Autor |
Zpráva |
thepromise
|
tak taky přihodím něco do kotle:D už dva měsíce na to jezdím po velkém přemýšlení a pročtení felicia klubu...no vzal sem prvně v poměru 2:1 více naturalu...moc sem rozdíl neznal..a potom 1:1 natural a ethanol..benzínka mladá boleslav...no a výsledek...už to nikdy nevemu:D...
nejdříve vypíšu výhody
Říká se že je korozivní..to možná ano ale ne v poměru s naturalem a určitě ne u novějších aut...takže toho se nebojte
Motor je tišší? ano je:) a docela výrazně..když se zahřeje tak se i méně klepe a jde kultivovanějc...
no a to je z výhod vše...
ted nevýhody...větší spotřeba...ano je to tak..1:1 už se přestalo vyplácet jelikož stojí v mb už 24,50 za litr
nejdřív mi tohle nepřišlo...ale to auto jede o tolik hůůř...člověk to nepozná když na to jezdí
ale musel sem nabrat jinde než beru obvykle...
vzal sem obyčejnej N95 30 litru...to auto najednou jede jak "raketa" ( felis 1,3 mpi)
no ne jak doslova ale vážně to jede tak jak sem málem zapomněl že to dokáže jet:)
jezdím s tím jen do práce a po okrese takže nesportuji ale rád to proženu a ted to je vážně jak jinej motor...motor už nejde tak zlehka a to asi proto že najednou má něco co mu chutná a auto je o moc živější:)
a navíc na ethanol to auto děsně smrdí! vážně to smrdí:D..je to nepopsatelnej pach!
starty...vubec to nestartovalo v zimě...a auto se šíleně klepalo když byl motor studenej...ani ted za tepla to nekšrtalo jako to ted chytá na benál...
no 3 nádrže a už to do auta nedám:)
ale určitě bych neřekl že to feldě 50:50 nějak více škodí to ne
_________________ Škoda Felicia 1,3 50 kw, 1997 LXi
http://moje.auto.cz/-awson/pastelka.html
|
11.4.10, 12:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Billy Bob Bean
|
Já jsem zkusil nabrat plnou nádrž E85. Za studena mě to překvapilo, že to ani nedrží volnoběh. Po 2 minutovém zahřátí to už jede normálně. Takže 100% E85 nedoporučuju do felicie 1,3 BMM. Možná už mám špatný svíce, já na nich mám naježděno 20000 km a kolik na ně najezdil předchozí majitel netuším. Zkusím naředit naturalem a uvidím.
Měsíčně nakoupím benzín za cca 4500Kč, takže cokoli levnějšího je super. Do LPG nechci jít z prostorových důvodů, jedině že by odmontovali nádrž na benzin a dali tam bečku na 11° LPG...
_________________ Felicia 1.3 LXi, 50kW, rv. 95
Výroba hlikových celosvařených motokufrů BEGR
|
11.4.10, 13:35 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
LPG nádrž místo rezervy a rezervu do kufru
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
11.4.10, 17:44 |
|
|
Ondras83
|
rezervu vozit nemusíš
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
11.4.10, 18:50 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
nemusíš ale až roztrhneš gumu tak si v řiti
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
11.4.10, 19:24 |
|
|
thepromise
|
nemusíš ani to;) ted v březnu sem prorazil gumu...najel sem do díry a unikala ale u ventilku!!...
no mezi civilizací sem byl rád že tu rezervu mám..i když jinej rozměr a profil a bylo to jak na kolotoči:D...
|
11.4.10, 19:26 |
|
|
speedman
Tydýt
|
to skorej namiesto velkej nádrže a rezervu si nechať na zohriaťe motora...a pripadni dojazd
_________________ škoda 120M=zošrotované...teraz šetrím na Fačko
|
11.4.10, 19:29 |
|
|
Ondras83
|
pořád přemejšlim, že si koupim šprcku, ale ne a ne si najít čas a náladu tam zajet
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
11.4.10, 19:40 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
tak ja sem cistej E85 vyzkousel na dalnici s pepcomotorem a dobry, 140 udrzel.. motor 136 na nej dokonce drzi i volnobeh..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
11.4.10, 21:20 |
|
|
Billy Bob Bean
|
No jo, toroida místo rezervy a sehnat tu tenkou rezervu. Bez rezervy bych to neriskoval, Murphy je totiž takovej z**d, že bych při nejbližší příležitosti gumu roztrhal. Podle mě ideál prestavba dát bečku s plynem místo nádže na benzín a tam nechat třeba nějakou 10l pixlu.
