Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 11.11.24, 02:13

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 372 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Další
 PJDefort - Škoda Favorit 135LX r.v. 1993 
Autor Zpráva
Hluchoň

Příspěvek 
tak dej M8 nebo M6... :)

31.3.08, 19:09
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
pravda no :D ta moje demence

31.3.08, 19:25

Příspěvek 
nevim co roupama takže se ptám co tak vydržej originál silentbloky na motoru a jestli tyhle už vypadaj na výměnu..

Obrázek Obrázek

2.4.08, 16:50
Hluchoň

Příspěvek 
já nemám 100 tisíc najeto a bylo třeba měnit... až ti to začne třískat, vyměň, případně kdyby byla nějaká rozborka tak preventivně, do té doby dobrý

2.4.08, 16:57
Profil ICQ

Příspěvek 
Já mám cca 200 000 tisíc a mám je origo :wink: no ale viděl jsem je dost často třeba utržený.

3.4.08, 11:27
Profil ICQ

Příspěvek 
chci se zeptat co má podle vás větší cenu a neřikejte všecko :D chci to dělat postupně ale nevim čim začít..stojí to všecko ve výsledku stejně...takže :

mám nejdřív vyměnit silentbloky všechny přední+zadní nebo nejdřív vyměnit čepy řízení, nebo čepy ramen?...co je důležitější a víc se projeví při jízdě?..časem se udělá všecko spíš mě zajímá v jakym pořadí podle důležitosti by ste postupovali..

6.4.08, 20:46

Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
Příspěvek 
Jestli myslíš silentbloky ramen, většinou stačí vyměnit jenom ten zadní a to je rychlovka (půl hodina práce), akorát bacha ať neutrhneš šrouby. A všechny čepy (rejdové a spodní) taky nejsou velký problém, takže to zfoukni zarás a máš to v cajku.

6.4.08, 21:41
Hluchoň

Příspěvek 
Důležitější je to, co je špatné.

7.4.08, 09:35
Profil ICQ

Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
Příspěvek 
Citace:
Důležitější je to, co je špatné.

To je u tak starého auta těžko určit, já sem měl třeba dost vymlácený silnetblok na pravém ramenu (zadní), tak sem ho vyměnil. Nedávno sem zjistil že i levý je trochu volný, tak sem ho taky vyměnil. Kdybych udělal rovnou oba zarás, tak mám klid. Prostě výměnou se nic nepokazí, jedině to prospěje. Navíc za ty prachy...

7.4.08, 11:00
Hluchoň

Příspěvek 
no jo, ale někdo už třeba něco měnil než to prodal, je zbytečný vyměnit všecko...

7.4.08, 12:52
Profil ICQ

Příspěvek 
auto už bylo zvedlý jednou a právě je špatný všecko...všecko je bych řek i původní když vidim nýty na čepech..ale nemám na to abych naráz všecko vyměnil tak chci postupně tak se ptám právě čim začít..

7.4.08, 13:32
Hluchoň

Příspěvek 
nejdřív bych udělal silentbloky, poněvadž to třískání do podlahy když jsou špatný je hrozně protivný, pak bych udělal čepy všechny naráz a zajel na geometrii... no a bude pokoj... a když už se v tom budeš vrtat, proveď kontrolu manžet na řízení, na poloosách... abys to nerozebíral zbytečně za měsíc znova

7.4.08, 13:38
Profil ICQ

Příspěvek 
dneska mě napadlo lehnout si pod auto a kouknout se na jednotlivý části...a zároveň mě překvapilo pár věcí:

přední kola - přijde mi jako by to byli starý disky...tzn rozteč 4x98
Obrázek

potom zadní kola ale vypadaj na 4x100, což je správně
Obrázek

a pak mě zaujal předek zespod...jako by tam byl stabilizátor z feldy?! to teda při GO podvozku koupit ještě silentblok stabilizátoru coo?...nebo co se ještě mění takhle v servisech...ten silentblok na něm vypadá po smrti :-)
Obrázek Obrázek

a co ten zadní silentblok? je to ten starší Fá typ nebo to je ten novější co maj už i feldy?? to nedokážu takhle rozpoznat :-) předešlej majitel si asi hrál když to vidim...nějaký názory uvítám :-) A TO nejdivnější nakonec...ty zadní disky co jsou podle mě 4x100 sem měl vepředu kde jsou teď ty co vypadaj jako 4x98! tak fakt nevim :-D

24.4.08, 16:32

Příspěvek 
máš pravdu tie disky s hranatými dierami sú 4x98mm (staré Favo) a tie s oválnymi 4x100mm (nové Favo)

podľa toho čo som videl by som sa bál s tým autom vôbec jazdiť, všimni si úchyt torznej tyče stabilizátora k ramenu, je to tam zvarované, je to jedna z najnamáhanejších častí na náprave a zvarovať rameno je prasačina, je to tam oslabené zoriatím a môže sa to zlomiť.

všimni si ako to má riešené felda, tá má ramená masívnejšie a ten úchyt je súčasťou toho plechu, takže navrhujem zohnať ramená s feldy. nápravnicu máš Favo, neviem ako je k nej uchytený stabík... silenty máš favo, inak sú dva typy, ak by si chcel nový tak aj s ramenom, ale felďácke rameno má väčšiu tú príložku k silentu takže to treba upraviť. felďácke silenty sú úplne iné a do Fava sa dajú upraviť len veľmi ťažko....

24.4.08, 16:57

Příspěvek 
no to si mě teda potěšil s tim stabíkem :-) jinak mi nejde spíš do hlavy že vepředu jsou teda teď kola 4x98 ale byli tam při koupi ty co sou vzadu (4x100) tak fakt nechápu

24.4.08, 17:05
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 372 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Další