JHn - Škoda 105L (Vincenc) 1987
Autor |
Zpráva |
JHn
|
JHn - Škoda 105L (Vincenc) 1987
Škoda 105L
edit 9. 2. 2009
Za dva měsíce to bude rok co jsem koupil moji Škodu 105L, tehdy za 1000 Kč.
Tak trošku zhrnutí co jsem za tu dobu s ní udělal.
Hned po koupi jsem nechal vyměnit olej a věci s tím spojený.
Pak přisla oprava brzd a zkontrolování všech důležitý věcí.
Foto kdy jsem si auto přivezl domu dne 14. 4. 2008
Po delší době jsem vyměnil sedačky, jsou mnohem pohodlnější.
Pak přišlo na řadu rádio.
Potom se delší dobu nic nedělo, teda když nepočítám nějaké ty výměny žárovek apod...
A na silvestra přišly Ipury, venku bylo celkem teplo tak jsem neváhal a zadělal je.
Zatím poslední co jsem na autě udělal je, že jsem přichystal disky na letní pneumatiky.
Další foto:
Ještě se nějaká ta oprava/úprava chystá, ale kdo ví jak to nakonec bude.
Už se teším až bude stálý teplo, auto si umeju a udělám nějaké fotky. Těším se.
Naposledy upravil JHn dne 9.2.09, 15:52, celkově upraveno 1
|
29.7.08, 21:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Přijeď před obchod s laky autem a vyžádej si vzorník barev škoda a přilož to na nějakou vyleštěnou část laku, která není sežraná sluníčkem...a najdeš svůj odstín. Ale pánbůh ví, jestli se ten odstín ještě dělá...možná zkus nějakou profi prodejnu, kde míchají barvy a zlákej prodavače ven. Ten určitě bude vědět.
Ale jinak vypadá docela zachovale. S tím volantem bych si sice nezadal, ale to jsou maličkosti. Hlavně že se ti to líbí. A ta kola...no nic.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
29.7.08, 21:47 |
|
|
JHn
|
gokralik píše: Přijeď před obchod s laky autem a vyžádej si vzorník barev škoda a přilož to na nějakou vyleštěnou část laku, která není sežraná sluníčkem...a najdeš svůj odstín. Ale pánbůh ví, jestli se ten odstín ještě dělá...možná zkus nějakou profi prodejnu, kde míchají barvy a zlákej prodavače ven. Ten určitě bude vědět.
Ale jinak vypadá docela zachovale. S tím volantem bych si sice nezadal, ale to jsou maličkosti. Hlavně že se ti to líbí. A ta kola...no nic.
Asi budu muset vyjet někam do obchodu s barvy a teda vylákat prodavače ven.
Tak ten volant budu mít zatím asi jenom chvilku až mi přijde pod ruku originál co tam byl tak ho tam dám, ale fakt s tím původní to bylo docela nebezpečný.
A ty kola pujdou taky pryč na zimu budou komplet nový. Předešlej majitel to zamlácal barvou asi aby ho to auto přežilo, což už vlastně splnilo.
|
29.7.08, 21:52 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
A kazdymu novymu na tyhle tocne jsem rikal... zkratit predni pera, zkratit predni pera, ale je to marny, je to marny, je to marny.
Vitej! Vem Vincka na sraz!
105POWER forever!
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
29.7.08, 23:34 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Až na pár detailů (a až na to že to je eMko ) je to krásný auto.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
30.7.08, 00:49 |
|
|
shrekzv
|
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=11886
tu mas vzorkovnik farieb....ale tuto tam dako nevidim
_________________ Škoda 105 S, rv.86 - raz to bude ulozenka Volkswagen Caravelle, rv.97, VR6, LPG - Spotrebak www.pixsite.net
|
30.7.08, 07:49 |
|
|
JHn
|
Viky píše: A kazdymu novymu na tyhle tocne jsem rikal... zkratit predni pera, zkratit predni pera, ale je to marny, je to marny, je to marny. Vitej! Vem Vincka na sraz! 105POWER forever!
