re: Subwoofer přes zapalovač
proudy se neliší jen tomu kontaktu v zapalovači bych nevěřil natáhni si přívod s přívodu do pojistkovky tam je proudů co hrdlo ráčí a nezapomen dodat pojistku. jinak skusit by to jít mělo natáhni si k tomu přívod třeba s baterie pak ještě jeden plus ten ovládací - normálně se bere s autorádia ovládání antény no a pak už jen potřebuješ nákej výstup na repráky
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
20.6.12, 19:18 |
|
|
daveRS
|
tohle asi nezvádnu, to je na mě moc složitý. jsem úplný amatér. Asi to udělám kalsickou cestou - natáhnu kabel přímo z autobaterie, jak se to dělá normálně a GND dám na kostru. Akorát se bojim toho kabelu z autobaterie, že tam běhaj velký proudy. Je to tak, že stačí pouhý dotek toho kabelu a spálim se? Jinak je třeba na ten kabel dávat nějakou pojistku, když už ten subwoofer má svojí (fuse)?
|
20.6.12, 19:27 |
|
|
Dawid130
|
Naposledy upravil Dawid130 dne 20.6.12, 20:08, celkově upraveno 2
|
20.6.12, 19:36 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
DaveRS: Kabel se spali, kdyz se prosekne na kostru. Ty ho muzes i oliznout a kulovy se stane.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
20.6.12, 20:06 |
|
|
daveRS
|
Ještě bych se zeptal, jak moc vadí, když prohodim u subwooferu + s GND a pustim do něho proud ze zapalovače (jakože se stalo)
|
20.6.12, 21:26 |
|
|
p.s.
|
no mělo by to mít ochranu takže by se teoreticky nic stát nemělo leč čert ví uvidíš až to správně zapojíš
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
20.6.12, 21:29 |
|
|
daveRS
|
ha ha, dobrý no, takže bud to mám špatně zapojený, nebo to vůbec nefunguje to si člověk nevybere - otázka je co je špatně, jestli zapojení, nebo to prostě nefunguje :-! Jiak pojistku subwooferu by to odpálit nemělo, protože ta je do 20A a co jsem četl, tak zapalovače mívají do 15A.
|
20.6.12, 22:02 |
|
|
Mr.X
|
Do zapalovaca to nezapajaj blbost!Napoj to normalne na + baterky a ukostri niekde na srob v kufri samozrejme ho predtym ocisti od farby aby malo vodivy spoj na karoseriu.Potom uz staci len pozapajat signalove kable RCA s radia a spustanie basaku tzv.remote to je + spinanych ked otocis klucom,aby sa to zaplo.Tod vse
|
14.11.12, 11:35 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|