Škoda 120 LS problém s tachometrem
Autor |
Zpráva |
SPiRiT7777
|
Škoda 120 LS problém s tachometrem
Ahoj,
dneska jsem jel a po chvilce jízdy začalo divné škrábání jako by pod tachometrem a ručička se pohybovala nahoru a dolu od 0-60 km/h při konstantní rychlosti asi 40 km/h, po chvíli to přestalo a fungovalo to normálně pak když jsem jel zpět domů opět to samé škrábání pod tachometrem (jako by se tam něco protáčelo) a ručička se hýbala asi od 40 do 60 km/h a to jak při pomalé jízdě kolem 20km/h tak při jízdě rychlostí kolem 80km/h, mohl by mi někdo napsat čím to může být? Jestli se jedná o uvolněné lanko tachometru nebo se může jednat o závadu tvrdšího kalibru tzn. přímo na výměnu nějakého dílu náhonu tachometru? Jde mi hlavně o to abych věděl když to rozdělám s jakými možnými poruchami mám počítat abych mohl prověřit funkčnost a stav jednotlivých dílů, k autu se dostanu až za pár dní protože teď na něj nemám čas ale rád bych věděl už nyní co mě může potkat.
|
18.11.09, 19:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
venda
|
Olejíček pomocníček..... Pár kapek do náhonu a máš klid.
|
18.11.09, 19:44 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
mě stačilo vyndat a znova nasadit
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
18.11.09, 19:46 |
|
|
Šemik
|
Výměna náhonu tachometru bude nejlepší.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
18.11.09, 19:48 |
|
|
venda
|
Proč hned rozebírat půl auta? Když to spraví pár kapek oleje.
|
18.11.09, 19:56 |
|
|
Šemik
|
Olej není definitivní řešení, po 25ti letech je ten náhon tak jako tak opotřebený.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
18.11.09, 20:36 |
|
|
Petr105
|
Mě cvakal, vyndal jsem ho, promazal a zase nandal pořádně zpět a OK... Zatím v klidu už přes rok...
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
18.11.09, 21:27 |
|
|
john simple
|
mě to dělalo to samé a cvakalo to pořádně.
jelikož jsem se vracel z dlouhé cesty, nebyl čas to opravovat na silnici.
kousek před domovem odešel tachometr definitivně.
nový chvilku ukazoval v pořádku, i když mám dojem že o takových 10km/h míň.
teď ta ručička taky skáče hore dole, ale necvaká a rozdíl je čím dát tím větší,
ukazuje už i 20 km/h míň. navíc mám dojem, že to ukazuje i méně km na počítadle.
takže znova vymontovat štít a výměna za jiný kus ...
|
19.11.09, 07:37 |
|
|
SPiRiT7777
|
Děkuji za rady, určitě napřed zkusím olejíček a kdyby to nepomohlo zkusím další možnosti
|
19.11.09, 17:28 |
|
|
mixal.s
|
SPiRiT7777 píše: Děkuji za rady, určitě napřed zkusím olejíček a kdyby to nepomohlo zkusím další možnosti
mal som ten isty problem... ked som robil co som robil, stale to bolo to iste i pri novom tachometri... nakoniec som aj na lanku ten stvorec malinko rozklepal kladivkom a odvtedy je pokoj...
|
29.11.09, 12:29 |
|
|
SPiRiT7777
|
zapomel jsem tu napsat drive, zatim mi pomohl ten olejicek, uz je to naprosto v poradku, dekuji za Vase rady, vazim si toho
|
7.12.09, 01:11 |
|
|
john simple
|
me ted tachometr neukazuje vubec
maximalne se rozhybe kdyz se jede z kopce nebo do kopce.
lanko je pořád v celku, 4hran nevypadá opotřebovaný.
nerozsypaly se kolečka v převodovce ?
myslím náhon na tachometr
|
27.4.10, 08:42 |
|
|
Petr105
|
Odpoj u převodovky ten náhon, upni ho do vrtačky a uvidíš, jestli je opravdu OK. To soukolí v převodovce zase zjistíš tak, že tam prý strčíš rovný šroubovák a zkusíš točit. NEMĚLO by ti to jít, pokud ano, tak jsou kolečka očesaná...
|
27.4.10, 08:51 |
|
|
john simple
|
asi se na to mrknu o vikendu.
potrebuji hlavně kilometrovnik, kvuli LPG.
ted nevím, která barva bowdenu má být pro 5Q, já tam mám šedou.
z jedné 125tky, co jsem rušil jsem vymontoval ale černý, tak ted nevim, co je správně.
je normální, když jde lanko vytáhnout z bowdenu ?
chtěl jsem je na zkoušku přehodit, ale z toho černého to nejde vytáhnout
|
27.4.10, 08:59 |
|
|
Petr105
|
No, malinko možná, pokud víc, tak je překroucený. To by mohl být důvod, proč tacháč nejde.
Doporučuji tento způsob kontroly :
Mě se přerval náhon kvůli zaseknutému budíku, takže nejprve zkontroluj ten - nasuň do něj náhon, pokud ho máš, nebo něco hranatého a zkus zatočit - pokud jde lehce, jdi dál. Potom zkus ten náhon tou vrtačkou, pod autem do ní náhon upni a nahoře koukej, jestli se čtyřhran točí. Pokud bude toto všechno v pořádku, zkus naposledy šroubovákem to soukolí v převodovce.
Barvu náhonu netuším, já měl na užovce šedý i černý... Jediná metoda bude asi přímo poměřit. Myslím, že 4q má delší, ale přesto by šel i na 5q...
|
27.4.10, 10:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|