varok
|
Re: Škoda Felicia 1.3 BMM LPG
Jestli mohu taky přispět, tak tedy. Já mám taky motor BMM na LPG, sice ve fávu, ale to je teď jedno. Dokud jsem měl motor v pořádku a LPG systém taky, tak na benzín jsem neměl problém jezdit za nějakých 7l/100km při klidné jízdě, na LPG za nějakých 8. Teď mi to ale nedávno roz...i a mám asi něco s motorem. Dali mi tam klasický škrtící ventil na tu hrubou hadici místo servoventilu, tak spotřeba stoupla, ale pořád se vejdu do 10l/100km. Když si ale spočítáte náklady, které jsou docela vysoké, dejme tomu 15-20 000,-kč podle systému, ale zase ušetříte na pohonných hmotách, pořád se to podle mě vyplatí. Za chvíli půjde benzín ke 40,- kč za litr a plyn možná taky zdraží, ale podle mě to bude pořád zhruba polovina. Ty náklady na montáž se za chvíli vrátí a už budete šetřit. Jestli jezdíte hodně, není problém to mít za třeba 2 roky zpátky. Problémy jsem předtím neměl skoro žádné. Jen někdy když jsem jel na LPG, chcípnul motor a po asi 5-15 minutách jsem chtěl znovu motor nakopnout, tak to bylo přechlastané, ale po prošlápnutí plynu to skončilo a jelo normálně. Jinak žádné problémy nebyly. Mám systém BRC, ovládaný Lambda sondou.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|