Autor |
Zpráva |
Viky
Pan Kapitán
|
Re: ventYl - Skoda Rapid 136
Je to divnej mix, silentblok vypada jako ze tam byl 5Q, ale domky tlumicu byly podle mne z kyvky, ten gumovej spalek na Rapida nepatri.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
9.9.23, 19:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
darklord
|
Domky tlmicov su kyvkove, to neni nicim skodne ak sa naprava podviaze. aj pruziny vypadaju kyvka, sam to tak mam. A ci je gqrde poznas lahko, pozri na rapidovi ako daleko sa zacina rameno od bubna (tzn aka dlha je trubka hriadele). Ak je to rovnake, je rapidova, ak je to kratsie tak smolik...
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
9.9.23, 20:21 |
|
|
ventYl
|
Zrovna o pruziny a tlmice mi vobec neslo. Ani to, ze vnutorne klby na poloosach chybaju ma nejako nesere, pretoze suchy 5q a druhu sadu poloos tu mam. Pozdlzne ramena porovnam s novymi, eventuelne odnesiem do pieskovne ak by sa ukazalo, ze su z ovela hrubsieho matrosa nez tie nove (a podari sa to bez ujmy rozobrat). Zaujimaju ma sikme ramena, hriadele a unasace.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
10.9.23, 09:21 |
|
|
ventYl
|
Je to Rapidia siroka naprava.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
10.9.23, 11:12 |
|
|
ventYl
|
Sportingy objednane
|
27.10.23, 15:03 |
|
|
ventYl
|
OK, tak recenziu toho vyfuku od Polmostrowa musim poupravit. Je to dost brutalny shit. Najprv som si myslel ze mi tak isto jak darklordovi trepe vyfuk o priecku az kym som neprisiel na to, ze jedna z trubiek prefukuje pri nohavici od priruby na zvody.
Dost sa divim, ze si dali tu robotu, pouzili hruby material, neodrbali konstrukciu tak, ako tie papieraky co sa daju zohnat bezne a nakoniec to takto odflakli pri finalnej montazi.
|
28.11.23, 21:39 |
|
|
varok
|
Nevím jak u škodovek řady 742, ale na jiné auta mají poláci zn. Polmostrow slušnou kvalitu. Sice na montáž kus od kusu, někdy pasuje nádherně jako originál a někdy se s tím nedá domluvit. Ale výdrž srovnatelná s kvalitnějšími výfuky. Kolikrát jsem viděl výfuky za 2x tolik a vydržely polovinu.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
29.11.23, 17:57 |
|
|
ventYl
|
Takze jedno sikme rameno z tych, co som si v lete priniesol, sa mi podarilo odpojit od pozdlzneho uplne bez ujmy. S druhym som ani nepohol. Bude to chciet silnejsi autogen a dlhsiu trubku.
|
29.12.23, 11:13 |
|
|
ventYl
|
Dalsia aktualizacia vyfukovej story: Trubka od vyfuku nielen ze prefukuje. Vyfuk sa dokonca cely odlomil od priruby. Trubka v prirube nebola obvarena dookola, ale bola len pribodovana na jednom mieste. Aj sa mi predtym zdalo, ze spopod tej priruby obcas vidim vylietavat dym, ale povedal som si, ze mi musi sibat. Ved novy vyfuk...