Víš klidně bych je zkrátil, ale jak jsem podotknul tak bych to přece jenom zkurvil.
Kdy máte sraz kdybych nebyl v praci tak bych třeba jel.
_________________ Škoda 105 L - Vincenc -> Garáž
|
30.7.08, 08:21 |
|
|
JHn
|
Carlos píše: Až na pár detailů (a až na to že to je eMko ) je to krásný auto.
Do budoucna bych chtěl i těch pár detailů odstranit aby to bylo super krásný auto. Dneska to vypadá že nebude takový parno tak pujdu asi přejet tempem kastly, to pak bude lesk jako blesk.
|
30.7.08, 08:22 |
|
|
ondra120
Metal (urg)
|
Hezké eMko, to se tu dycky vítá:) Ať slouží k plné spokojenosti, jen zhoď ten volant z feldy to je jak pěst na oko...(můj názor). Jo a na tempo se vykašli, je se silikonem, a ten se nemá rád s novým lakem (kdybys něco spravoval). Jsou i lepší prostředky na trhu.
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
Škoda 742 Forever Team
|
30.7.08, 10:17 |
|
|
JHn
|
ondra120 píše: Hezké eMko, to se tu dycky vítá:) Ať slouží k plné spokojenosti, jen zhoď ten volant z feldy to je jak pěst na oko...(můj názor). Jo a na tempo se vykašli, je se silikonem, a ten se nemá rád s novým lakem (kdybys něco spravoval). Jsou i lepší prostředky na trhu.
S tím volantem jsem to už psal že až mi přijde pod ruku origo tak ho tam dám. A zatím nový lak nemám takže Tempo na starší laky mužu snad v pohodě použít. A dík za pochvalu.
|
30.7.08, 11:09 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Tak tempo je dobrý ael musíš to navoskovat jinak to máš za 3 dni to samý, a je s tim hrozný s..ní, než to rozleštíš, nejlepčí jsou takový ty vodičky, neni to tolik pracný, ale jak řikám po tempu vosk, jinak to nemá cenu.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
30.7.08, 12:50 |
|
|
gokralik
|
Carlos píše: Tak tempo je dobrý ael musíš to navoskovat jinak to máš za 3 dni to samý, a je s tim hrozný s..ní, než to rozleštíš, nejlepčí jsou takový ty vodičky, neni to tolik pracný, ale jak řikám po tempu vosk, jinak to nemá cenu.
Ale klidně stačí nějaký lepší autošampon s voskem.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
30.7.08, 12:54 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
gokralik píše: Carlos píše: Tak tempo je dobrý ael musíš to navoskovat jinak to máš za 3 dni to samý, a je s tim hrozný s..ní, než to rozleštíš, nejlepčí jsou takový ty vodičky, neni to tolik pracný, ale jak řikám po tempu vosk, jinak to nemá cenu. Ale klidně stačí nějaký lepší autošampon s voskem.
Jo jo, já bych se na voskování vykašlal, já to jinak než šamponem s voskem nedělám.
|
30.7.08, 13:01 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Carlos píše: gokralik píše: Carlos píše: Tak tempo je dobrý ael musíš to navoskovat jinak to máš za 3 dni to samý, a je s tim hrozný s..ní, než to rozleštíš, nejlepčí jsou takový ty vodičky, neni to tolik pracný, ale jak řikám po tempu vosk, jinak to nemá cenu. Ale klidně stačí nějaký lepší autošampon s voskem. Jo jo, já bych se na voskování vykašlal, já to jinak než šamponem s voskem nedělám.
no jo, navoskování jsou 2 hodiny práce, kdo by ji dělal, co? lenoši
|
30.7.08, 13:02 |
|
|
gokralik
|
Vít píše: no jo, navoskování jsou 2 hodiny práce, kdo by ji dělal, co? lenoši
2 hodiny zbytečné práce. Já auto natempuju před každou zimou a pak jej jenom myju celý rok autošamponem s voskem a karoserie je pořád krásně lesklá. Nikde není žádné místo matné nebo vysvícené od sluníčka. Až teda na tu korozi
|
30.7.08, 13:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|