Autor |
Zpráva |
atahualpa117
|
Zamykání zpátečky
Zdravím, sháním zamykání zpátečky pro Roomster. Nejlépe asi neoriginální. Můžete mi někdo prosím poradit, kde to lze levně koupit (nové)? Od škodovky za 5700Kč se mi to zdá poněkud drahé. Zároveň bych se chtěl zeptat na nenáročný způsob zabezpečení proti ukradení. Páku na volant už mám, ještě uvažuju o botičce. Existuje taky něco jako záslepka klíčové dirky, která by šla lehce odnímat? díky
_________________ Škoda 120 (*1986, t2010) Roomster 1,4 16V
|
5.1.11, 15:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
venda
|
Re: Zamykání zpátečky
Vymýšlíš ptákoviny. Páka na volant ani nějaká záslepka zloděje neodradí. A v podstatě ani žádné profesionálně vyráběné zabezpečení. To ty k....y zlodějský moc dobře znají a dokážou se s tím během chviličky vypořádat. Nejjednodušší a relativně nejspolehlivější je tajný vypínač, přes který je zapojen nějaký důležitý okruh (čerpadlo, zapalování....). Co a jak vypínat radit nebudu. To si musíš zvolit sám. Stejně to, kam si ten vypínač dáš, aby jeho zapínaní nebylo moc nápadné a nezabralo půl hodiny.
|
5.1.11, 16:01 |
|
|
Sotek
|
kdo bude chtít, tak to stejně ukradne, přijede odtahovka.... Nejlepší je mít auto hlídané satelitem, ale je to drahý a také ne 100%, pro obyčejný uživatele construct, pískovaná skla + tajný vypínač. Vše ostatní je nanic. Páka na volant je blbost, když už je někdo tak schopnej aby se ti tiše ( né že veme cihlu na sklo dostal do auta, tak nebude mít vůbec žádný problém se zámkem na páce. PS: když jsem byl dítě, tak při návštěvě Prahy táta bral kabel od rozdělovače a to byla jistota že nikdo neodjede
_________________ Trabant 601s - už není Škoda Favorit 135, 43kW, 1993, červený - už není Škoda Fabia 1.4 MPi, 50kW, 2002 sedan, stříbrný
|
6.1.11, 16:07 |
|
|
paži
|
5700 Kč není vůbec špatná cena
|
6.1.11, 19:21 |
|
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
Souhlasím s pažim. Před 10 lety jsme za construct do fábie dávali 10 000,- a toto je fakt pohodová cena a navíc je to klíč podobného typu jako zapalování a vše je na to uchystané.
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
Karoserie COUPE je mým osudem!
|
7.1.11, 02:02 |
|
|
darklord
|
Sotek: kabel od rozdelovaca je na prhy pohlad jasny, moj dedo vzdy bral palec z rozdelovaca a viko dal na svoje miesto
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
7.1.11, 03:31 |
|
|
Sotek
|
darklord: děda byl určitě zkušenější, v tý době byl můj táta ještě mladej Janek takže neměl takový zkušenosti
_________________ Trabant 601s - už není Škoda Favorit 135, 43kW, 1993, červený - už není Škoda Fabia 1.4 MPi, 50kW, 2002 sedan, stříbrný
|
7.1.11, 08:15 |
|
|
atahualpa117
|
Díky za odpovědi. Osobně si myslím, že čím víc zabezpečení tam člověk má, tím spíš to zloděje odradí. Když uvidí blázna s botičkou, pákou na volant a ještě zamknutou zpátečkou, potom si asi romyslí takové auto krást. Aspoň určité procento z nich. A kvůli tomuhle procentu má podle mě smysl dávat si všelijaké zabezpečení. Zároveň se eliminují náhodní zloději amatéři, kteří ve zlodějně ještě nemají dostatečnou praxi. Nepopírám názor, že když někdo bude chtít, tak to prostě ukradne. Samozřejmě, že ano. Podle mě čím více zabezpečení člověk má, tím obtížnější a delší cesta vede k ukradení vozu. Zároveň se prodlouží doba kradení a tím vzroste šance, že bude zloděj někým vyrušen. Když člověk občas nakupuje třeba v takovém Lidlu v Průhonicích, kde jsou krádeže celkem běžné, je každá minuta drahá.
_________________ Škoda 120 (*1986, t2010) Roomster 1,4 16V
|
7.1.11, 14:12 |
|
|
CROWACK
|
5000 za zámek zpátečky podle mě není vůbec špatná cena...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
7.1.11, 14:17 |
|
|
venda
|
atahualpa117 Náhodný zlodějíček s autem, které má imobilizér neodjede. A pro profíka jsou veškerá dodatečná zabezpečení k smíchu. Pokud se takový rozhodne dotyčné auto ukrást tak nepomůže vůbec nic.
|
7.1.11, 16:52 |
|
|
big.jedla
|
přesně tak... jasně že kdyby někdo chtěl tak to stejně ukradne... ale když se podívá dovnitř a uvidí zámek zpátečky tak se zamyslí a vybere si jiné z dalších 10stejných aut na tom parkovišti... možná že stejné auto bez zámku bude stát hned vedle a 5tisíc je podle mě super cena, navíc v provnání s cenou auta je to pakatel...
_________________ Škoda Felicia 1.3Mpi/50kW/Cimbu chip, 7/96 http:\\jedla.kx.cz
|
7.1.11, 16:58 |
|
|
Sotek
|
tak mě napadá, ví někdo jak rychle dokážou zloději odemknout Construct ? Kdysi jsem o tom viděl nějaký dokument a prý to jde, ale celkem to trvá a dělá se u toho rámus, tak mě jen tak zajímá jak zloději pokročily
|
7.1.11, 20:26 |
|
|
paži
|
Asi tak minutu, zmrazí se to tekutým dusíkem a rozbije.
|
7.1.11, 20:35 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
jak už je v aute, je ti zámek na ... vleze, otevře haupnu, vyhákne táhlo, hodí 2ku ručně a jede, ve měste si s ní vystačí...
za 5ku je dnes gps/gsm lokace
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
http://www.japl.cz - služby od JIMa
|
7.1.11, 20:59 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
nejlevnejsi zabezpeceni je pitbul na sedacce ridice a stoji nekdy i mene nez 5 tisic
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
7.1.11, 22:32 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|