Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 11.11.24, 01:56

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 224 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Další
 Majlanky - Rapid 781.136 
Autor Zpráva
Junior TW team

Příspěvek 
Nehodlam se hadat, myslim si, ze kazda koncepce ma neco do sebe. Ja mam jehlickovy :)

10.3.09, 11:40
Pspvek Reklama

Junior TW team

Příspěvek 
Tak jsem se proste rozhodl, ze vas budu zasypavat fotkami. Jak jsem jiz zminil, do Rapida se chysta rychlobezka:

Obrázek

Vsimnete si, ze nejaka cast chybi. Kdo odpovedel, ze priruba odpovedel spravne. Ta totiz dopadla takto:

Obrázek

Jiste si rikate, ze priruba vypada znacne divne. Starter jsem dostal darem. Nekdo se pokousel totiz skodovackou prirubu na rychlobezku narvat na favorita neslo mu to. Tak piloval piloval az to vzdal a dostalo se to do ruky memu kamaradovi. Tomu priruba neprisla podivna a starter namontoval. Jak vydite, priruba nevydrzela. A jeste jedna vec je trochu nestandartne. Kdo odpovedel, ze neco smrdi na spousteci, odpovedel jiz po druhe spravne. Jde o to, ze plastovy kryt kolem kontaktu praskl. Osobne tomu neverim a pokusim se sehnat spoustec novy. stejne tak koupim novou prirubu...

Dnesni posledni foto se tyka literatury. K svatku(jiz je to par tydnu) jsem dostal krasnou knihu:

Obrázek

Necekejte, ze byste v ni nasli nejake nove zavratne info. Kazdopadne je tam par zajimavych foto a je to celkem povedene shrnuti. Ja sem z ni mel radost jako maly Jarda...

Nyni se chystam do sklepa slozit prvni z poloos... Mozna bude i foto...

10.3.09, 12:29
Moderátor

Příspěvek 
pekna kniha, nedavno vysla i o 110R..ja mam jen Historie vozů Škoda,ale rozsirim sbirku :)

http://kachnis.techsajt.cz

10.3.09, 13:45
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky
Junior TW team

Příspěvek 
Kachnis píše:
pekna kniha, nedavno vysla i o 110R..ja mam jen Historie vozů Škoda,ale rozsirim sbirku :)

Jsou tam treba vyfoceny litaky, ktery jsem v zivote nevidel. Nejspis to byl jenom prototyp vychazejici z koncepce Alfy Romeo...

10.3.09, 13:50
Hluchoň

Příspěvek 
Kachnis píše:
pekna kniha, nedavno vysla i o 110R.
tu mám, je pěkná, i když obsahuje chyby. . A tu o rapidu/garde bych si rád pořídil taky

10.3.09, 14:03
Profil ICQ

Příspěvek 
ta kniha Garde/Rapid má taky chyby. A co vím, tak kniha o 110R je v podstatě vykradený web

10.3.09, 14:12
Moderátor

Příspěvek 
ano,ale nakladatelstvi se jiz s Martym110r dohodlo..

10.3.09, 14:37

Příspěvek 
jen to měli jaksi udělat před :lol:

10.3.09, 14:43
Junior TW team

Příspěvek 
Takze prace pokracuji:

Obrázek

A tady je slibovane vleckove kralovstvi... Muzete videt vse, co se vlecky tyce. Asi si rikate, proc jsem probuh davat vlecku do oranzova. V "oranzove" je pouze jedna sada sikmych ramen a spol. A oranzove je to proto, ze surik je sam o sobe oranzovy... Kdo nevi, co je surik muze se neco dozvedet zde dnes se jiz nevyrabi ale meli jsme dve plechovky na chate tak jsem je zneuzil...

Obrázek

A nedivte se bile barve nateru na poloosach. Je to zakladovka kterou jsme doma meli. Poloosy potom pujdou do nejake verze Bodyho...

10.3.09, 17:47
Moderátor

Příspěvek 
musi byt pekna prace s tim surikem :-) uz se vidim jak se kacim v bezvedomi do hromady vlecky :) jeste ze to uz nedelaj :) jinak vsimli jste si na obrazku cerveneho draka?

11.3.09, 09:48
Junior TW team

Příspěvek 
Kachnis píše:
uz se vidim jak se kacim v bezvedomi do hromady vlecky :)

:lol: :lol: :lol: ještě, že mám respirátor, ale ten suřík mi chybí.

11.3.09, 12:32
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Junior TW team

Příspěvek 
Veteranista píše:
Kachnis píše:
uz se vidim jak se kacim v bezvedomi do hromady vlecky :)

:lol: :lol: :lol: ještě, že mám respirátor, ale ten suřík mi chybí.

No jako uz bych snim pracovat nechtel, schne to tyden, clovek musi mit rukavice, bryle, respirator. Proste pruda...

