Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 13:44

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Demontáž a montáž nádrže LPG 
Autor Zpráva

Příspěvek 
No tak ne úplně, ale co nejníž... dneska jsem to zkoušel porovnávat s dědovou Feldou, ale nedá se to nijak obstojně změřit. V literatuře jsem našel "podle libely na multiventilu ustavíme..." ale můj multiventil nic takového samozřejmě nemá...

22.9.10, 16:57
Pspvek Reklama

Příspěvek 
A nemá to třeba něco společného s tím zpětným ventilem, který vypíná plničku plynu? Třeba když je v jiné poloze, tak vypíná dříve? Nebo není to jen náhoda a nemáš už špatný ten ventil? Kdysy u starého fáčka mi dali novou nádrž na plyn a v tom nový plovák s tím ventilem. Ono je to nějak kombinované a mě to nevypínalo na plničce. Jen jim to odpojilo plničku. Mělo se mi tam vejít nějakých 38l do 45l nádrže a to hovado u plničky mi tam narvalo asi 43l. Pak mu to vyhodilo jistič u plničky, asi už moc velký tlak. Tak jsem zajel do servisu, kde mi to montovali. Řekli mi, ať tu nádrž vyjedu a pak se u nich stavím. Když jsem přijel, tak to chlápek rozebral a plovák šel ztuha. Tak to namazal nějakou sračkou, rozhýbal, aby to šlo lehoulince a dal zpátky. Od té doby byl klid. Ty máš možná špatně ustavenou tu nádrž, ale spíš bych tipoval na ten ventil s plovákem. Buď už je špatný, nebo jestli jsi to vícekrát sundával a dával zpět, jestli se ti tam něco nepoškodilo. Zajeď za Szotkem a uvidíš. Já si tam dám asi zpátky namontovat nádrž na plyn, protože ji mám teˇd vytáhnutou z fáčka z důvodu opravy podlahy. Vyndal jsem ji sám, ale namontovat ji nechám profíky, nerad bych vybuchl. Sice bude Szotek asi nadávat a zabije mě, ale něco si vymyslím.

23.9.10, 19:29

Příspěvek 
Ale prosímtě, montáž zpět je úplně normální. Vždyť je to pomalu bezpečnější než benzín. :) A jestli tam za ním pojedeš, tak normálně řekneš, žes vyvařoval a žes tu nádrž sundal... však není nikde napsáno, že to musí dělat odborník (a pokud je, tak sorry :) ). No já nevím, teď jsem projel všechna tankování od doby, co jsem nádrž měl dole. První tankování do úplně prázdné nádrže bylo 36,7l. Pak se tam hodněkrát objeví cca 35l. Ale poslední dobou ne víc jak 33. Tak nevím, co se tam sere. Nádrž je tři roky stará, tam by problém být neměl... plovák v nádrži je normálně slyšet... tak nevím co s tím.

23.9.10, 19:54

Příspěvek 
by mě zajimalo, co mam s plovakem ja, když tankuji, jde to dost pomalu.
A v takovych Vojkovicich mi nenatankuje vubec

23.9.10, 21:04

Příspěvek 
Těžko říct... možná se ti neotevírá ten ventil úplně. Mě to jde strašně pomalu jen v zimě, ale to si myslím je všeobecný jev.

24.9.10, 08:26

Příspěvek 
Buď to bude ventil jak psal Gokralík, že je pořád jemně přivřený a má malý průtok, nebo nevím.
Gokralík: Aha, takže když tomu blbcovi řeknu, že jsem si ji vyndal sám, tak v pohodě? Ten chlápek co má garáž vedle mě, mě pořád straší, že se na to nesmí sahat, jedině LPG servisy. No, vytáhnul jsem ji sám, už je asi měsíc v garáži. Dodělám podlahu a pár věcí a pojedu tam ať mi ji tam namontují raději profíci. Přece jenom to je nebezpečné, kdyby to fučelo někde ven. Mohl bych ji tam dát teroreticky sám a zajet za ním, nebo někde jinde ať mi to jen změří tím indikátorem, že se mi zdá, že cítím smrad po plynu, ne? :)

24.9.10, 19:13

Příspěvek 
Já už tyhle věci neřeším. :) Vždyť v tom servisu jsou taky lidi a pracují taky s nářadím. Jediné co mají navíc je jakýsi papír s nápsem "certifikát". Kdysi jsem se toho bál, ale dneska vím, že je to jenom nádrž, pár trubek, směšovač a hadice. Karburátor je vedle toho složitý jak jaderná elektrárna.

25.9.10, 08:01
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2