Úpravy přístrojovky Favorit 136
Autor |
Zpráva |
tjiricek
|
Úpravy přístrojovky Favorit 136
Zdravím, potřebuji vaši radu. Mám Favorit r.v. 89. Přístrojovka je s hodinami. Ručičky jsou zde kovové, s bílou barvou, shora osvětlované. První věc: Nedaří se mi odmontovat ručičku tachometru a tak nemohu sundat číselník, který je pod tím. Dá se to nějak jednoduše sundat bez poškození hřídele, na které je ručička? Dále k ručičkám bych chtěl vědět, jestli se dá kovová zaměnit za plastovou např. z felicie, nebo jakoukoliv jinou? Chci ji totiž podsvítit, nasvícení shora se mi moc nelíbí. Druhá věc: Tachometr mi ukazuje rychlost špatně asi o 5 - 10 km/h (nic neobvyklého). Jde to nějak seřídit? Popř. jak? Ještě se ptám, je-li možno vyhodit číselník od 0 - 180 km/h a dát tam vlastní od 0 - 200 (vypadá to lépe, i když to rychlost nezvýší) a následně seřídit tak, aby navzdory posunutí všech rychlostních bodů, tachometr ukazoval správně? Třetí věc: Jsou nějaké problémy při nahrazování hodin za otáčkoměr? Resp. je ten otáčkoměr možné připojit na nějaké stávající vodiče, nebo musím udělat vlastní vedení? Jsem autoelektrikář, elektriky se nebojím a dost věcí jsem si udělal v elektrice sám, s tímto si ale moc rady nevím. Děkuji předem za rady.
|
4.6.14, 23:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Re: Úpravy přístrojovky Favorit 136
Ad2/ každý tachometr je nastaven tak, aby lehce přeměřoval, je to kvůli rychlostním limitům, abys nepřekračoval rychlost. Pokud dáš jinak odstupňovanou grafiku, kde 1 dílek bude mít jinou délku než ten původní, tak ti to bude fixlovat.
Ad3/ problémy nejsou, pasuje to tam, měníš kus za kus. Pravděpodobně budeš muset natáhnou kablík od indukčky svorka 1.
Ad1/ ručičky se nejlépe sundávají 2 šroubováky proti sobě, tak abys působil na obou stranách rovnoměrně.
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
5.6.14, 04:57 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Kluci z Paky > nebo taky vydlickou
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
5.6.14, 11:38 |
|
|
john simple
|
Tachometr obvykle má u nižších rychlostí menší odchylku a naopak. pneu tam máš předepsaný rozměr ?
|
5.6.14, 11:46 |
|
|
tjiricek
|
john simple píše: Tachometr obvykle má u nižších rychlostí menší odchylku a naopak. pneu tam máš předepsaný rozměr ? Jo, pneu mám 165/70 R13 a ten je předepsaný. Odchylku mám do těch 70 km/h cca 10 km/h, pak se právě zmenšuje. Ale to je jedno, jsem zvyklý, jen mě zajímalo jestli se to dá poladit. Kluci z Paky píše: Ad2/ každý tachometr je nastaven tak, aby lehce přeměřoval, je to kvůli rychlostním limitům, abys nepřekračoval rychlost. Pokud dáš jinak odstupňovanou grafiku, kde 1 dílek bude mít jinou délku než ten původní, tak ti to bude fixlovat. Ad3/ problémy nejsou, pasuje to tam, měníš kus za kus. Pravděpodobně budeš muset natáhnou kablík od indukčky svorka 1. Ad1/ ručičky se nejlépe sundávají 2 šroubováky proti sobě, tak abys působil na obou stranách rovnoměrně. 2:Jo, to jsem si myslel, že to bude chybovat při změně číselníku... 3:S tím tak trochu počítám, že bude třeba natáhnout si nějaký ten drát odněkud někam. Díky za informaci. 1:Jak to je s těma plastovýma nevíš? Pasují tam místo těch kovových? 21lucas píše: Kluci z Paky > nebo taky vydlickou Díky za praktickou radu
|
5.6.14, 12:31 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
neni rychlejsi tam dat palubku 1993 ?? tam uz plastove jsou jinac pasovat budou
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
5.6.14, 12:55 |
|
|
tjiricek
|
Jednodušší to nebude, protože bych musel předělávat elektriku k novější přístrojovce, což je mnohem více práce. A ručičku budu muset tak či tak oddělat, kvůli jiné grafice. Dnes jsem to zkoušel, jak jste radili. Jak 2 šroubováky, tak i tou vidličkou , ale vůbec se jí nechce a bojím se víc zabrat, aby pod ní ten čirý plast nepraskl, nebo abych neudělal něco s hřídelkou. Není tam nějaký jiný fígl?