11.3.09, 17:14
Junior TW team

Příspěvek 
8) SEM BOREC 8)

Jiz dlouho se v cele skodovacke komunite resi, kde sebrat nahradni dily pri repasy suchych poloos. A to at vam chybi jehlicky, kameny a dalsi. Na virtu se vyskytuji dva clanky zabivajice se timto problemem. Prvni clanek krasne popisuje samotnou repasy. Co vsak neresi je, co delat kdyz vam chybi nejake dily jako me. Stalo se mi totiz, ze jsem si poridil suche poloosy na repas. Jake bylo me prekvapeni, kdyz jsem sundal manzetu a dve z jehlic pod kamenem(prstencem) byly rozlamany a krouzky drzici jehlice pohromade byly znacne poniceny a deformovany(viz fotky dale). Nasel jsem proto druhy clanek na virtu. Z jeho textu jsem toho moc nepochopil, ne z duvodu slovenstiny ale z duvodu naproste neschopnosti autora se vyjadrit. Z jeho clanku nejde zcela pochopit zda nalezneme nahradni dily na favoritacke polose ci nikoliv. Ja vam narovinu sdelim, ze pokud vyberete spravnou poloosu, tak to JDE. Nyni jiz budu prakticky jen komentovat foto:

Poloosa kterou jsem si vybral asi po 15 minutach rozmysleni. Samozrejme byla vcelku, jenom jsem zapomnel ji vyfotit uplne vcelku. Dal jsem za ni 100Kc:
Obrázek

Po sundani telesa kloubu, jsem jiz tusil, ze muj vyber nebyl minimalne uplne spatny:
Obrázek

Zde jiz mame prvni porovnani. Vlevo tripod Rapid, vpravo tripod Favorit(na hrideli):
Obrázek

Druhe porovnani:
Obrázek

Kameny. Vpravo Favorit, vlevo Rapid:
Obrázek

Zde muzete videt favoritacky tripod bez jednoho kamenu:
Obrázek

Zde si muzete spocitat, ze pocet jehlicek u Favoritu na jedno rameno, je stejny jako u Rapida. Mimochodem 28:
Obrázek

Zde vidite prvni a zaroven posledni rozdil mezi tripody Favoritu a Rapida:
Favorit:
Obrázek
Rapid:
Obrázek
Vsimnete si, ze zatimco u Rapida jsou na rameni krouzky dva, kdezto u Favoritu je pouze jeden. Druhy je nahrazen jiz odlitkem na telesu kloubu.

Rozdil mezi jehlicemi. Vlevo Rapid, vpravo Favorit:
Obrázek

Rozdil mezi pojistnymi krouzky ktere drzi tripod na hrideli. Vlevo Rapid, vpravo Favorit:
Obrázek

A zde jiz tripody jako takove. Vlevo Rapid, vpravo Favorit:
Obrázek

Rozdil koncu hrideli. Vlevo Rapid, vpravo Favorit:
Obrázek

Rozdil pojistneho krouzku a malych prstencu(pojistny krouzek drzi prstenec na rameni tripodu, prstenec drzi jehlice). Vlevo Rapid, vpravo Favorit:
Obrázek

Toto jsou moje dva krouzky, jiz na zacatku zminene. Jeden uplne prasknul a druhy byl deformovan od jehlic na trech mistech:
Obrázek

Zde je hole rameno meho(Rapid) tripodu ktery potrebuje nova prstence a dve nove jehlice. Vsimnete si taky, ze chyby chybi jiz zminovany schudek ktery uz u Favoritu je:
Obrázek

Nova sichta neboli vlevo puvodni prstence(Rapid), vpravo nova smena aneb nove prstence(Favorit):
Obrázek

A zde FINALE. Muj(Rapid) tripod s novymi krouzky pripraven na osazeni jehlicemi a kameny. Schvalne jestli nekdo uhadne ktere rameno nese nove prstence? :
Obrázek

Omlouvam se vsem kterym se chce zvracem z mnozstvi fotek ale rikal jsem si, ze by to nekoho mohlo zajimat. Doufam tedy, ze to nekomu pomuze...

Na konec bych tedy uvedl zaver. Pokud si poridite stejnou poloosu jako ja, mate zaruceno, ze uvnitr najdete stejny tripod jako na vasi suche poloose a tudiz je cim nahrazovat. A to je, panove, dnes patek trinacteho :lol:

13.3.09, 22:24
Junior TW team

Příspěvek 
Dobrý, tohle je tak na článek :idea:

13.3.09, 22:30
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Junior TW team

Příspěvek 
Veteranista píše:
Dobrý, tohle je tak na článek :idea:

Uvazuju o tom. Jak se takovej clanek dela? Nemyslim jak ho jako napsat ale jak ho pak dostanu na TW?

13.3.09, 23:33
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 224 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Další