Autor |
Zpráva |
kwiko
|
kwiko - Felman
ZaciatkyNa zaciatku noveho tisicrocia som usudil ze ak chcem stihnut vsetko co musim bez auta sa nezaobijdem. Muselo byt kombi, lacne a schopne svojpomocnej opravy. Ludia okolo radili karburator. Zujal ma nakoniec inzerat v Trnave a po telefonate s majitelom (a dohodnuti zaujimavych 80 tisicov) nasledoval vylet. Forman bol schovany v bazari s cenovkou 100tisic. zaujal zachovalou karoseriou, interierom a Krasne tichym chodom, dobrym zatahom odspodu. Hrdzave miesta boli pretrete striebornou hemerajdkou, lemy prekryte asfaltovym pasom ale tiez bez viditelnej korozie. najazdenych 80tisic. Kym som cakal na majitela snazil som sa zjednavat s bazarnikom. Pod 95 som ho zlomit nedokazal. Ked som videl ze vozidlo je vybavene katalyzatorom mal som doby pocit aky budem ekologicky. Auto nemalo emisnu, ale majitel mi ju na pockanie vybavil. Ukazalo sa, ze je policajt A bolo rozhodnute. Majitelovi som, za nadavania bazarnika, vyplatil cez telefon dohodnutu sumu 80.tis a mal som svoje prve auto. Este som vyzistil ze forman bol dovezeny z Nemecka a postaveny na papiere z majitelovho auta ktore nabural. Dal urobit aj GO motora. (Ale nakoniec ziskal Formana plus z 50 kW BMM) Prve problemy Po roku ale zacali odchadzat piestne kruzky. Zacala poblikavat kontrolka. Zahadzane sviecky od oleja, potom odislo tesnenie pod hlavou... Tak som to vyriesil kupou 5 rocnej felicie 1.3 v GB na ND a zvysok je popisany v garazi. RiesenieV lete pocas dovolenky som sa pustil do omladzovacej kury. Zial veci sa vyvynuly inak (mal som na to 4 tyzdne, ale dva tyzdne som z toho nahanal zvaracov a nakoniec som si to aj tak varil sam), lak som bol nuteny pre nedostatok casu striekat pod holym nebom = budem to robit znova Hlavne sa implementuju veci z felicie ktoru som si na to priviezol. (Komplet elektrika, napravy, motor, prevodovka, brzdy, interier a podobne.) edit: foto bolo a uz nieje
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
Naposledy upravil kwiko dne 4.3.12, 08:39, celkově upraveno 8
|
8.3.08, 18:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Re: kwiko - Forman Chulio
kwiko píše: Zatial sa nieto cim chvalit, ale nejake foto sa mi tu uz dlho vala. .... Ale uz sa neviem dockat az dokoncim formana...
Heskii.... jezdis do GB autem?
Rekl bys mi kolik stoji trajekty a jestli tam muzu jet se Skodovkou?
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
8.3.08, 18:48 |
|
|
kwiko
|
Re: kwiko - Forman Chulio
Viky píše: kwiko píše: Zatial sa nieto cim chvalit, ale nejake foto sa mi tu uz dlho vala. .... Ale uz sa neviem dockat az dokoncim formana... Heskii.... jezdis do GB autem? Rekl bys mi kolik stoji trajekty a jestli tam muzu jet se Skodovkou?
Ja som jazdil len smerom z GB autom
Financne je jednoduchsie lietat. ale ked mam vela darcekov... tak som si pred vianocami doviezol aj Feldu (darcek pre mna)
Trajekt zacina jednosmerne od £30, pri rezervacii cez net.
Letenku zozenies aj za £30 spiatocnu...
|
8.3.08, 18:59 |
|
|
kwiko
|
Naposledy upravil kwiko dne 17.11.08, 10:24, celkově upraveno 1
|
17.4.08, 20:10 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
forman se mi karosarsky libi, jen tahle fialova budes ten odstin nechavat nebo pujde do jine barvy?