|
21.4.24, 10:38 |
|
|
ventYl
|
Naposledy upravil ventYl dne 27.5.24, 22:18, celkově upraveno 1
|
27.5.24, 21:54 |
|
|
ventYl
|
No a kedze som od kamosa dostal zdžuba, ze chodim po veteranskych akciach, ale v kabloch okolo radia mam bordel, tak som tuto kritiku vyriesil celkom radikalne. Vyhrabal som z regalu uz davnejsie ukoristene dobove autoradio a strcil ho do Rapida. Bral som ho v neznamom stave, ale ukazalo sa, ze mu nic podstatne nie je. Ladi, hra, akurat bolo treba pomoct displeju k plnemu jasu segmentov. Autoradio je starsie, nez ISO konektor pre autoradia. Na prvy pohlad ma podivne vyzerajuce konektory. Nie su ale az tak podivne, v skutocnosti su to konektory rovnake ako na starej audiotechnike Tesla. Nie ze by si Blaupunkt pozical format konektorov od Tesly, ale Tesla pouzivala (v tej dobe vlastne dobove) konektory podla DIN standardov. Chvilu mi trvalo, nez som ich nasiel vo velkosti, ktora ich umozni nastrkat 4 vedla seba. Este niekedy v roku 2010 mi nejaky dobrak v Bratislave odlomil antenu. No a kedze "nove" radio nema bezny antenny kolik, ale starsiu uhlovu koncovku, tak som sa rozhodol, ze tento problem konecne vyriesim a antenu vymenim. Kedze antena je v streche vzadu, bolo nutne zhodit stropnicu. Ale nakoniec sa podarilo a nova antena je na mieste. Stropnica to tiez prezila bez vaznej uhony.
|
27.5.24, 22:03 |
|
|
ventYl
|
|
26.6.24, 16:00 |
|
|
CROWACK
|
ventYl píše: ...akurat bolo treba pomoct displeju k plnemu jasu segmentov...
jak to děláš? Taky mám rádio s podobným vypáleným displejem...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
27.6.24, 20:58 |
|
|
ventYl
|
Pokial ten displej nie je vyteceny, obvykle nie je chyba v displeji. Vacsinou je to o znecistenych / zoxidovanych kontaktoch. Toto konkretne radio malo pomerne netradicny pristup, kedy displej je napajany napruzenymi kontaktami. Takze postup bol jednoduchy:
Dostat displej z radia von. Bol iba zacvaknuty v plastovom drziaku, ktory zaroven sluzil ako svetlovod pre podsvietenie a zospodu v nom boli ulozene kontakty. S displejom mimo radia som jemne napruzil kontakty a vycistil ich kontakt sprejom a ipou. Ipou som potom odmastil aj kontakty na displeji (tam je iba vodiva vrstva naparena priamo na skle) a cele to zlozil. Nie je to uplne 100%, stale sa displej rozsype, ked sa na radio zatlaci. Tipujem, ze bude este nejaky studeny spoj niekde na plosaku. Lenze, tato oprava to fixla tak na 95% a tie pruzne kontakty nechcem prepajkovavat, nech sa mi to cele nerozsype.
Na radiu v Audi je tradicnejsi pristup k pripajaniu displeja: Displej je pripojeny tenkou foliou s naparenymi kontaktami. Tam je rovnaky problem a este jednoduchsie riesenie. Lepidlo, ktorym je folia nalepena na skle casom proste prestane priliehat. Riesenie? Zobrat pajkovacku, urobit si z hlinikovej folie "vankusik" a hrotom nastavenym na cca 200 stupnov cez vankusik prechadzat po folii v mieste kontaktov na displeji a na plosaku. OPATRNE! Radsej kratsie a zopakovat to viac krat, kym displej nezacne chodit. Tie Concerty mam dva, tuto metodu som si skusal na druhom, ktore ma mrtvy FM stupen a neladi radia a tam sa mi podarilo okrajom pajkovacky tu foliu znicit. Druhu nezozenies a keby aj, neviem ci je mozne ju v domacich podmienkach vymenit.
Treti sposob priapajania displejov je cez gumene zebra konektory. Tam je to uplne trivialne. Cele to rozobrat, vycistit ipou aj zebra konektor aj kontakty na oboch stranach a naspat zlozit. Ak by bola ta zebra guma vymackana, alebo poskodena, treba ju vymenit.
|
28.6.24, 11:13 |
|
|
CROWACK
|
ok dik, ja si myslel ze to bude nejakej studenak
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
28.6.24, 19:18 |
|