| Autor |
Zpráva |
|
CrazyMan
|
 Re: Varok- fávo Solitaire 94
já mám za to že konkor neleptá ty gumy ne???
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
| 31.5.14, 22:15 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
i kdyby, tak má bod vzplanutí 110°C...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 31.5.14, 23:37 |
|
 |
|
varok
|
No o rozhýbání mi nejde. Ten pístek byl stejně už po smrti. V jednom místě vyla rzí vyžraná drážka, široká asi 5mm a hluboká místy i možná 1mm. Ten přípravek breux používám, bývá v krabičce s opravnou sadou. Tím vždycky napustím ty gumičky. Mě se spíše jednalo, jak ochránit ten pístek, aby tak rychle nezreznul. Zkusím tedy sehnat nějakou silikonovou vazelínu. Děkuji za rady.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 1.6.14, 08:23 |
|
 |
|
CrazyMan
|
jedinou ochranou bejva nerezový pístek 
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
| 1.6.14, 08:57 |
|
 |
|
varok
|
Hm, ten ale asi bude stát dost balík, ne? Zatím jsem ho nikde neviděl. Tak jsem to zakřiknul. Ráno jsem byl s maminou a ségrou na nákupech a blbne to pořád. Už se o upravilo, že to nedře pořád. Když ale zabrzdím trošku více, tak po povolení brzdového pedálu to opět dře. Jakoby plech o plech. Pístek jsem dal nový, obě gumičky, tedy ten jakoby pístní kroužek i tu manžetu. Odvzdušněno. Nevíte prosím někdo, co s tím?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 1.6.14, 11:03 |
|
 |
|
CROWACK
|
No a kapalina se ti vrací? Nemáš rozpadlý hadice? Nemáš zatuhnutý vodící čepy na třmenu? Nebo ti tam šucha o kotouč ohnutý plechový kryt...
|
| 1.6.14, 11:22 |
|
 |
|
varok
|
Nee, ten krycí plech je dost daleko, asi 10mm od kotouče. Hadičky jsou ještě původní, mám v plánu celkovou opravu, jak hadičky, tak trubky. Na to mě upozorňoval i jeden chlápek v práci, že u firemní filety to dělala ucpaná hadička. No, mám zatím strach hadičku povolit. Koncovky už jsou hodně zrezlé, jinak bych to zkusil profouknout kompresorem. Nové zatím nemám. Ty vodící čepy zatuhnuté nejsou, měl jsem to celé sundané, jdou volně. Jsou tam dokonce už menší vůle, nemohlo by to být i tím?
|
| 1.6.14, 11:39 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
proto to končí výměnou trubek, na favo/feldu je to doslova pár korun
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 1.6.14, 11:45 |
|
 |
|
CROWACK
|
tak rozpadenó hadicu zjistíš jednoduše, fest dupneš na brzdu, sjedeš pod auto a povoliš odvzdušňovák. Jak odstřikne proudem, je to jasny. Tipoval bych to na to...
|
| 1.6.14, 11:49 |
|
 |
|
varok
|
Jako že když dupnu prudce na brzdy, povolím odvzdušňovák, kapalina proudem vystříkne, tak je ucpaná hadička?
|
| 1.6.14, 11:54 |
|
 |
|
CROWACK
|
tak je tam prodleva, pustíš brzdu, slezeš pod auto. Pokud i poté povolenej odvzdušňovák odstříkne kapalinu, znamená to že se nevrací kapalina a zůstává pod tlakem... Při povolení odvzdušňováku je i někdy vidět jak se pístek vrací...
|
| 1.6.14, 12:06 |
|
 |
|
Kluci z Paky
Vývojář
Registrován: 27.3.14, 23:26 Příspěvky: 3834 Bydliště: Nová Paka, okres Jičín
|
Jo jo Crowack má pravdu, takto se to nejlépe pozná.
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
| 1.6.14, 13:23 |
|
 |
|
varok
|
Jsem blbec, tak nakonec to byl ten šustplech. Předtím jsem to kontroloval, než jsem tam měl brzdič a plech byl v pohodě. jak jsem tam dával asi brzdič, tak jsem do něho nejspíše dole klepnul a ohnul se. Tak mi jemně dole škrábal o kotouč. Mám ale jiný vážný problém. Už delší dobu slyším při brždění vpředu v motorovém prostoru takové odfouknutí, jakoby foukání pumpy. Dnes kamarád opravoval shodou okolností naši bývalou felinu sousedům. Taky měli seknutou brzdu, ale opačnou, pravou. Felinu opravil, taky je pístek už chycený. Odvzdušnili jsme felinu. Pak jsme odvzdušňovali fáčko a? Takový zvlášní úkaz. Kámoš našlapával. Vždycky jak držel pedál na podlaze jsem povolil odvzdušňovák u pravého předního kola. Odfouklo to a v průhledné hadičce bylo vidět, jak kapalina vyjede asi 10cm a po chvíli se vrátí. Co to? Tak jsme to zkoušeli několikrát a pořád to samé. Odvzdušnit to pořádně nejde. Už delší dobu mi to brzdí nějak měkce. Co to může být? Brzdový hlavní válec v dupě?
|
| 1.6.14, 16:54 |
|
 |
|
CROWACK
|
No mohl by to být HBV. Pro jistotu to zkuste ještě jednou odvzdušnit, tu problémovou stranu/trubku a to tak, že jako první a hned na začátku místo povolení odvzdušňováku povolíte rovnou to šroubení u HBV a odfouknete to tam, dokud nepůjde jen kapalina... To by mohlo pomoct. Třeba se ta bublina drží hned na začátku a nechce popolýzt dál do soustavy.
|
| 1.6.14, 17:03 |
|
 |
|
varok
|
Jako že hned jak je to našroubované na HBV? A to jako našlapat jako při odvzdušňování, ale odvzdušňovák zkusit nechat dotáhnutý, ale povolit to hned na tom HBV? A nejde nějak poznat, jestli je opravdu v dupě HBV? Nevíte prosím někdo, kdo vyráběl nebo vyrábí originál HBV? Díval jsem se v Kellyně a tam jich mají několik typů bez označení. Mají tam ale i jeden označený jako origo od fy Fragokov. Cena něco málo přes tácek, to není zase tak moc.
|
| 1.6.14, 17:17 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |