Dundee- Favorit "Trpaslík"
Autor |
Zpráva |
Dundee
|
Nee, AČR
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
|
1.5.10, 20:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Dundee
|
Jelikož se mi několikrát stalo, že jsem při stání v koloně zapnul větrák na chladiči, pak ho zapomněl vypnout a ráno startoval se spuštěnym větrákem, začal jsem přemejšlet, jak si udělat co nejjednodušeji kontrolku a nezasahovat přitom do palubky.
K tomu vypínači větráku: Bejvalej majitel chytře ucvakl kabeláž od spínače na chladiči a nabastlil obyčejnej páčkovej vypínač přes spínaný plus.
Na budíkách jsem našel jedinou volnou žlutou kontrolku, a to ABS (který se do fazolů stejně nedávalo), tak jsem ji využil. Natáhl jsem si od vypínače vodič, dal na něj dutinku, zapasoval do konektoru a mám hotovou CFCL (cooling fan control light)
Byla to práce na pár minut a nemusel jsem nikde dělat díru na žárovku nebo diodu. Jen si ještě u náhradních budíků budu muset pohrát s tou kontrolkou, protože teď jsem to provizorně vyřešil "lihovkou" a vypadá to blbě (ale pořád líp, než kdyby na mě svítil nápis ABS).
|
21.5.10, 15:27 |
|
|
Nepér
|
No, co se větráku týče, tak nejlepší řešení je funkční automatika, kontrolována kontrolkou
Jinak laserová tiskárna, dvě vrstvy pauzáku, ředidlo, trochu žlutý barvy a z červený kontrolky |test| je rázem žlutej větrák
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
21.5.10, 17:26 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Veery najs
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
21.5.10, 18:00 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
To auto jsem uz nekde videl Dobre v realu.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
26.5.10, 16:30 |
|
|
Dundee
|
Dneska jsem v práci vzal kompresiometr a jal se po Matthesově radě přecijenom zkontrolovat tlaky ve válcích. No a už mám asi příčinu lehkého pokupování otáček na volnoběhu, dlouhých studených startů a lenivosti motoru.
Naměřené hodnoty jsou totiž:
9,7_9,9_10,1_8,4
Takže jdu shánět 781.136B a bude vymalováno
EDIT: Jo a svíčky byly taky každá úplně jiná. První dvě takový šedý, třetí do cihlova a čtvrtá do černa... Až dostanu z kolegovo telefonu fotku svíček, hned ji sem šoupnu.
|
27.5.10, 11:32 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
To vskutku neni uplne nejlepsi
|
27.5.10, 11:39 |
|
|
michalkatka
|
Dundee píše: 9,7_9,9_10,1_8,4
ja by som s toho takú tragédiu nerobil, dal by som doel hlavu, trocha ju zgenerálkoval, zabrúsil, nové guferá, prípadne dal stiahnuť kôli kompresii... a máš na ďaľších 100tiskm pokoj...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
27.5.10, 22:38 |
|
|
Ondras83
|
co bys dal za můj motor?...holej
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
28.5.10, 12:13 |
|
|
Dundee
|
Ondras83: Co nejmíň Jeden motor se mi tady válí na zahradě a k tomu tvýmu bych stejně asi potřeboval i jednotku... Spíš jako nabízející bys ale cenu měl nadhodit...
|
28.5.10, 14:45 |
|
|
Ondras83
|
no mě šlo o to, jestli nahodíš slušnou cenu, tak bysme se dohodli, takhle se musim odhodlat postavit ten můj 90HP, vyhodit ho z auta atd, takže se asi nedočkáš
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
28.5.10, 15:14 |
|
|
Dundee
|
|
10.6.10, 19:06 |
|
|
Martin91
|
Maska a kapota....
_________________ Š 100L http://martin91.rajce.idnes.cz/S100_-_Stovecka Š 110R http://martin91.rajce.idnes.cz/Skoda_110R_,,eRko Š 136GL http://martin91.rajce.idnes.cz/Smoula/ Š Favorit, VW Caddy, Octavia III.
|
10.6.10, 19:48 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
To jsi tam dal novou cervenou kapotu a pak zase bilou? Ale jinak na ty puvodni ten bilej tuning nebyl spatnej.
|
10.6.10, 20:26 |
|
|
Dundee
|
Oba blízko
Bílá kapota je z vraku, co mám na zahradě a druhá změna je "lízátko" pod nárazníkem (maska je tušim vidět na fotce s "vytuněnou" původní kapotou).
Vyměněná kapota je z toho důvodu, že se mi pořád nechtělo olepovat půlku auta pro nástřik plniče a s autem jezdím denně, tak mám aspoň na tu kapotu čas.
Jsou tam ještě nějaký nedokonalosti, ale na fotce to bohužel není moc vidět
A lízátko byl bonus k PZ vnitřnímu světlu na vrakáči
Teď ještě zůstává otázka, jestli po opravě dát kapotu do červený nebo do bílý (ta se líbí mě i přítelkyni) No a pokud vyhraje bílá kapota, tak jestli ji nechat samotnou, "vybělit" k ní i střechu a vrata nebo jenom střechu...
|
10.6.10, 20:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|