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
21.4.08, 10:18 |
|
|
cyz
|
No....tak ta barva je taková trošku "jiná" ale budiž. Mě by vadila ještě víc v kombinaci s šedým interiérem. Ale to je každého věc....každopádně přeju pevné nervy, teď jsem se pustil do něčeho podobného u svojeho formana (jenom renovace, ne předělání na polo-felicii:)) a byť jinak všechno vypadalo skvěle práce bylo jak na kostele.
|
21.4.08, 13:00 |
|
|
michalkatka
|
kachnis píše: forman se mi karosarsky libi, jen tahle fialova budes ten odstin nechavat nebo pujde do jine barvy?
jj, mne práve táto farba tiež moc nesedí, ešte horšia je tá tmavšia zelená....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
21.4.08, 13:00 |
|
|
kwiko
|
Fialova vyhrala, lebo tam bola original. Je to nezvycajna farba a pastelovy odtien odraza zmysel tohoto auta ( vzbudzuje tajomnost, a zaroven sviezost, urcite neposobi agresivne). K formanu mi to jednoducho pasuje, pretoze auto sa vyuzivalo, a bude vyuzivat na rozne dobrodruzne akcie (splavy, vylety, poziciavanie, zacinajuci vodici/ky, stahovania )
Farba teda nieje originalna /prima=fialova erica/ ale pastelovejsia. rozdiel je vidiet na bocnom pohlade, dvere su povodne
Svetlo sedy interier je v velmi zachovaly a farebne je neutrany. Kombinuje sa dobre s vacsinou farieb
Celkovo auto posobi jednoducho (az primitivne), ved pochopite ked uvidite nazivo
|
22.4.08, 10:19 |
|
|
cyz
|
Tak na těch barvách se shodneme...na Formana/Favorita patří pastelové barvy. Vždycky jsem říkal že třeba Silver line bych nechtěl, přijde mi to že stříbrná metalíza fávu prostě nesluší.
|
22.4.08, 10:22 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
tak hlavne ze se o nej staras a urcite se ti takhle libi. kazdymu se libi barva jina, mne se tahle rozhodne nelibi, stribrny bych urcite taky nechtel ale tim tvy auto nezhazuju, to urcite ne, vozi te, delas na nem a je to skodovka, takze dobry
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
22.4.08, 10:25 |
|
|
kwiko
|
kachnis píše: tak hlavne ze se o nej staras a urcite se ti takhle libi. kazdymu se libi barva jina, mne se tahle rozhodne nelibi, stribrny bych urcite taky nechtel ale tim tvy auto nezhazuju, to urcite ne, vozi te, delas na nem a je to skodovka, takze dobry
Keby som sa v nom uz vozil
Ja sa musim vozit v inych, lebo su zial aj podstatnejsie veci, ako toto. Za cely rok som si na tento klucovy projekt nasiel iba cca 70 hodin. Ale 16.juna zacinaju prazdniny
|
22.4.08, 10:35 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
mne se teda Silver Line libi moc.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
22.4.08, 11:20 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Viky píše: mne se teda Silver Line libi moc.
black line skor
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
22.4.08, 14:43 |
|
|
kwiko
|
deekay píše: Viky píše: mne se teda Silver Line libi moc. black line skor
U mna tiez jednoznacne vyhrava Black line, (ale nieje prakticka), potom sa mi paci cervena . Z metalickych strieborna s takym hnedym nadychom. Z tych povodnych je este zaujimava biela. Vela spravia aj tonovane okna a disky.
|
22.4.08, 17:07 |
|
|
kwiko
|
Ono, nieje az tak lahke vymysliet novu farbu na auto. Mnohe vytvory tunerov zial tomu davaju zapravdu. Hlavne kriklave, neonove a meniace sa farby casto posobia skor zmiesane pocity v okoloiducich. Najma ked niesu uz tak nabliskane.
Dizajneri v automobilke tam predsa neboli plateny za nic
Len mne sa ta prima fialova spajala s hnedou (vhodna tak pre starsich ludi). Tak som sa pokusil o zmenu, a do cervenej sa mi ist nechcelo.
Napriklad kolega ma rozobratu feliciu combi pripravenu na lak a ''zodpovedny'' sa uz 2 roky nevie rozhodnut aku farbu, tak auto caka....
|
22.4.08, 17:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|