Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 4.12.24, 09:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Zápach benzínu u Fáčka BMM 
Autor Zpráva

Příspěvek Zápach benzínu u Fáčka BMM
Nevím, jestli to tady patří, ale zkusím to. Nevíte prosím někdo, odkud se může dostávat smrad z benzínu do interiéru? Asi topením, ale nevíte odkud? Už jsem se díval pod autem i v motorovém prostoru, ale žádná hadička ani trubka prasklá nebo jinak poškozená není. Vždycky když stojím delší dobu na místě, třeba po nastartování, nebo na křižovatce, tak uvnitř auta cítím hrozný smrad z benzínu, jakoby někde tekl. Zdá se mi i že mám teď větší spotřebu, jako by se někde ztrácel benzín, ale nikde jsem nic nenašel.

29.5.10, 15:13
Pspvek Reklama

Příspěvek 
kouk bych na víko nádrže pod zadní sedačkou jestli neni v háji to gumový těsnění pod čerpadlem nebo jestli jen špatně nesedí :?:
omrkl bych tam i benzínový hadice jestli nejsou třeba zpuchřelý :?:

29.5.10, 17:40

Příspěvek 
Tak tam jsem se nedíval. Koukal jsem jen do motorového prostoru, tam vypadá vše v pořádku. Potom pod auto, tam taky nic neteče, sice jsou trubky už dost pohnité, oprava půjde co nejdříve, ale neteče nic. Pod zadními sedačkama jsem se nedíval. Zkusím omrknout ty hadice a těsnění. to by mi ale smrdělo pořád, ne? Mě to smrdí ale jen když nějakou dobu stojím třeba na křižovatce apod. Zdá se mi, že to smrdí spíše přes topení, tudíž asi někde z motorového prostoru. Ale zkusím omrknout to těsnění.

29.5.10, 18:48

Příspěvek 
ještě mi napadá jestli by nemoh bejt problém v tý nádobce s aktivním uhlím podrobně sem to sice neskoumal jen vim že tam bude nákej ventil kterej při nastartovanym motoru otvírá a zavírá a to vrčení je docela slyšet myslim že to má souvislost s odvětránim nádrže.
když stojíš u otevřený kapoty nastartovanýho motoru slyšíš od tý nádobky náký zvuky :?:

29.5.10, 19:35

Příspěvek 
Tak jsem ještě jednou zkontroloval všechny trubky a hadičky a jsou v pořádku. Těsnění na víčku pod zadní sedačkou je jako nové a nic tam nesmrdí. Navíc, to by smrdělo pořád, ne? Ta nádobka s uhlím mě nenapadla. Vím, má to zvuk jako membránový kompresor nebo tak něco. Párkrát jsem to slyšel, když mi běžel motor a měl jsem otevřenou kapotu. Zkusím to zkouknout. Díky za tip.

31.5.10, 19:06

Příspěvek 
Tak nádobka s uhlím a ventil zřejmě funguje. Ten pulsující zvuk ventilu jde slyšet. Nikde není nic vidět, že by byly prasklé hadičky nebo nějaké trubky. Nikde není mokro od benzínu. Tak nevím, odkud se ten smrad pořád bere. Když stojím třeba na křižovatce, tak hrozný smrad, jakoby někde tekl. Jde to topením dovnitř.

8.6.10, 06:39

Příspěvek 
Ono totiž topení sice saje tou dírou zvenku, ale těmi profilly pod horním plechem kapoty to saje nezanedbatelné množství vzduchu z motoru, tam pak stačí, když netěsní výfuk a je zle.

8.6.10, 08:06
Profil ICQ

Příspěvek 
Od výfuku by smrdel spálený benzín. Podla toho, čo píše to vyzerá na čerstvý nespálený benzín.

8.6.10, 10:50
Profil ICQ

Příspěvek 
Ano, smrdí to jako nespálený benzín. Všiml jsem si, že se mi opět hrozně přechlastává motor a nevím proč. Snad mi zase neodešla Lambda sonda.

9.6.10, 22:20

Příspěvek 
Tak už jsem našel příčinu zápachu benzínu v interiéru. Pod filtrem ze zadní strany vede hadička do vstřikovací jednotky. Není moc vidět ten spoj. Je to ale hned u topení. Když mám přepnuto na plyn, neboli LPG, tak ta hadička prosakuje a kape benzín na výfukové potrubí :) . Tak jsem ji kousek zkrátil a znovu utáhl pásku. Je po problému.

28.6.10, 17:03

Příspěvek 
Zdarec hoši mám ten samej problém ale je to u 120 je v autě nehorázně cítit benzín , kolem plováku to není ...zbytek hadiček jsem prošel a ty jsou suché a ani nejsou popraskané tak já už vážně nevím...
:wink:

Š Favorit, VW Caddy, Octavia III.

29.7.10, 16:42
Profil ICQ

Příspěvek 
I já řeším už delší dobu ten samej problém. Mám teda karburátor, všechno kolem jsem prošel a nikde nic. Je to ten samej problém jako píše Varok ještě s tím, že já ho tam cejtím i když auto víc sešlápnu třeba k předjíždění. Mě to teda spíš přijde, že ten závan benzínu (čerstvýho, nikoli spápenýho) jde zezadu z auta.

29.7.10, 18:10
Profil ICQ

Příspěvek 
Desperado píše:
I já řeším už delší dobu ten samej problém. Mám teda karburátor, všechno kolem jsem prošel a nikde nic. Je to ten samej problém jako píše Varok ještě s tím, že já ho tam cejtím i když auto víc sešlápnu třeba k předjíždění. Mě to teda spíš přijde, že ten závan benzínu (čerstvýho, nikoli spápenýho) jde zezadu z auta.

pozri akceleračnú pumpičku, je priamo nad výfuckovým potrubím, to zvykne kvapkať...

29.7.10, 21:16

Příspěvek 
Martin91 píše:
Zdarec hoši mám ten samej problém ale je to u 120 je v autě nehorázně cítit benzín , kolem plováku to není ...zbytek hadiček jsem prošel a ty jsou suché a ani nejsou popraskané tak já už vážně nevím...
:wink:

napadá mi ta silná propojovací hadice mezi nádržema a pak si pamatuju že bejval problém s trubičkou na přívodu do karbece nejdřív to kolem ní prolínalo a časem vypadla s karburátoru vždy sem to máz lepidlem a naklepl zpět :?:

29.7.10, 22:39

Příspěvek 
Desperádo: mě to dělalo hlavně na benzín, když jsem stál na křižovatce, nebo když jsem nastartoval a rozjížděl jsem se. Mám ale vstřikování a tam jede čerpadlo po nastartování asi stále. Občas to smrdělo i při provozu na LPG, asi se nevypíná čerpadlo benzínu a je tam pořád tlak, který se v podstatě neupotřebí v motoru. Karbec má ale myslím přívod paliva na podobném místě kde stříkačka. Zkus nastartovat a podívat se, jestli ti tam neprolíná benzín. Mě už to ke konci smrdělo hooodně, tak jsem to musel řešit. Nakonec byla už ožraná od benzínu ta hadička u přívodu vstříkovací jednotky. Tak jsem ji kousek zkrátil a dobré. Kapalo mi to na rozžavený výfuk, což není dobré :shock: Radši nastartuj motor a pořádně vše zkontroluj. Všechny spoje a hadičky, pokud nechceš vyhořet.

30.7.10, 14:45
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další