Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.12.24, 18:11

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Sdružení SOVA vyhrálo soudní spor 
Autor Zpráva

Příspěvek Sdružení SOVA vyhrálo soudní spor
Sdružení na obranu vlastníků automobilů (SOVA) vyhrálo soudní spor v kauze Auto ESA. Toto sdružení uvádí objektivní informace o tom, jak se zachází s ojetinami. A jsem rád, že se před nedávnou dobou rozhodlo zasáhnout proti nepoctivým praktikám některých autobazarů. Víme o nich všichni – přetáčení tachometrů, automobily koupené od překupníků a další věci, na kterých tyto autobazary těží velké prachy. A drzost některých autobazarů dokonce ani nezná své meze. Autobazar Auto ESA žaloval sdružení SOVA a požadoval odškodnění 300 000 Kč – od občanského sdružení! Chtěli všechno převálcovat, požadovali omluvu a stažení článků. Naštěstí se všechno obrátilo do správné roviny. Ale i tak si myslím, že se to stále děje a nejenom u jednoho autobazaru, ale všude po republice. Na co si tedy dávat pozor?
Zákazníci si koupili automobily od Globus Caru, ale když si ho přišli vyzvednout, tak společnost už byla zkrachovalá a automobily byly v autobazaru Auto ESA už napůl prodané. Celý podvod si jistě předem naplánovali, protože v obou autobazarech byli lidé, kteří se dobře znali.
Sdružení SOVA už proto sepsalo příručku pro bezpečný nákup ojetiny. Doporučuji před koupí automobilu přečíst a doporučenými radami se řídit. Já jsem se naštěstí nestal obětí podvodu, ale příručku mám nastudovanou a doporučuji ji všem pro „preventivní užívání“. Snad toto vlákno pomůže i ostatním Jaké jsou vaše zkušenosti? Na co si máme dát ještě pozor?

31.8.11, 07:33
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: Sdružení SOVA vyhrálo soudní spor
já už kdysi vzpomínal na jednu perlu

měl jsem feldu MPi starou deset let a najeto nějak přes 4Otisíc, felda byla se serviskou z telekomu,

přicházeli kupci s odborníkem, všechno se jim líbilo ale při pohledu na počitadlo se jen usmáli a odešli,
jak jsem měl čas nastavil jsem na počitadle 98.OOO km a byl klid první kupec s odborníkem a mazala,

lidi to tak chtějí díky internetové teorii se doví kolik má mít auto staré třeba 6 let musí mít 9O.OOO na co si dát pozor, tak se jim to nachystá, přetočí vymění ke spokojenosti zákazníka, :D :D

stačí spřístupnit protokoly z stk na internetu a je dotočeno :oops:

1.9.11, 06:32

milos: mas na mysli tie protokoly z STK kde sa ta pytaju kolko maju napisat na stav tachometru? Ja mam na kazdom protokole ine cislo, a cim starsie tym vecsie...

1.9.11, 13:31
Profil Zobrazit autorovy stránky

však před stk si to můžeš přetočit sám :roll:

1.9.11, 16:25
Dřevák na focení, neumí ostřit

slovacek.milos píše:

něco podobnýho už funguje jmenuje se to Cebia :mrgreen:

1.9.11, 18:56
Profil ICQ
Mistr mechanik

to jo přetáčet před stk si to fakt můžeš sám, ale proč až dáš auto do šrotu tak stav počitadla nekontrolujou

přetáčet tacháky na kárách o kterých je téma to není o vrtačce :wink:

1.9.11, 19:02
Mistr mechanik

darklord píše:
milos: mas na mysli tie protokoly z STK kde sa ta pytaju kolko maju napisat na stav tachometru? Ja mam na kazdom protokole ine cislo, a cim starsie tym vecsie...

mi na stkä přesně řekne stav počitadla před dvěma lety, nevím ale od kterého roku se to musí evidovat, stav počitadla se eviduje i v autorizáku,

já si třeba jednou v itálii v pohodě prověřil auto co sním dělali a kolik mělo najeto, poslali fax,

1.9.11, 19:17
Hluchoň

Sadra17 píše:
slovacek.milos píše:

něco podobnýho už funguje jmenuje se to Cebia :mrgreen:

a je to uplne k hovnu

4.9.11, 19:00
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]