Mírák a jeho červenej FORMAN 135LS z 92.
Autor |
Zpráva |
Mírák
|
Ale předchozí majitel těch kol mě pěkně nasral. Nalakoval je, to jo, ale obrousil je jenom z čela, takže vevnitř na patkách se barva loupe atd...takže mi tudy uchází vzduch a budu muset dát duše, páč to nechci házet před barákem na špalky. A všechny ventílky byly hýn, což sem poznal až po nazutí... Zkusil sem to na jedný, nechal sem si jako reklamaci vyměnit ventílek...naštěstí mi to udělali zadarmo...ted to kolo neuchází, naštěstí ani kolem ráfku. Ted uchází zbylý tři, jedna kolem ventílku a dvě kolem ventílků a ráfků.
Takže počítejte se mnou:
460,- za přehození gum z ocele na alu i s vyvážením.
300,- minimálně za dvě duše - uchází kolem ráfku
30,- ventílek
300,- přezutí a vyvážení zbylých tří kol
----------
= 1090 korun!!!!!!!!!!!!!!! Koupil sem je za 1500,-
Zabít, utopit, ukopat, vykopat.....nevim koho
_________________ Škoda Forman 135LS @ 137 GLX Probíhá pozvolná rekonstrukce: viewtopic.php?t=11669
|
21.4.09, 16:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Mírák
|
Tak a mám vačku doma, je to 265° a chce podle Chovance kompresi aspon deset, já chtěl snižovat hlavu o 1,1mm na 9,7:1. O kolik jí mám snížit aby to bylo nad deset? O 1,5mm???
_________________ Škoda Forman 135LS @ 137 GLX Probíhá pozvolná rekonstrukce: viewtopic.php?t=11669
|
22.7.09, 09:31 |
|
|
michalkatka
|
Mírák píše: Tak a mám vačku doma, je to 265° a chce podle Chovance kompresi aspon deset, já chtěl snižovat hlavu o 1,1mm na 9,7:1. O kolik jí mám snížit aby to bylo nad deset? O 1,5mm???
ak dáš sériovú hlavu na 135ke dole o 1mm dostaneš KP myslím rovných 10:1 niede to boli na to prepočty...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
22.7.09, 09:41 |
|
|
Mírák
|
Vidim to tak na 1,2mm. Jinak co s rozdělovačem? Vim že 136X měli jinou charakteristiku regulace než vobyč 135 a 136ky. Nebo jen zvohnu plíšek ???
|
22.7.09, 10:51 |
|
|
michalkatka
|
Mírák píše: Vidim to tak na 1,2mm. Jinak co s rozdělovačem? Vim že 136X měli jinou charakteristiku regulace než vobyč 135 a 136ky. Nebo jen zvohnu plíšek ???
aký pliešok
136X má iný ten disk na oske kde sa uchytávajú závažíčka odstredivky...
|
22.7.09, 11:18 |
|
|
Mírák
|
Myslel sem u podtlakový regulace...
A nevíte kde sehnat to lízátko pod přední nárazník? Viděl sem náký podobný za 550,-....to je moc ne?
|
22.7.09, 11:18 |
|
|
michalkatka
|
Mírák píše: Myslel sem u podtlakový regulace... A nevíte kde sehnat to lízátko pod přední nárazník? Viděl sem náký podobný za 550,-....to je moc ne?
tam sa mení rozsah, prepilníkuje sa doraz...
lízatko mám za 10eur, ale určite niekde zoženiež aj lacnejšie...
|
22.7.09, 11:21 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27226 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
na ty kola znám dobrej levnej pneuservis vyvážení dvou liťáků + pomalu 100g závaží za stovku
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
22.7.09, 11:22 |
|
|
Mírák
|
Tak po dlouhé době Vám tu musím opět poreferovat o mých činnostech.
O prázdninách jsem si vyhradil týden, přes který sem byl na chalupě a makal na autě. Konkrétně motoricky.
Motor šel samozdřejmě ven.
Vyměněno bylo:
veškerá těsnění
komplet spojka - sachs
vačka 265°
hlava snížena o milimetr
pístní kroužky
gufera na ventilech
svíčky
rozvody
silenblok motoru
kuláky řízení
tlumiče sou tam už dávno.......je toho víc, ale nepamatuju se.
Fota:
Teď při začátku školy, čtvrťáku, sem se rozhod, že chci aby mé autíko vypadalo jinak než ostatní, tak sem se do toho pustil. Vše od firmy ELLRI, ale spoiler je koupenej přes aukro.
Vše sem si sám brousil, kitoval, základoval, plničoval a lakoval. Jak jinak, že.
Zapomněl sem na zadní lampy:
A teď ještě videjko co sem natočil na nouzovým letišti u Chelčic, má jen 400 metrů, ale stačí. Na konci je otočka a zas s forsáží zpět, pak otočka a ende. Myslim že to jede krásně, na to že předstih je od oka - ucha. Berte fakt, že v sérii má mít forman s 43kW (můj případ) zrychlení na sto za 17 vteřin, 50kW verze má mít za 16 vteřin, já mam za cca 13 vteřin.
videjko: http://www.youtube.com/watch?v=9jAa16ouTsM
Závěrem:
Těsnění vany netěsní, použité jest papírové těsnění, napatlané silikonovým hermetikem. Prostě rosí. Utaženo křížem - v tom mam čistý svědomí.
Začal blbnout sytič, tak sem skočil na sídliště do vraku a vzal si komplet karboš, vyměnil jen tělesa sytiče a šlape jak hodinky. Asi unavená pružina.
Lidé mi tu vymlouvali Chovancovu vačku 265°, já jí chválím a naprosto doporučuji k normálnímu běžnému ježdění.
|
28.9.09, 19:41 |
|
|
Jarda S.
|
Mírák píše: A teď ještě videjko co sem natočil na nouzovým letišti u Chelčic, má jen 400 metrů, ale stačí. Na konci je otočka a zas s forsáží zpět, pak otočka a ende. Myslim že to jede krásně, na to že předstih je od oka - ucha. Berte fakt, že v sérii má mít forman s 43kW (můj případ) zrychlení na sto za 17 vteřin, 50kW verze má mít za 16 vteřin, já mam za cca 13 vteřin.
si měl říct na to letiště to mam kousek
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
28.9.09, 19:44 |
|
|
Mírák
|
To bylo spontální
|
28.9.09, 19:47 |
|
|
Jarda S.
|
ok tak kde se běžně pohybuješ ?
|
28.9.09, 19:49 |
|
|
PJDefort
|
moc pěkný, začínám mít taky chuť ladit, kdybych měl ale nějakýho šikulu na motory btw co to je za písničku ve videu?
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3 MPI 50kW, najeto 59 000 km
|
28.9.09, 19:50 |
|
|
Mírák
|
Budějice...mé rodné městečko. Do Vodňan sem jel pro mladou, měl sem dost času, tak sem skočil na letiště, sundal a votočil volant, napral do něj mobil a hurá s forsáží k mrakům Písnička to jest Ceasars - Jerk it out
Naposledy upravil Mírák dne 28.9.09, 19:54, celkově upraveno 1
|
28.9.09, 19:51 |
|
|
Jarda S.
|
tam už se nepohybuju
|
28.9.09, 19:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|