Tomyas - Škoda Felicia 1.3 GLXi - Tomyasov maznáčik
Autor |
Zpráva |
Tomyas
|
Tomyas - Škoda Felicia 1.3 GLXi - Tomyasov maznáčik
Tak tiež sa pripojím, a svoje autíčko pridám sem do Garážu. Kúpená pred nedávnom v októbri tohto roku (10/2011) za kvalitnú pálku. Škoda Felicia 1.3 GLXi (50 kW)Rok výroby: 1998 (január, kolega má decembrovú a má ešte starú masku a to má o rok novšiu ) Farba: Strieborná metalíza svetlá (podľa TP) Motor:Sériový zážihový radový 4-valec, MPi manuálna 5 rychlostná prevodovka Podvozok:Sériový, nové tlmiče. Kolesá: Zima: Plecháče so škodováckymi puklicami 165/70 R13 Leto: Elektrony Alessio 185/60 R14 (na foto) Karoséria:Farba: Strieborná metalíza svetlá (podľa TP) Sériová, bez strešného okna, prvé úpravy - mračítka, zadné krídlo. Jemne chytené piate dvere od hrdze, zaujímavé je, že mi nehrdzavejú nad tým lemom, ale úplne na dolnej hrane. Plastové lemy na blatníkoch. Interiér:Sériový, zatiaľ bez úprav. Výbava:GLXi model Vyhrievané spätné zrkadlá v elektrike Klimatizácia Stredový tunel, odkladacia vyťahovacia skrinka/polička, alebo čo to je Štvorramenný volant Výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča Centrál Brano + DO a alarm, ktorý ešte nie je úplne kompletne nainštalovaný Ťažné zariadenie Predné hmlovky Rádio: Hiundai, v predvých dverách ešte sériové repro, zadné na pláte Sony X-plode. Plány:Úplné odstránenie hrdze, vyvarenie piatych dverí, vyvarenie pravých zadných dverí (troška mi ich chytilo), Chiptuning, bavlnený vzduchový filter, elektrika do okien, podsvietenie a zmena farby interiéru, visual tuning. Športový tlmič. Menil som pred nedávanom koncový a stredový výfuk a tesnenie pred nohavicou. Teším sa na Vaše reakcie, podnety nápady. Pridávam zopár fotiek, dodám aj ďalšie keď nafotím
|
9.11.11, 18:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
PJDefort
|
Re: Škoda Felicia 1.3 GLXi - Tomyasov maznáčik
felda vypadá zachoval, nicméně jako první bych do úprav napsal Odstranění tuzing mračítek a černejch lemů blatníků...to je děs běs
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3 MPI 50kW, najeto 59 000 km
|
10.11.11, 08:32 |
|
|
Tomyas
|
Re: Tomyas - Škoda Felicia 1.3 GLXi - Tomyasov maznáčik
Práve, že ju chcem dať do tuningu, rozmýšlal som aj nad predlžením kapoty, ale zatiaľ mám v pláne najprv upraviť interiér, a to 4x ele okná. Len sa k nim neviem dostať origo na predné dve stoja cez 280 € a univerzál na všetky štyri nejakých 90 €. Neviete o niečom? To je taká najhlavnejšia úprava ktorú by som chcel urobiť ako prvú.
|
10.11.11, 11:30 |
|
|
michalkatka
|
s takýmito úpravami sa tu s moc pozitívnym ohlasom nestretneš...
elektrické okná - áno, origo... (univerzály sú na nič, idú pomaly a kazí sa to)... predĺžená kapota - humus mračítka - humus to zadné krídlo ja vidím ako rušivý element, videl som také menšie čo nepretŕčalo cez obrys vozidla, to sa mi páčilo... plastové lemy - čiastočne aj áno, keby neboli také vyblednuté, skús ich oživiť nejakým renovátorom plastov, inak používa sa to na zakrytie hrdze...
na tvojom mieste by som sa zameral na to úplné odstránenie hrdze a máš čo robiť...
ale musím ti pochváliť kola, slušia jej...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
10.11.11, 11:50 |
|
|
di3go
|
tiez sa priklanam ku nazor ze radsej prec s hrdzou ako pridavanim plastov... k michalkatka komentu ohladne kridla... toto je podla mna este decentne kridlo na feldu , teda okrem hornych , a lepsie ako co sa kedysi pouzivali "lopaty" ...vid vzor:
_________________ Skoda Favorit 135 ,white, code name FAFO-ex 5 rokov v sluzbe Felicia Combi 98
|
10.11.11, 12:02 |
|
|
michalkatka
|
tieto sú dobré aby sa na srazoch mali kam ukladať krígle s pivom...
