Dundee- Favorit "Trpaslík"
Autor |
Zpráva |
gokralik
|
To jo, ale bude to lepší než ten mat.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
20.3.10, 22:16 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Dundee
|
V pátek jsem to už nevydržel a udělal si ještě jedno světlo do kufru, k tý bludičce, co tam je
Jelikož jsem ale blbec, tak jsem si nejdřív nevzal měřák, abych našel stálý plus, takže nakonec mi světlo funguje stejně jako bludička jen se zapnutejma obrysovkama
Dárcem světla a spínače byl opět Peugeot 406 (jako asi ve většině úprav, který na Trpaslíka ještě čekaj).
Takhle se to tam tváří za světla:
V příští etapě ale budu muset světlo otočit a dát ho kousek dál od tlumiče, protože tam tlumič relativně zavazí.
Po zapnutí světel to vypadá takhle:
Jako funkční poloha slouží pouze ta prostřední, zbylé dvě jsou vypnutí světla.
Za tmy bez světla:
A se světlem:
Je to blbě vidět, ale jsou osvětlený cca 3/4 kufru.
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
|
4.4.10, 11:37 |
|
|
Dundee
|
Dneska jsem se pustil do kapoty, protože předchozí majitel jí dal dost na frak a zatim to dopadlo takhle:
Ten tmel v rohu neni ani přebroušenej, protože jsem se k tomu dostal pozdě a na zbytku kapoty jsem měl fleky až na plech, takže zbytek se bude dělat v druhý vlně...
|
6.4.10, 19:36 |
|
|
Dundee
|
Cestou z práce mě potkala nemilá věc.
Nejdřív auto začalo mít divnej zvuk, to bylo tim, že žačalo jet na tři válce a po chvíli začlo hulit jako kráva Naštěstí jsem jel kolem autodílů a hned mi bylo jasný, že se se mnou rozloučilo těsnění pod hlavou Tak jsem nakoupil všechno potřebný a od šesti hodin rozebírám (a do toho jsem ještě odháněl synátora). Teda, rozebráno mám, teď zbejvá všechno pořádně očistit, poskládat, vyměnit olej, nalejt vodu a zprovoznit...
Nemile mě taky překvapil pohled pod víčko rozdělovače, protože konec palce je rozlámanej Fotky dodám až tak po desátý večer, do tý doby budu pokračovat a co nestihnu dneska, udělám ráno...
|
15.4.10, 19:17 |
|
|
Ondras83
|
těsnění pod hlavou je OK, mrkni na přesahy a dyštak dej na vložky těsnící kroužky (dávaj se pod vložky)...jezdíme s tim už 50 tis na fáčku a drží to...holt kovářova kobyla chodí bosa
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
15.4.10, 19:27 |
|
|
Dundee
|
Těsnění je rozežraný mezi prvnim a druhym válcem (spíš u druhýho, tam byla i mokrá svíčka) a taky pod svodama s parohama bylo v háji Vložky jsou v jedný rovině, po očištění zkouknu jak blok, tak makovici.
|
15.4.10, 19:39 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27226 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
a čim si to měřil ?
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
15.4.10, 19:43 |
|
|
Ondras83
|
Dundee píše: Těsnění je rozežraný mezi prvnim a druhym válcem (spíš u druhýho, tam byla i mokrá svíčka) a taky pod svodama s parohama bylo v háji Vložky jsou v jedný rovině, po očištění zkouknu jak blok, tak makovici.
jo, já sem to blbě napsal, myslel sem, že ta práce - výměna těsnění pod hlavou - je OK
|
15.4.10, 20:22 |
|
|
Dundee
|
Hlava, sání a svody jsou na místě, zítra pozapojovat a ty další věci okolo (vůle, olej, chladící kap.) a snad to zase pojede
Sadra17: Použil jsem ocelový měřítko
|
15.4.10, 23:02 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27226 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
ocelový měřítko je ti na nic
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
16.4.10, 05:14 |
|
|
michalkatka
|
Sadru nepočúvaj, ocelové pravítko je ok... ale jemne medzi vložkami to musí byť bez rozdielu a voči bloku 0,1mm tam ísť ľahšie a 0,15 by už mala pravítko jemne pridvihnúť...
tesnenie má určitú toleranciu, ono sa pomerne dosť pri zaťahovaní deformuje a tým tesní...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
16.4.10, 06:38 |
|
|
Dundee
|
michalkatka: Já vím, Sádrovi se moc věřit nedá
Jinak Trpaslík opět žije a doufám, že mu to vydrží dlouho Za chvíli ho poprvé projedu do práce (musim se tam aspoň na chvíli ukázat) a snad mezitim vypálim zbytky vody a oleje z vejfuku (leště trochu pokuřuje).
|
16.4.10, 11:26 |
|
|
Dundee
|
Zatim najeto 95 kiláků a žádnej problém se neobjevil Je to furt stejně líný a voda už nemizí (předtim trochu mizela), tak to snad zase nějakou dobu vydrží.
P.S.: Kolik tak přibližně vydrží těsnění pod hlavou u Fáčka s běžným provozem a normálním stylem jízdy (počkat na ohřátí a pak mu občas trochu provětrat faldy)? Na těsnění je napsáno tušim "Temac", jestli je to nějakej výrobce, netušim).
|
16.4.10, 19:26 |
|
|
Ondras83
|
45 tis. sportovního nasazení... Temac je výrobce a je to dobrý těsnění
edit: 70tis. by mohlo vydržet...
|
16.4.10, 19:28 |
|
|
CROWACK
|
Jak jsi dotahoval hlavu? http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010041101
V diskuzi je pak čím to bylo - přetažené šrouby...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
16.4.10, 19:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|