Ferrari-Š125 ...come back na 47 strane, 6.2.2021
Autor |
Zpráva |
ferrari
|
2 Novomi - hej, je to tam iba tak nasunuté...ale pozor, ono to má zvnútra také "drápky"
Tomasz, tak ale 10€/koleso nie je zasa tak zle...nepríde mi to veľa...vravím ale, po opieskovaní sa to dá aj natrieť...trošku zručnejší picasso to natrie...
Ale na to kašlem, skôr by som sa mal sústrediť na prdnuté gufero na kľuke (to pod remenicou)...Mixal mi vraví, že sa to dá vymeniť aj bez demontáže čela...vraj stačí dať dole remenicu...mal by som sa na to dať, bo to tadiaľ už dosť chčije...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
9.11.09, 16:02 |
|
![](./styles/TW_Style/theme/images/spacer.gif) |
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
Petr105
|
V pohodě, vyhodíš řemenici, vyndáš gufero a nandáš nový. Je to na 10 minut. (radši ale nech zmáčknutou spojku, kvůli axiál. vůli kliky...)
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
9.11.09, 16:04 |
|
Tomáš1280
Dřevák na focení, neumí ostřit
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) 8-)
tak ked to budes robit daj vediet len dufam ze to zas nebude sobotu ked idem do trencina a ak chces ja tam mam tak rok spat menenu rozvodovu retaz nalietane tak 7-15000km. ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
_________________ škoda 105 L rv 1987 viewtopic.php?t=12802 Peugeot 205 1.1 5dv rv 1993 viewtopic.php?t=20374 Peugeot 205 1,1 3dv 1996 Renault Megane Scenik 1,9dt 1996 Opel Astra G kombajn 1,7 dti 16v isuzu 2003
|
9.11.09, 21:25 |
|
ferrari
|
Dám vedieť, dám...teraz bude treba, aby iekto stál na spojke, nie na brzde ![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif) som fakt netušil, že je to taká rýchlovka, by som to už dávno riešil...
EDIT: heh, som zistil, že gufero na remenicu mám v garáži ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ...ale nanešťastie 120tkové ![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
11.11.09, 00:16 |
|
ferrari
|
Tááák, včera bolo konečne trochu slniečka (aspoň teda tak do 15tej hodiny), tak som sa rozhodol, že pôjdem do pneu streknúť ten maglajz, čo je kaože tekutý opravovač defektov...ja som to aplikoval kvôli tomu, že mi padá tlak v pneu - proste je už ohrdzavená styčná plocha disku s pätkou pneu...
tak som pekne zašiel na pumpu, koleso po kolese som naplnil tou penou s sprayi (inak, Tomasz, ten Tvoj známy nemal pravdu, ono to nie je stále tekuté, ale to zasychá pri kontakte so vzduchom), pekne nahustil...teraz som zvedavý, či to pomôže..
Keďže bolo pekne, tak som sa rozhodol, že trošku Barborku prebehnem (bo už temer mesiac stála bez pohnutia v garáži ![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif) ). Najprv som sa vybral na neďaleké štrkovisko zvané "Bager"...Nedávno dávali násadu, takže tam bolo plno rybárov. Pár fotiek:
keďže som rybár, tam ma napadlo, že zájdem aj na ďalší revir - VN V. Uherce. Pár fotos.
Ako vidno, to už je aj hornatý kraj, tak som sa vybral trochu na huby (na polhodku)...Najprv som nič nenašiel, iba akási divé huby, ale nakoniec aj asik 15 bedlí...
A keď už to bolo všetko temer ideálne (ideálne by to bolo, keby som bol s priateľkou ![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif) ), tak som sa rozhodol si torška zajazdiť a cestu s5 som zvolil cez Skýcov - Klátovú Novú Ves...cesty 3. triedy, krásne kľukaté a hore kopec-dole kopec...to som mal stále pred očami:
Proste idylka na vybláznenie sa...len aj trocha adrenalínu, bo miestami (hl. v zákrutách ![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif) ) vlhká cesta a napadané lístie...zastavil som sa na horizonte.
