SEM BOREC
Jiz dlouho se v cele skodovacke komunite resi, kde sebrat nahradni dily pri repasy suchych poloos. A to at vam chybi jehlicky, kameny a dalsi. Na virtu se vyskytuji dva clanky zabivajice se timto problemem. Prvni clanek krasne popisuje samotnou repasy. Co vsak neresi je, co delat kdyz vam chybi nejake dily jako me. Stalo se mi totiz, ze jsem si poridil suche poloosy na repas. Jake bylo me prekvapeni, kdyz jsem sundal manzetu a dve z jehlic pod kamenem(prstencem) byly rozlamany a krouzky drzici jehlice pohromade byly znacne poniceny a deformovany(viz fotky dale). Nasel jsem proto druhy clanek na virtu. Z jeho textu jsem toho moc nepochopil, ne z duvodu slovenstiny ale z duvodu naproste neschopnosti autora se vyjadrit. Z jeho clanku nejde zcela pochopit zda nalezneme nahradni dily na favoritacke polose ci nikoliv. Ja vam narovinu sdelim, ze pokud vyberete spravnou poloosu, tak to JDE. Nyni jiz budu prakticky jen komentovat foto:
Poloosa kterou jsem si vybral asi po 15 minutach rozmysleni. Samozrejme byla vcelku, jenom jsem zapomnel ji vyfotit uplne vcelku. Dal jsem za ni 100Kc:
Po sundani telesa kloubu, jsem jiz tusil, ze muj vyber nebyl minimalne uplne spatny:
Zde jiz mame prvni porovnani. Vlevo tripod Rapid, vpravo tripod Favorit(na hrideli):
Druhe porovnani:
Kameny. Vpravo Favorit, vlevo Rapid:
Zde muzete videt favoritacky tripod bez jednoho kamenu:
Zde si muzete spocitat, ze pocet jehlicek u Favoritu na jedno rameno, je stejny jako u Rapida. Mimochodem 28:
Zde vidite prvni a zaroven posledni rozdil mezi tripody Favoritu a Rapida:
Favorit:
Rapid:
Vsimnete si, ze zatimco u Rapida jsou na rameni krouzky dva, kdezto u Favoritu je pouze jeden. Druhy je nahrazen jiz odlitkem na telesu kloubu.
Rozdil mezi jehlicemi. Vlevo Rapid, vpravo Favorit:
Rozdil mezi pojistnymi krouzky ktere drzi tripod na hrideli. Vlevo Rapid, vpravo Favorit:
A zde jiz tripody jako takove. Vlevo Rapid, vpravo Favorit:
Rozdil koncu hrideli. Vlevo Rapid, vpravo Favorit:
Rozdil pojistneho krouzku a malych prstencu(pojistny krouzek drzi prstenec na rameni tripodu, prstenec drzi jehlice). Vlevo Rapid, vpravo Favorit:
Toto jsou moje dva krouzky, jiz na zacatku zminene. Jeden uplne prasknul a druhy byl deformovan od jehlic na trech mistech:
Zde je hole rameno meho(Rapid) tripodu ktery potrebuje nova prstence a dve nove jehlice. Vsimnete si taky, ze chyby chybi jiz zminovany schudek ktery uz u Favoritu je:
Nova sichta neboli vlevo puvodni prstence(Rapid), vpravo nova smena aneb nove prstence(Favorit):
A zde FINALE. Muj(Rapid) tripod s novymi krouzky pripraven na osazeni jehlicemi a kameny. Schvalne jestli nekdo uhadne ktere rameno nese nove prstence? :
Omlouvam se vsem kterym se chce zvracem z mnozstvi fotek ale rikal jsem si, ze by to nekoho mohlo zajimat. Doufam tedy, ze to nekomu pomuze...
Na konec bych tedy uvedl zaver. Pokud si poridite stejnou poloosu jako ja, mate zaruceno, ze uvnitr najdete stejny tripod jako na vasi suche poloose a tudiz je cim nahrazovat. A to je, panove, dnes patek trinacteho