Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 7.1.25, 03:32

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Subwoofer přes zapalovač 
Autor Zpráva

Příspěvek Subwoofer přes zapalovač
Ahoj,
koupil jsem použitý sub Sencor RMS 100W (aktivní) a předchozí majitel ho zapojoval přes zapalovač, ale mě, ve Felicii nefunguje - je možný, že se proudy v zapalovačích auto od auta liší?
Dá se nějak snadno ověřit, jestli vůbec subwoofer funguje - třeba ho zapojit doma? Tam ale taky budou proudy jak v zapalovači.
Máte někdo zkušenosti s tímto typem zkušenosti?

20.6.12, 18:54
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Subwoofer přes zapalovač
proudy se neliší jen tomu kontaktu v zapalovači bych nevěřil natáhni si přívod s přívodu do pojistkovky tam je proudů co hrdlo ráčí a nezapomen dodat pojistku.
jinak skusit by to jít mělo natáhni si k tomu přívod třeba s baterie pak ještě jeden plus ten ovládací - normálně se bere s autorádia ovládání antény no a pak už jen potřebuješ nákej výstup na repráky :D

20.6.12, 19:18

tohle asi nezvádnu, to je na mě moc složitý. jsem úplný amatér. Asi to udělám kalsickou cestou - natáhnu kabel přímo z autobaterie, jak se to dělá normálně a GND dám na kostru. Akorát se bojim toho kabelu z autobaterie, že tam běhaj velký proudy. Je to tak, že stačí pouhý dotek toho kabelu a spálim se? Jinak je třeba na ten kabel dávat nějakou pojistku, když už ten subwoofer má svojí (fuse)?

20.6.12, 19:27

Doporučuji vyhledat nějakého elektrikáře.
Poté doporučuji následující odkazy: http://cs.wikipedia.org/wiki/Elektricky_proud a taky tento: http://cs.wikipedia.org/wiki/Elektricke_napeti a hlavně tento: http://cs.wikipedia.org/wiki/Ohmuv_zakon

Naposledy upravil Dawid130 dne 20.6.12, 20:08, celkově upraveno 2

20.6.12, 19:36
Pan Kapitán

DaveRS: Kabel se spali, kdyz se prosekne na kostru. Ty ho muzes i oliznout a kulovy se stane.

Cvokárium: Youtube Instagram

20.6.12, 20:06
Profil ICQ YIM

Ještě bych se zeptal, jak moc vadí, když prohodim u subwooferu + s GND a pustim do něho proud ze zapalovače (jakože se stalo)

20.6.12, 21:26

no mělo by to mít ochranu takže by se teoreticky nic stát nemělo leč čert ví uvidíš až to správně zapojíš :lol:

20.6.12, 21:29

ha ha, dobrý no, takže bud to mám špatně zapojený, nebo to vůbec nefunguje to si člověk nevybere - otázka je co je špatně, jestli zapojení, nebo to prostě nefunguje :-!
Jiak pojistku subwooferu by to odpálit nemělo, protože ta je do 20A a co jsem četl, tak zapalovače mívají do 15A.

20.6.12, 22:02

Do zapalovaca to nezapajaj blbost!Napoj to normalne na + baterky a ukostri niekde na srob v kufri samozrejme ho predtym ocisti od farby aby malo vodivy spoj na karoseriu.Potom uz staci len pozapajat signalove kable RCA s radia a spustanie basaku tzv.remote to je + spinanych ked otocis klucom,aby sa to zaplo.Tod vse

14.11.12, 11:35
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]