Tam si človek uvedomí, že táto lokalita okolo PE je vcelku fajn, bo človek býva v doline, ale hory má na dosah...
Nič, potom už som šiel nas5, ale ešte som sa v Klátovej zastavil na salaši Kostrín ( http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... 17&start=0):
No a ešte som cestou domov stretol Mixala.s, takže sme troška pokecali...no čo, veľmi príjemne strávene sobotné dopoludnie...
A sme doma:
A potrehy:
1. sa mi páčia tie chromované obruče - v prítmí doslova svietia...aj tie čiapočky na ventilky sa k nim hodia - uvidíme, ako dlho to vydrží
2. Mal som si vziať foťák, bo Nokie majú žalostnú optiku...
3. Motor super ťahá
4. Volant je naozaj super, je síce maličký, ale v´daka hrubšiemu vencu sa s ním dobre krúti
5. Keď som kukol na podložku pod autom, čo mám v garáži, bolo mi jasné, že treba čosik robiť s prevodovkou, aj s tým guferom na remenici - veľká mláka prevodového oleja a malá mláčka motorového...
6. Na takýchto "prechádzkach" dosť chýba tá 3ka...aj preto treba čosik robiť s prevodovkou...
|
15.11.09, 09:17 |
|
ferrari
|
A som zistil, že na cca 130 km mi to spapalo cca 10l benzínu, čo mi vychádza okolo 7,6 l/100 km...vzhľadom na štýl jazdy a karbec T613 je to podľa mňa veľmi dobrý výsledok...všetko krátke jazdy, žiadna dlhá...ale je to hrubý údaj, teraz sa to posnažím vyjazdiť doprázdna...
A zaujímavý poznatok - naposledy som bral benzín pred 2 mesiacmi...a za tie dva mesiace najazdil 130 km...
|
22.11.09, 17:58 |
|
Jarda S.
Příspěvky: 27238 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
130 km mam za dva dny ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
22.11.09, 18:33 |
|
Tomáš1280
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) 8-)
drevak na fotenie ale takto ti to auto nevydrží to čo Ferrarimu. on myslí do budúcnosti a už ma obsadene miesto v muzeu.
ale nie ked nemusis a auto mas pre radost tak nač ho duchtit.
_________________ škoda 105 L rv 1987 viewtopic.php?t=12802 Peugeot 205 1.1 5dv rv 1993 viewtopic.php?t=20374 Peugeot 205 1,1 3dv 1996 Renault Megane Scenik 1,9dt 1996 Opel Astra G kombajn 1,7 dti 16v isuzu 2003
|
22.11.09, 18:41 |
|
Jarda S.
Příspěvky: 27238 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
vydrží ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif) sice jezdí ale péči dostává
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
22.11.09, 18:47 |
|
ferrari
|
Noo, tak mi to dnes nedalo a dal som sa do výmeny guferka...heh, trvalo mi to celkovo asi hodinu...a to som túto výmenu 2 roky odkladal, bo som myslel, že musí ísť dole celé víko rozvodov a tým pádom vaňa+nárazník+čelo ![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif) Ešteže ma z tejto neznalosti Mixal.s vyliečil - veľká vďaka mu!
Remenicu som povolil normálne, dal som ručku, zaradil 2ku, nasadil pevný nástavec s trubkou, ridne napružil a prismažil tomu kladivom - remenica povolila...guferko som vyrval, opatrne naklepkal druhé...však to poznáte...
Guferko bez pružinky ![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif) .
Remenica s drážkami presne, ako poradili Tomasz a MAJO - Vďaka!