Jinak čistý E85 mi zvedlo spotřebu z 7l na 8,5 a ještě to přitom ho**o jede. Naředil jsem to 8 l naturalu a auto se pomalu mění na raketu
_________________ Felicia 1.3 LXi, 50kW, rv. 95
Výroba hlikových celosvařených motokufrů BEGR
|
12.4.10, 06:08 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Billy Bob Bean píše: Jinak čistý E85 mi zvedlo spotřebu z 7l na 8,5
to je preci jasny z fyzikalnich vlastnosti paliva..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
12.4.10, 20:20 |
|
|
Dallen
|
Moje zkušenost je taky celkem marná. Hledal jsem na netu nějaké informace a nedohledal jsem nic. Jeden říkal tohle druhý něco jiného. Tak jsem nabral 10l a závěr? Nebrat.
Spotřebu to trochu zvedne, ale i při prasečí jízdě (vytáčení k hranici 4t) jsem se dostal pod 10l. Hlavní problém, ale je, že auto opravdu nejede. Je to horší než š105. U mě mezi 2-2.5 byla uplná díra kdy auto vůbec netáhlo pak ke 4t to zase trošinku oživilo. Ale celkově to bylo jako na kole. Někdo si možná řekne, že nepotřebuje závodit atd., ale opravdu se stím nedá jezdit do mírného kopce jsem měl problém udržet 60 (z 100).
Výhody- motor je opravdu tižší, z výfuku se vůbec nic nekouří a narozdíl od thepromise to vůbec nic nesmrdí. A pak ještě cena kolem 22kč.
Jinak když jsem to tankoval stal u vedlejšího stojanu chlapek s feldou 1.6 a říkal, že na to jezdí už půl roku a nemá stím problém. Trcohu jsem uvažoval otom upravit předstih, al e nepouštěl jsem se do toho. Kdyby auto bylo měsíc dva před vyřazením tak do toho jdu, ale takhle jsem se vtom nechtěl vrtat.
Problém s podpálením ventilů atd. asi zná každý.
|
2.5.10, 15:52 |
|
|
thepromise
|
ono mi to začlo smrdět až tak po druhé nádrži...jel sem celkem 4...a měl sem to ředěný cca 1:1 ale vždy více ve prospěch naturalu tak o cca 5 litru...
ale i tak..nyní už na to měsíc a půl nejezdím:) a je to paráda...asi bych si zvyknul jak to jelo na prd... ale ta neochota do otáček mě vážně vadila.
Ten u tý 1,6 má výkonu dost a tak to možná ani nepoznal..na feldě 1,3 poznám i rozsvícená světla:D...
|
2.5.10, 16:49 |
|
|
patrik-hp
|
Nechápu kdo vás nutí to lejt do nádrže...?! Jestliže nic nevíte o lihu a jeho spalování tak proč to lejete do felicií který jsou především na benzín?! Jestli vám to nedochází,tak pouze jinak seřízený a nastavený karburátor nebo jiný vstřikovací poměr ku předstihu funguje na E85...Asi jste si asi ještě nikde nepřečetli,že to je pouze na motory k tomu uzpůsobené,nikoliv že to můžete lejt místo benzínu hala bala do všeho...
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=v1fMnGwZ ... re=related !!! http://www.youtube.com/watch?v=NAbsLE88 ... re=related ...
|
2.5.10, 16:57 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
pises to zcela presne, proto jsem asi jedninej kdo si na to nestezuje nalejt to do auta umi kazdej
|
2.5.10, 19:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|