Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 20:23

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Nefunkcne kurenie a vyhrievanie sedacky 
Autor Zpráva

Příspěvek Nefunkcne kurenie a vyhrievanie sedacky
Zdravim.
Potreboval by som poradit. Prestal mi fungovat ventilator kurenia. Elektrikar hovoril ze je to ta mala cierna krabicka ktora sa nachadza hned na ventilatore. Idu z toho dva kable do ventilatoru.
Moze to byt to alebo reps. co to je zac???
A druhy problem je ze vodicova sedacka nevyhrievala. Dal som vymenit spiralu vnutry a vyhrieva ale problem je v tom ze nie ako druha sedacka. Trva jej dlhsie kym sa vyhreje a ked je zohriata na maximum tak sa proste vypne. Neudrzuje ju stale teplu. Aby vyhrievala dalej, tak ju musim vypnut a znovu zapnut.
V com by mohol byt problem?
Jedna sa o Octaviu 2 rv 2006 s climatronic.

Dakujem za radu

10.3.13, 22:08
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Nefunkcne kurenie a vyhrievanie sedacky
klimatronic nema odporoveho jezka, ale plynulu regulaciu napatia. neviem, kde je regulator fyzicky umiestneny, ale ano, moze to byt tam. klimatronic ma diagnostiku, tak ju treba napichnut a pozret, kde je vada.

spirala je original, alebo cina?

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

10.3.13, 23:11
Profil Zobrazit autorovy stránky

spirala je neoriginal a ci cina to neviem. stala nejakych 60e.
ale podla vyjadrenia toho co to robil by nemal byt problem v spirale ale termo poistke. no neviem. vyhrievat ju vyhrieva ale ju vypne a znovu nezapne ked sa ochladi. musim vypnut vyhrievanie a znovu zapnut.

a na Vagu nezisti nic. vypise len chybu kurenia ale presne nenapise aka chyba. teda aspon to mi tvrdil chalan ktory robi s vagom. ze to bude zbytocne napajat. ci to je pravda to neviem.

11.3.13, 07:25

diagnostiku klimatronicu cez vag som este spustenu nevidel, ale ze by vyhlasila "nejaku chybu kurenia" to sa mi moc verit nechce. z logickeho hladiska ak si uz diagnostika nieco vsimla, tak to urcite nebola "nejaka neidentifikovatelna chyba". skor by som za pravdepodobnejsie videl, ze panko si chybu, precital, ale jej neporozumel, tak usudil, ze je to nejaka volovina a nema zmysel sa tym zaoberat.

neviem, ako novsie, ale starsie klimatronicy sa dali diagnostikovat priamo cez ovladaci panel kombinaciou stlacenia viacerych tlacidiel naraz.. treba si vygooglovat climactronic diagnosticke kody, ci sa to da a ked ano, ako sa do toho rezimu vchadza a pozret sa, na ktorom kanali je informacia o chybovych kodoch a potom sa pozret do zoznamu, co ktory kod znamena.

a termpo poistka je sucastou spiraly? predpokladam, ze ano a asi sa so spiralou menila, lebo bude jeden montazny celok... okrem toho mam pocit, ze vyhrievanie by sa po dosiahnuti cielovej teploty uz druhy krat spustat nemalo.

Skoda 742 Forever Team

11.3.13, 07:56

Vyhrievanie by sa malo spustit znovu nakolko pokial ostane zapnute tak musi udrzovat tepltou sedacky.
a termopoistka zevrajnebola sucastou len spirala sa menila. poistka ostala ta ista.

na vagu zevraj neukaze presnu chybu v com je problem. tak mi to bolo vysvetlene.
a montovat sa do climatroniku nemozem. nakolko nemam original radio a neukaze mi to.
takze problem.

11.3.13, 08:10

no, termopoistka bude bud nejaky bimetal, alebo nejaky NTC teplotny snimac. vo velmi externom a zvrhlom pripade by to este mohlo byt riesene systemom merania prudu do spiraly. kedze vacsina materialov v zavislosti od teploty nejako meni odpor, teplota sa u znamych vlastnosti vyhrievacieho telesa prudom nepriamo merat da.

to mi ale logicky nedava ziaden dovod na to, aby sa vplyvom tej poistky vyhrievanie sedaciek vyplo tak, ze sa znova samocinne neaktivuje, pokial sa vyhrievanie nevypne a nezapne. skor by som to videl na to, ze komfortna jednotka, ktora asi vyhrievanie sedaciek riesi, najde nejaku zavadu a vyhrievanie preventivne vypne skor, ako sa vobec termopoistka dostane k slovu.

ale to je len teoria, pockaj si bud na milosa, alebo niekoho ineho, kto take daco uz opravoval.

Skoda 742 Forever Team

11.3.13, 08:18

Neviem kto je Milos ale skusim. Dakujem zatila velmi pekne :-)
Ventilator uz hadam vyskusany. skusim vymenit regulator otacok a uvidime co to spravi.

ta sedacka ma serie dost. lebo neviem co s tym. vobec.

11.3.13, 08:42

Ano climatronic se dá diagnostikovat velmi dobře. Vypíše ti tam přesně chybu kterou ŘJ zaznamenala. Je to adresa 08. Jak mechanik tvrdí že se nedá tak neví :roll: Dokonce se v climatronicu dá ladacos přenastavit v jeho menu.

11.3.13, 20:53

a co konkretne sa da prestavit v climatronicu?
moze byt ze zabudol zemam climatronic a myslel ze mam len cudlikovu klimu :-D
lebo vyznat sa vyzna. tak neviem. alebo je lenivy :-D

11.3.13, 21:59
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]