střední panel favorit černá=>hnědá
Nedá mi to, musím se podělit o jeden realizovatelný nápad:
Možná už se někdo podobně jako já setkal s problémem, jak nainstalovat praktický střední panel z novějšího typu favoritu do staršího. Odkládacích prostorů není ve favoritu moc, a protože jezdím celkem dost a dlouhé trasy, nějaká schránka na telefon, doklady, peněženku apod. mi celkem dost chybí, do té malé krabičky u topení se mi všechno nevejde. Proces instalace panelu samozřejmě není nějak složitý, pár šroubků šup šup a je to. Pokud vás netrápí ovšem jeho vzhled. Ta černá se do hnědého vnitřku vůbec nehodí, navíc často je panel odřený až dokurvený od předchozího uživatele. Táta kdysi řešení našel - panel nastříkal plastizolem a namíchanou hnědou barvou. Vzhled bomba, ovšem bylo to extrémně nepraktické, vlastně nepoužitelné, neboť by se to hned odřelo. Tak jsem to nechtěl a dlouho jsem zkoumal, co s tím, jak to udělat jinak. Domnívám se, že se mi povedlo vymyslet lepší řešení. Po výměně dveřních výplní typu L za LS mi staré eLkové výplně zbyly, no a jelikož nejsem dobytek, nebyly okopané ani odřené. Uchovával jsem je, a nevěděl vlastně nač. Koncem roku 2009 se tady objevil inzerát s jedním panelem, myslím že to byl kolega PJDefort, který ho prodával. Jak jinak, než černý. Inu, zakoupil jsem a to už jsem měl nápad. Získal jsem jetý černý panel, měl jsem krásnou koženku. No a protože jsem si před týdnem namlátil zcela střízliv hubu na schodech, jsem teď drobet nepohyblivý, ale sedět můžu a ruce mi fungujou (teda alespoň stejně jakodřív
). Tak jsem si nechal panel a koženku donést domů, a k tomu plechovku alkaprénu. A tak jsem s pomocí ostrého nože vytvořil tohle:
Samozřejmě, jsou věci, které bych už teď dělal odlišně, ale to třeba až seženu další výplně
Odkládací polička zůstane prozatím černá, je z celkem odolného plastu, navíc je tvarovaná velmi složitě, to by musel pošít nějaký čalouník, jestli by mě s tím neposlal do háje
, mimo auto to nevypadá nějak divoce, tak snad to bude fungovat i v autě.
Manžeta je pravděpodobně z felicie, tam domnívám se černá nevadí, neboť i originál na hnědém tunelu je gumová taky černá a nějak to neruší.
Zadní část kolem ruční brzdy mám teprve rozpracovanou.
Jsem zvědav, jak to bude vypadat v autě, to jsem ještě nezkoušel. Doufám, že to nebude moc divný.