Autor |
Zpráva |
Sláávek
|
Re: LPG seřízení lovtec
Tak na internetovych forech Cesi nejradeji jen kritizuji a maji snahu spis druhe shazovat a stirat..Protoze kazdej Cech umi prece vsechn o sam a lip nez nejaky podvodnici a zlodeji v servisech.. Ale pritom nevedi poradne nic, co dnes obnasi provozovat slusnej servis..No nic.Dej pak vedet kolik to zere po serizeni, jo?:)
|
7.2.12, 12:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
m4rt4s
|
jj dam vedet nejpozdejš ve čtvrtek dojedu nadrž, natankuju do plna vyjedu a dam vedet .
|
7.2.12, 18:27 |
|
|
m4rt4s
|
Dneska sem dotankoval a spotřeba zatim 10,5L/100 km, ale uvidí se u příštího tankování . . . teď sem to furt ladit vytáčel atd . . .
|
8.2.12, 14:25 |
|
|
Sláávek
|
Nejlepe ji natankovat, vynulovat denni pocitadlo, vyjet skoro celou a zas natankovat u toho samyho stojanu a pak spocitat tu spotrebu.Tedy ne jako ten nas zakaznik, co vzal do Nissanu Patrol 3,0 plyn, hned vletel na dalnici, tam to rozhulil co to slo, po 10km otocil a uhanel zpatky dotankovat..A divil se, ze ma spotrebu 30 l..Kdyz sme mu rikali, ze to je tim ze jezdi docela ostre, tak opacil, ze "se nebude prece plazit 90 jako curak"..A takovej si koupi 3 litrovej starej ofroad.. Hi hi, bych moh povypravet, jaky jsou nekteri zakaznici Jako protivahu kritizovani servisů
|
8.2.12, 17:04 |
|
|
m4rt4s
|
noo nějakej chytrák . . . . jj přesně tak to dělam . .. a jezdim 90 max 100 fakt na spotrebu plynulý rozjezdy dojiždím na křižovatky s rychlostí atd . . . taky ma jednu historku z dneška: byl jsem dneska v Opelu (autorizovanej servis) koupit olej do prevodovky kdyz zjistili jakej tam je tak se me ptali kolik ho chci . . . .tak jsem se zeptal kolik se ho tam vejde ( to dá rozum ) v tom otevřeli pusu a nevedeli . . . pak se šli zeptat přijmacího technika kolik se leje u meho Opela oleje do převodovky ( měli malej techničák => měli VIN ) přišli s tim, že se tam leje 2,5 litru to by znamenalo koupit 3 l, jeden litr stoji cca 250 Kč , ale jelikož jsem se po tom už pídil dřív na netu zjistli jsem, že tam nejspíš patří jen 1,6 L . . . tak jsem jim povedel, že sem na internetu našel něco jinýho . . .takže se tam nějakej vedoucí oddělení nahradních dílu zvednul a šel to najit někam na dílnu asi do přiručky . . . nakonec přisel s tim že se tam leje 1,6 L (takže bych si původně koupil 3L a 1 L by mi zbyl k ničemu + 250 Kč vyhozených) . . .těžko říct jak to teda je ještě že tam je kontrolní šroub hladiny oleje
|
8.2.12, 17:36 |
|
|
Sláávek
|
No sel se asi zeptat mechaniku do dilny..Ty kravataci a manekyni v prodejne jsou jen tupounci, kteri se orientuji jen podle tabulek a katalogovych cisel..Mimochodem proc nekoupis do prevodovky olej od Mogulu za podstatne nizsi cenu v beznem obchode s autodilama?;)
|
9.2.12, 13:55 |
|
|
m4rt4s
|
resil jsem to na opel foru . . a nakonec jsme se shodli že tohle je sice dražší ale lepší řešení bylo tam hodně příspěvků . . .a jeden z nich byl že někdo koupil do převodovky místo origo castrol nebo motul stejným obsahem tech látek (nebo jak bych to napsal) a najel 250 km a zacalo mu jít stuha radit tak koupil olej u opela a pak už to bylo dobrý . . .
|
9.2.12, 16:12 |
|
|
Sláávek
|
hele tak tomu ja neverim ani trochu..Precejen se pohybuju v autoopravarsky branzi par let a vim co je to prevodovka a co je to olej Lidi moc nevedi, ze oleje prodavany ve stredni a vychodni Evrope pod ruznejma znackama, treba Shell, Castrol, Total, OMV a pak vsechny ty "originalni opelacky"a "fiatacky" oleje jsou vyrobeny v Paramo Pardubice Takze s olejema je fakt uplne fuk co je na flasce za napis Proto nechapu jak mohlo nekomu jit ztuha razeni kvuli nejake znacce oleje a s jinou znackou zlehka..
|
9.2.12, 16:56 |
|
|
m4rt4s
|
njn třeba sem jen naletěl . . . ale jistota je jistota a bral sem to tak že převodovka je důležitá část auta a oprava by byla drahá proto jsem radši zaplatil víc i když sem chudej student automobilní školy
|
9.2.12, 17:02 |
|
|
Sláávek
|
Aha a kde studujes?To je zajimavej obor:)
|
10.2.12, 09:21 |
|
|
m4rt4s
|
v ČB, autodiagnostik, mam maturitu teď dělam vyšší odbornou školu stejnej obor . . .
|
10.2.12, 18:05 |
|
|
Sláávek
|
Aha, tak když už máš z toho maturitu tak už bys měl o tom ledacos vědět, ne? Neříkej, že se jen učíte jak připíchnout k autu PC.. Protože tím se většinou stejně nic nevyřeší Ale je to zajímavej obor.Já se třeba zrovna do autodiagnostiky při své práci nehrnu, to dělá spíš kolega.Já tak maximálně VAGem nanejvejš zkontroluju chyby..To se spíš vyznám v LPG diagnostice, tam jsem schopnej i něco víc než jen přečíst paměť závad(tronic je má v sobě taky.. )
|
11.2.12, 09:24 |
|
|
m4rt4s
|
Když si někdo udělá maturitu tak to v tejhle době nic neznamená s tim že máme 3 hodiny praxe za tejden a na střední sme jí meli od 2. a to sme zacinali pilováním . . . celkově umim nějaký malý základy ze školy . . .a kdybych se o to nezajmal trochu sám tak si doma ani nic neudělám . . . Př: byly se mnou ve třídě lidi co udělali maturitu a neumeli ani načíct pamět závad ŘJ . . . .
|
11.2.12, 10:43 |
|
|
Sláávek
|
No..a pak se vsichni divi, ze cerstvi absoloventi skol nemuzou najit praci..kdyz nic neumej..Zamestnavatele nezajima co mas za papir, ale co umis.
|
11.2.12, 18:03 |
|
|
m4rt4s
|
Přesně tak, ale zase na druhou stranu najít práci i když se člověk snaží a něco umí nejni lehký, všude chtěj praxi a kde jí člověk má vzít . . . . je to nedomyslený
|
11.2.12, 18:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|