Re: Ferrari-Š125 ...come back na 47 strane, 6.2.2021
Tak podľa Bohapravdy by mal byť pri -10 ten 10W60 redší, ako 15W40. na druhú stranu keď je zohriaty, mal by byť hustejší...takže všetko pasuje.
Pojazdím s tým 15W40 a budem vidieť. Každopádne 5 kanál vs. 8 kanál zasa zásadný rozdiel azda nie je. Teoreticky by mal byť ten 10W40 redší hlavne za studena a za tepla plus minus rovnaký ako 15W40. Teoreticky. Viem, dosť sa toho kade take o olejoch popísalo. Uvidím.
Jj. Ja tam tiež mám nejakú nezapojenu packu. Ale rovnako, nebol žiadny rozdiel, nech bola v akejkoľvek polohe. A tiež tam mám nejaký konektor a nejakú kvazcievku, ale čo to je? A načo to je? Ktovie. Ide to aj bez toho
ferrari píše:
Každopádne 5 kanál vs. 8 kanál zasa zásadný rozdiel azda nie je.
Rozdiel sa vola gufera ventilovych driekov a bimetalicke piesty.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
28.2.21, 09:03
ferrari
No jo. Ale z toho uhla pohladu by som asi priblem videl hneď - zvýšená spotreba oleja. Uvidím. Zasa z iného uhla pohladu, 125ka bude vždy zaparkovaná v garáži, teda typické studené štarty nehrozia.
Celkom to fičí. Ale šklbe to, hlavne vo väčšej záťaži. Sranda, nie vždy. Podľa mňa bude problém s nedotekajúcim palivom, tipujem tú membránu v palivovej pumpe- Lebo inak som celú palivovú sústavu prešiel pri tej výmene hadice medzi hrdlom a nádržou. Membránu som našiel v starých zásobách, čiže zajtra to skúsim.
Takže, dnes som sa do toho pustil, hneď po ránu studený štart a motor šiel tak divno, miestami akoby na 3 valce, tak som začal mať pocit, že to trasenie nebude membránka benz. pumpy, ale niečo s elektrikou, pravdepodobne sviečky.
Ale trasenie neprestalo. Tak som zbehol kúpiť sviečky, vymontoval som staré. Hneď, ako som vybral prvú, som pochopil, že ich iste treba vymeniť, tie sviečky mali min. 20 rokov, viď označenie.
Nicméne závit 2. sviečky je vyvložkovaný, takže tú som nevymenil, vymenil som len ostatné 3, už to netriaslo, čiže bingo, sviečky. Teraz ešte čo s tou vyvložkovanou. Sviečku som dal znovu von, lenže som zlomil izolátor a tak už mám možnosť jedine zohnať takú vložku, alebo dať vložku dole zo starej sviečky,len to tipujem nebude také jednoduché, keď to nei je začo chytiť. Asi jedine do zveráka, medzi drevo.
No ako som prišiel k auti dávať tú 2. sviečku von, v garáži smrad, nakvapčaný benzín pod autom. No nechápem, odkiaľ, ide to od benz. pumpy Ale keby aj prívodná hadica 100% netesní, predsa by tadiaľ benzín nemal svojvoľnej tiecť, hádam je benz. pumpa vyššia, ako hladina paliva v nádrži...no nerozumiem.
Tyhle svíčky jsem ještě nedávnou koupil v autodílech, takže až tak staré být nemusí.
Já bych tu svíčku zkusil vymámechat v něčem(třeba dva, tři dny), nahřát pak. Dobře odmastit vše a zalepit lepidlem do hlavy, nechat dobře uschnout a poté zkusit svíčku vyšroubovat. Jednou jsme to tak už dělal, no že ji sundáš venku, tak stejně ji nebudeš mít za co namontovat a max ji vytáhneš znovu.
Už sa aj podarilo, veru som to 3 dni polieval penetračným olejom a potom som to dal zo sviečky dole takmer len rukou. Ľahko to šlo
Dnes tam namontujem novú sviečku. ale nebudem tam asi dávať žiadne lepidlo, normálne to naskrutkujem nadoraz na sviečku a potom to celé opatrne naskrutkujem do hlavy a dotiahnem. Azda ti to pekne sadne.
O svieckach by som ti vedel rozpravat
Inac to, ze su tie auta skladacky, to sa bezne dialo aj na zapade. Audina je dokonca podla VINka o rok mladsia (uvedenie do prevadzky ma 11/93, podla VIN je to rok vyroby 1994, model je 1994 s niektorymi specialitami konca roku 1993). Ak je to rocnik 1989, aky mas motor stieraca? Ja mam 89tku a motor stieraca aj jeho elektricke zapojenie mam ako vo Favorite. To ma pred rokmi krasne potrapilo, ked mi z konektora na Lucasoch vypadol pin, prestal ist dobeh a ja som si lamal hlavicku, ako je mozne, ze ked motor pripajam na napatie podla schemy, horia mi poistky. Kor to mas tak, ked ma 742 a fako spinany opacny pol.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků