Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 11:47

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 na LPG nedrží volnobeh a chcípá ... 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: na LPG nedrží volnobeh a chcípá ...
myslím celý káblový zväzok BMM u Fava je samostatne... ale píšeš že to robí aj na benzín...

3.9.12, 07:31
Pspvek Reklama

Junior TW team, Tydýt

Jj, když je motor studený tak volnobeh de jak na LPG tak i na benzín pravidelně ale jak se ohřeje tak pak to začíná kuckat, díval jsem se na ten smesovac a asi byl trosinku povolený pak se se chtěl podívat na podtlakove hadice a hacice které vedok od a k sani ale nestihl sem to tak to dodelam odpoledne a snad něco objevím a bude to už chodit jak má .
Snad ...

3.9.12, 10:46
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pan Kapitán

Kdyz jde studeny (podle tabulek) a nejde teply (podle snimacu), tak ti keca nejakej snimac.
Docela dobry by mohlo bejt odpojit vsechny snimace (vaha vzduchu nevim jselti tam je, lambda urcite) a nechat to jet v nouzovym rezimu. Kdyz to bude OK, tak zase snimace pripojovat.

Cvokárium: Youtube Instagram

3.9.12, 10:58
Profil ICQ YIM
Junior TW team, Tydýt

Prověřil sem všechny kadicky a hadice smontoval to a nastartoval bez sani, nastartoval sem a krásné vše fungovalo na benzín kolem 850ot/min na LPG o trošku víc.
nasadil sem vzduchový filtr nastartoval a bylo to zas spatny na benzín kolem 200 ot/min na LPG kolem 550 ot.min
odpojil sem lambda sondu a chvíli to jelo na tak málo otáček pak sem to chcipl nastartoval a na benzín pravidelných cca 750 ot/min a na LPG mich nastavených 1100 ot/ min
takže to asi bude tou lamba sondou
ale asi počkám ještě až mi přijde ten diagnostický kabel ať po potvrdí a pak budu doufat že tu lambdasondu povolim protože při chvíli jsem mezi ni a prirubu k 1 dilu výfuku přilepil vlnovce/pletence nebo jak se tomu nadává ...

3.9.12, 14:17
Junior TW team, Tydýt

Tak měl jsem chvíli čas přemýšlet a mysilim si že to snad asi bude opravdu spatny krokovy motorek protože když sem jel do práce tak. To volnobeh zas nedrzelo a to sem lambda sondu zapojenou neměl. Takže to byla asi jen náhoda že to zrovna fungovalo z odpojenou lambou. Nebo jse spolu z krokovym motorkem vada,
poakdy když sem dával druhy krokovy motorek tak to první nastartování fungovalo

teď otázka jestli ta diagnostika obevi i to že by ten krokovy motorek mohl být taky vadný nebo není tak chytrá aby poznala?

3.9.12, 22:47
Junior TW team, Tydýt

Tak už nevím co si mám o tom myslet,
sem po 6 hodině ráno jel dom, nastartoval sem a hned to chciplo tak se to opakovalo asi 3x a pak už sem musel mít zeslapnuty plyn aby to nechciplo a zdálo se mi že to jede na 3 válce až sem dojel dom cesta asi na 4 min tak volnobeh se jak na plyn tak na benzín držel na hranici kolem 400 ot/min pak sem ho vypinal a zkoušel zapojit lambdu nastartovat, chvíli běžet a zas nastartovat a pozoroval sem jak to běží bez i z lambda sondou a nic sem nepozoroval a asi po 5 minutách laborovani se volnobezne otáčky držely na LPG kolem 1200 ot/ min a na benzín taky kolem 750 ot/min s tím že sem přidal otáčky nad 2000 a spadly rovnou na volnobeh jako by nereagoval rozpojovac volnobehu

4.9.12, 05:58

ten krokový motorček behá? ten reguluje polohu klapky na voľnobeh, pri BMM majú byť voľnobežné otáčky rovnaké na benzín aj na LPG, práve elektronika si to dolaďuje prostredníctvom dorazu klapky...

4.9.12, 16:07
Junior TW team, Tydýt

ano, nejspíš funguje

vzal jsem multimetr a promeřoval jsem průchodnost proudu a multimetr pískal když jsem to dal na + i - na pohon motorku tak i na spínač volnobehu když jsem ho zmáčkl tak tímhle způsobem se domnívám že je taky v pořádku

a na konec jsem zkoušel i to základní - jiskru z indukční cívky to házelo krásné jiskry ale když jsem vydělával svíčky tak jsem se zhrozil,
svíčky byli celé od sazí kontakty byla jakš takš ale kolem toho to bylo zahojené jak dlouho nevymetený komín po očistění ocelovým kartáčem jsem ještě zkontroloval odtrh a byl tam asi 0.85 -0.90 mm tak jsem to srazil na 0.55 -0.60 mm
pak sem je tam namontoval a auto chytlo hned a už si přidávalo i na volnoběhu když byl menší
na LPG to drželo taky a až se motor trošku zahřál tak se nepatrně zdvihly otáčky na LPG
a už to mělo krásný zvuk tak pokud už to bude fungovat jak má se dozvím dnes cestou do práce a zítra cestou z práce a to budu vědět hned rozdíl tak snad to bude tím

když jsem nad tím přemýšlel tak pokud ta směs nebyla dostatečně spálená tak lambda sonda to vyhodnotila tak že je směs bohatá a zaškrtila klapku a možná tím to blblo
ale normálně za jízdy se mi auto zdálo být v pořádku možná i nepatrně čipernější tak nevím

každopádně je to lepší než doteď

4.9.12, 16:43
Junior TW team, Tydýt

Zkoušel jsem vyčistí svíčky a pomohlo to nastartoval jsem a drželo to krásné vonobeh, auto asi tak hodinu hodinu a půl stalo a pak sem jel do práce nastartoval jsem ale motor hned chtěl chcipat proto sem musel držet nozni plyn aby motor nechcipl dojel sem do prace a volnobeh už držel takže když je motor studený tak chytne ale nedrží volnobeh a postupně jak se zahřívá tak volnobeh drží takže nevím no :(

4.9.12, 18:25
Dřevák na focení, neumí ostřit

svíčky nový a odtrh 0.5

4.9.12, 18:52
Profil ICQ
Junior TW team, Tydýt

Ty svíčky jsem tam kupoval novy a jestli se na ne najelo max 2000 km
když byli černý tak sem si myslel jestli to. Není že startování na LPG od té doby kyz to začalo zlobyt ....

mimochodem ráno než sem nastartoval tak sem vytáhl konektor od cida teploty (myslím si že blbne) pak sem ho tam zase dál nastartoval jsem a problém byl stejný jako včera nastartovalo to a hned to chciplo bez pomocí nozniho plynu by to nejelo a navíc to blbě reagovalo i na ten pedál, pojel jsem tak 500 metrů a volnobeh už držel, dojel jsem dom a taky držel sice asi jen 550 ot/min jak na benzín tak na LPG ale chd byl pravidelný

když sem hledal hodnoty odporu pro to cidlo ch. Kapaliny pro RJ tak sem nic moc nenašel abeych to mohl premerit jestli to +_ sedi

5.9.12, 05:48

blbé hodnoty teploty teploty to nebudú, keď to blbne otvor kapotu a pozri či to sa ten krokový motor snaží korigovať.

5.9.12, 06:39
Junior TW team, Tydýt

Ok ale bydu muset znovu dělat filtrbox a už před tím jsem se na to díval a nic tam nebylo vidět pokaždé se ten krokovy motorek alespoň zlehka dotykal klapky ale že by klapka byla trošku pootevrena jsem si nikdy nevsiml ale podívám se na to znovu,
a není možné že když to ráno jelo chvilinku na 3 válce nebo to tak vypadalo tak jiskra u svíček mohla být "studená" nebo tak něco?

5.9.12, 11:25
Junior TW team, Tydýt

pročítal jsem zas další temata z podobným problémem a zkoušel jsem i pokus kdy se otočilo klíčkem a díval jsem se jestli krokový motorek funguje pro 1. start

1. pokus otočení klíčkem a klapka se nastavila - čidlo teploty bylo zapojené nastartoval jsem a volnoběh byl nepravidelný a nizký motor sem vypl
2. pokus odpojil sem RJ a i čidlo teploty za chvíli sem zapojil RJ klapka se znovu nastavila nastartoval jsem a volnobeh byl krásný kolem 900ot/min i na LPG
3. pokus odpojil sem RJ a cidlo teploty sem zapojil, zachvíli i RJ klapka se nastavila a při nastartování už byl volnobeh taky ok

počítám že zítra by mi mohla dojít ta diagnostika tak pokud dojde doufám že něco ukáže ...

5.9.12, 14:48
Junior TW team, Tydýt

dnes mi došel dianostický kabel a začal jsem zkoumat ...

po uspěšném nastavení sem se dostal do nabídky a hned mi to vyhodilo chyby:
VAG-COM Version: Release 409.1-US

Control Module Part Number: 441 .0. 404 6-0
Component and/or Version: 24.6 50kW 1,3l 123 DHB
Software Coding: PMC 03
Work Shop Code:
4 Faults Found:
00516 - Closed Throttle (Idle) Position Switch (F60)
30-00 - Open or Short to B+
00515 - Shareware Version. To Decode all DTCs
03-00 - Please Register/Activate
00522 - Shareware Version. To Decode all DTCs
30-10 - Please Register/Activate - Intermittent
00525 - Oxygen Sensor (G39)
28-10 - Short to B+ - Intermittent

00515 0203 2113 Hallův snímač -
- přerušení/zkrat na plus/zkrat na kostru/
/žádný signál/nesmyslný signál

00516 0204 2121 Spínač volnoběhu - nesmyslný signál/
/přerušení/zkrat na plus/zkrat na kostru

00522 020A 2312 Snímač teploty chladicí kapaliny -
- přerušení/zkrat na plus/zkrat na kostru/
nesmyslný signál

00525 020D 2342 Lambda sonda -
- výstup otevřen/zkrat na kostru/zkrat na plus/nesmyslný signál/signál mimo toleranci

takže čím to může bý vše zpusobené ??
špatnou kostrou ?

při nastartování byl volnobeh hodně nízký ale pak se tam objevovali jen 2 chyby

00516 se mi tam zobrazil pak asi jen jednou ale
00516 se tam častěji tak 5x za dobu zkoušení

co se týče čidlaa tepoty tak to ukazovalo dobře při 97 to spustilo vetrák chlazení a i podle teploměru ta hodnota seděla

a lambda sonda asi také funguje dobře

mohlo by to být zpusobené třeba špatným ukostřením motoru ke kastly ?

6.9.12, 13:06
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další