Re: Uprava interieru favorit
nuž ako by som začal... takto moja skusenosť a možno ma niekto opravi alebo doplni ale doteraz to najlepšie fugovalo
zasada prva nikdy nestriekať na aute... ani malovať... vždy pritom osereiš aj to čo si nehcel...
vymontuj si to poriadne to vyumyvaj, vyčisti, vykefuj. Skus normalne tepla voda jar,mydlo, hubka,štetka a podobne...
hladke plasty ktore nie su zdrsneny preprus papierom stači aj 400... ale jemne... aby trochu to zdrsnelo....
potom to poriadne odmastni benzinom technickym benzinom alebo inym odmastnovačom... Podotkym natom si daj sakra zaležať aby to bolo čo najlepšie odmastnene a očistene....
potom to strikni zakladom na plasty... davnjšie som nestriekal takže neviem čo je teraz najlepšie ale farby laky či mototechne určite niečo budu mať... nehcaj to vyschnuť podla navodu čo budeš mať na spreji
ak to bude drsne na dotyk možeš to zlahka prebehnuť tou 1000 alebo aj 2000 s vodou... musi to byť jemne lebo ak si to čo si nastrikal aj zbrusičš praca bola naprd ide oto že ak maš pri hladkom plaste nastirkany zaklad a on to zdrsni tak to musiš pekne jemne zahladiť
a ked nie tak to zbrus silnjšie opäť odmastni a nastriekaj ešte raz zakladom...
A vždy ked sa posunieš o krok dalej vždy nezabudni musi to byť odmastnene.
potom pride narad farba ja osobne by som sa poradil s nejakym chlapikom od lakovania aka typ farby je vhodny na plasty ale ked kupiš original autofarbu tak ten je 100% na plasty...
strikneš jemne prvu vrstvu nechaš zasknuť a potom aj druhu teda tu strikaš tak ako cheš aby to bolo... ale zas 10 vrstiev nedavaj... a ani vela farby naraz...
ak zle striekneš farbu a bude to drsne može ta zachraniť ešte jemne prebrusenie s vodou... a opatovny jemny nastrek...
a zakončiš to presvitnym lakom a to by malo stačiť tak 2 vrstvy
poriadne zaschnuť a nahodiť.... a malo by to dosť dlho vydžať bez toho aby sa tomu niečo stalo
a este jedna vec nezabudi na teplotu pri ktorej to budeš striekať snaž sa aby to bolo pri min +20 stupnov
možno tento postup znie zložito a zdlhavo ale tak aby si sa nebal ked sa niečo stane a neboj ide to rychlo ked si daš natom zaležať a nedfalkneš to da sa to aj podrobnjšie
keby že niečo zle pišem opravte ma...