Naposledy upravil tjiricek dne 5.6.14, 13:25, celkově upraveno 1
|
5.6.14, 13:09 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
vic zabrat a necituj posledni prispevek - viz pravidla navic pri bezne odpovedi je tlacitko citace zruseno
|
5.6.14, 13:11 |
|
|
tjiricek
|
Jojo, citaci jsem smazal, nějak mi to nedošlo Nějak mi to k titulu "Ignorant pravidel" moc nesedí Zkusím tedy zabrat víc, snad ten plast nepraskne.. Náhradní kdyžtak mám z druhého, ten už prasknout nesmí
|
5.6.14, 13:28 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
jo to uz je nejaky rok a porad mi to nezmenily mimochodem o ten text si muzes pozadat Admina napise ti tam co chces
|
5.6.14, 13:43 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
21Lucas má pravdu, více zabrat, nepraskne to, neboj. Ta vidlačka je dobrý nápad Jinak jak píšeš, když bys dával novější budíky, musíš překopat elektriku, nedávno jsem to dělal. Ale výsledek stojí za to, ty novější jsou prostě moc hezký....
_________________ Renault Megane II combi 1.6 16V '05 Ex auta: Renault Megane I Grandtour 1.4 16V '03 Peugeot 106 1.1 '02 Fáčko 136L '89 Bělouš Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka Š Felda 1.3 MPI Combi '97 Fáčko 1.3 Lxi '93 Š 120 LS '78 Beruška
|
5.6.14, 16:46 |
|
|
tjiricek
|
Tak ručičku se mi podařilo sundat a když jsem dával otáčkoměr, zjistil jsem, že vedení svorky 1 na desce ke konektoru existuje (od protikusu konektoru zatím nevím), ale konektory pro připojení samotného otáčkoměru nejsou na desce osazeny, takže musím udělat nějaké vlastní. 1 jediný tam je shodný, a to konektor (-), který je ovšem širší než samice na otáčkoměru Konektor (+) a (1) tedy udělám nejspíš pomocí šroubku, matičky a konektoru z jedné strany očko, z druhé samec), a konektor (-) buď zúžím štípačkama, nebo na něj udělám přechodku. Ta bude asi lepší řešení. Kluci z Paky: To asi ano, ale nějak mě to neštve, stejně celá grafika přístrojovky bude jiná než originál. Jediné co asi zůstane, jsou ty kontrolky vprostřed a dole. Jen tak mezi řečí: Nevíte kde seženu samostatně ručičky za levno? Mohl bych se na to podívat sám, ale vy tady jistě máte takové obchody "zažité". Děkuji.
|
5.6.14, 16:59 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
Tak ty ručičky stříkni na oranžovo a máš to bez schánění.... Jinak tu 1 v konektoru asi nebudeš mít, já ji tam taky neměl a máme stejný rok výroby a výbavu chuďas. Ten kablík je natažen během chvilky....
|
5.6.14, 17:11 |
|
|
Kluci z Paky
Vývojář
|
21lucas píše: jo to uz je nejaky rok a porad mi to nezmenily mimochodem o ten text si muzes pozadat Admina napise ti tam co chces Kdo je admin? Prosím o nick.
|
5.6.14, 18:43 |
|
|
tjiricek
|
No mně jde o to, že ty ručičky chci podsvětlit zespod nějakou diodou, nechci na ně svítit shora jak je origo. Takže sháním plastový.
|
5.6.14, 18:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|