|
10.11.11, 12:08 |
|
|
PJDefort
|
mě osobně se na tý feldě to křídlo líbí, ale chybí tomu zase originální stříška od Helly...pokud jsou plastový lemy nevyhnutelnost, dal bych je do barvy...mračítka považuješ za tuning? to letělo před 10ti lety, dneska to je vrchol nevkusu a takovýhle podlouhlý, to už je opravdu bída...to nemá s tuningem bohužel nic společnýho
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3 MPI 50kW, najeto 59 000 km
|
10.11.11, 12:17 |
|
|
CROWACK
|
na felině bych tam to křídlo nechal, hodí se aby se tolik nezasíralo zadní okno. Na mračítka lemy a podobny pičoviny bych se zvysoka vysral, předně musi byt auto v A1 stavu, potom musi pořádně brzdit, pak sedět a nakonec jet. Až tohle bude pak mužeš vyméšlet spojlere a prasečine a nikdo tě na to neřekne ani popel...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
10.11.11, 12:28 |
|
|
Tomyas
|
Felinu mam 3 mesice, vymene brzdove oblozenia v v zadu, nove kotuce v predu, nove tlmice (seriove ), chcem tam splašiť nejaké športové s nastaviteľnou výškou. Teraz sa obhliadam po podložkách pod kola asi 2cm maximálne aby to veľmi naším slovenským policajtom nebilo do očí, zháňam prednú rozperu, to je ťažké, nakoľko mi tam vadí klíma ani neviem či ju splaším. Na elektronoch mám 185/60 R14 širšie gumy, síce majú vačší válivy odpor, ale maximálka na D1 175km/h čo ma v celkú teší na to ž e motor si odbehal už 125 tis. km. Felina ide ako hodinky. Teraz ma čaká vymena motorového oleja. Čo sa mračítiek týka boli tam už za predošlého majteľa. O tej strieške som rozmýšlal alebo o decentnom menšom krídle. Lemy sú aby kryli tmelovanie blatníkov, naštastie nie sú hrdzavé, a to oživenie beriem, len rozmýšľam nadtým či by nebolo originálnejšie to pregitovať, zahladiť a dať pekne do farby. Čo sa týka origo okien, neviem kde splašiť na všetky štyri okná origo elektrinu. Rozmyšlam nad striekaním interiéru, respektíve niektorých častí do svetlučkej sivej a podobné poťahy, len či sa mi to nebude veľmi špiniť, respektíve prelepením kompletne celej palubovky látkou. Zatiaľ sú to len vízie, ale zameriavam sa teraz hlavne na interiér, stredovú opierku, prípadne ak sa mi podarí splašiť vyhrievané masážne tie somariny na sedaačky a prekriť ich nejakými návlekmi aby sich nebolo vidno To by bol luxus Prirobiť ešte nejaké fajnšmekerske ovládanie a som pán Ale to sú len sny a vízie, ktoré by som si chcel počas budúceho roka splniť. Felinka sa mi veľmi páči a mám k nej svojský vzťah
|
10.11.11, 17:00 |
|
|
michalkatka
|
pekné vízie, k tomu lepenu látky som skeptický, radšej by som zháňal komplet kožený interiér, sedačky aj dverné výplne, to je iný luxux...
|
10.11.11, 20:45 |
|
|
Tomyas
|
Nechcem ísť do kože, možno to budem voliť len nejakým striekaním a zvolením inej farby, len neviem, pretože felinka je strieborná a vôbec netuším ako vykontrastovať interiér
|
13.11.11, 13:58 |
|
|
michalkatka
|
čo tam chceš kontrastovať aby si s toho neurobil cirkusovú manéž... striekanie áno, ale jemne a s rozumom, dopredu si to uváž, ono je to už nevratný proces, ja som kedysi robil presne takéto hlúposti a tiež som si nedal vyhovoriť že sa to nehodí...
|
13.11.11, 14:08 |
|
|
Tomyas
|
Ved práve nechcem manéž, len proste by som chcel trošku odlíšiť niektoré prvky interieru od ostatných, klučky dverí, stahovače na dverách, prípadne niektoré časti palubnej dosky, stredový tunel hlavne odnímateľné časti, tapacíry nebudem striekať. Rozmýšlal som nad matnou čiernou + chromované doplnky s chromovou pastou a zaleštiť (hlavne tie hladké veci). A možno zmena podsvietenia do modrej, resp. červenej farby, ale rozmýšlaj som aj nad bielou.
|
13.11.11, 18:54 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
13.11.11, 21:07 |
|
|
Tomyas
|
Jo jen to že u francouze už LED diody znaji, nakolik felicia LED diody nezná a v celem aute asi LED diodiu nenajdeš okrem domontovaného alarmu V palubce je použitá svetlovodivá hmota, nakolik je dioda bodová a jej svetlo sa presnejšie upriamuje dopredu v spínačích to ješte de, ale po palubce se svetlo zre rozloží :/ treba to riešiť modrymi žiarovkami (klasické žiarovky) alebo nejakymi špecialnymi LED ktore majú iný paprsok svetla, a čo tak úplne čisto biele podsvietenie aj keď neviem či sa mi to pod tými farebnými foliami podarí u pristrojovky :/ či to nebude čire zelene
|
14.11.11, 00:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|