Dúfam, že takéto mláčky už nebudú ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif) :
A ke´dže sa to väčšinou oplatí, dal som aj na radu Miloša (aspoň som použil rameno, ke´d sa mi už váľa v garáži):
No, ale ke´dže mi to trvalo hodku, mal som ešte trocha času a ajhľa - čože to má Ferrari za zapaľovanie ![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif) :
No, ale trochu smutný som, bo zapaľovanie je pekné, ešte keby motor išiel Proste to neštartuje...fakt je, že mám slabú baterku (už sa nabíja), ale ani neviem, kde je kábel na prvý valec (ale predpokladám, že tam, kde je ryska na víku rozdeľovača)...nabijeme, uvidíme...
Ešte tuto vysvetlenie pre šemíka, prečo mi v pohode fachal aindukčka s vyradeným predradným odporom:
PS - je normálne, keď na bezkontaktovom rozdeľovači je ryska 1. valca na hlavici rozdeľovača o 180 st voči ryske na kontaktnom rozdeľovači? Bo tu sa už hlavica nedá otočiť o 180 st...
|
29.11.09, 14:12 |
|
darklord
|
ferrari: s tym karburatorom inu spotrebu mat nebudes... ked som to mal tak sme jazdili s kamosom (som este nemal papiere) a bolo uplne jedno ci sa jazdil dedko-style alebo WRC. furt to zralo nieco malo cez 7l/100km
ad to zapalovanie: ja som kupil viko na rozdelovac v ostrave a tiez malo opacne rysku a dokonca aj cislovanie... s tym by som si hlavu nelamal. budes mat zrejme prehodene kable, pretoze mne bezkontakt chyta aj na uplne vyslahanej baterke (musim roztlacit pac ani necukne s motorom, ale staci ze sa to raz prevali a uz vrcim)
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
29.11.09, 15:58 |
|
ferrari
|
noo, na tú spotrebu by to chcelo dlhšiu trasu...na takéto krátke trasy je to podľa mňa dobrý údaj...aj vzhľadom na to, že som motor miestami nešetril a v kopčekoch naháňal Audinu 2,6...myslel som, že to bude horšie...ale zasa, je to iba hrubý-nepresný údaj...
A ten bezkontakt...hm, aj v literatúre som sa dočítal, že proste tá ryska znamená prvý valec...a aj dĺžky káblov mi takto lepšie pasujú...bol som kuknúť baterku, no nebola ešte nabitá, tak uvidíme...ale Mixal.s to má rovnako - ak má slabšiu baterku, tak proste nenaštartuje...uvidíme...
PS - som skúšal tie káble aj poprehadzovať, ale aj tak to ani neodpálilo...ešte je otázne, či je to zapaľovanie vôbec funkčné, že ano
EDIT - nevieš, či sú tieto plastové "usporidače" na VN káble k niečomu? (mám aj taký trojuholníkový na 3 káble)
![Obrázek](http://sklad.obrazku.cz/t244417_29112009623.jpg)
|
29.11.09, 16:22 |
|
darklord
|
mozem ti urobit fotku, ja ich tam mam a nestazujem sa (pekne to drzi kable v pozicii aka mi vyhovuje - dostanem sa pekne rukou k ac-pumpe). kazdopadne k tomu zapalovaniu by som dal kable z fava (ja mam modre tesla uz dva roky). To s tou slabou baterkou mi pride divne, hovorim ze ja nenatocim na starter ale roztlacim si to aj sam na parkovisku...
|
29.11.09, 16:30 |
|
ferrari
|
No ale možno aj keď je slabá baterka, tak na roztlačenie ihneď chytí, bo napätie je okolo 12V...ale keď zaštartuješ, tak napätie klesne možno na 9V...a už to nenaštartuje...
OK, please, daj fotos s tými káblami...zatiaľ ich tam nemám...
PS - káble mám z Fačka...bolo to komplet zapaľovanie = indukčka+ETZ+rozdeľovač+káble+kabeláž...
|
29.11.09, 16:48 |
|
darklord
|
okej tak pojdem do tej zimy, beztak musim skocit pre mladu na stanicu. tak to cvaknem v ramci moznosti mobilu
|
29.11.09, 17:07 |
|
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|