Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.2.25, 20:44

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1127 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 76  Další
 ETHANOL E85 
Autor Zpráva
Moderátor

Příspěvek Re: ETHANOL E85
gixxer1 píše:
Tak vzhledem k tomu že se tady evidentně diskutovat opravdu nedá tímhle příspěvkem tady končím.

Rád bych se dozvěděl o autech který jsou vlivem E85 v háji a ať si věří kdo chce, čemu chce ještě bych poděkoval a nechal to odpojit.

Moje myslím dostatečně pádný argumenty jsou následující a říkám je naposled:

1: Audi quattro 1.8T upravená od MTM - nájezd 270 000km a z toho 90 000km na Ethanol

2: Přestavba s krabičkou byla již v době kdy šlo auto do MTM na úpravu, což je další dostatečná záruka toho že kdyby to bylo špatný tak to auto neudělaj jelikož každý kdo se trochu vyzná ví co MTM jakožto upravující firma mezi motoristama znamená. Jen pro zajímavost, jakmile v autě není něco v pořádku tak buď úpravu neprovedou a nebo jí odstraní majitel či přímo MTM a to i když je třeba jen špatný vzduchový filtr. Auto bylo v MTM jeden celý týden a bylo důkladně testováno a zjištěny veškerý možný fakta než byla úprava provedena.

3: auto dostává dost zabrat a vzhledem k tomu že mám rád svižnou jízdu není nijak šetřeno.

4: teorie bez prokázaných fakt kterýma se tady ohání jakože to pošle do kopru auto, těžko smažou moje zkušenosti při každodením provozu svého auta.

5: výkon je prokazatelně vyšší s použitím ethanolu, u mého auta je s E85 212k a s použitím N95 193k a věřte nebo ne, je to i podstatně znát.

.......... Byl jsem sem odkázán s tím abych napsal svou zkušenost a čekal jsem že se dozvím zkušenosti dalších. Místo toho tady čtu jen teorie bez praxe. No a vzhledem k tomu že jsem svůj úděl tady o který jsem byl požádán splnil a nikdo mi tady není schopen dokázat špatný vliv E85 na motor tak tímhle příspěvkem tady taky končím. Ať si z toho veme kdo chce co chce, ať si každej jezdí na co chce... mě je to ve finále jedno a já mám jasno. Zdarec

Mezi námi - žádnou relevantní zkušenost nemáš. Odvoláváš se na jakousi firmu, která má jméno, ale že bys tomu sám rozuměl a věděl, co s tím autem udělali, aby dosáhli toho výkonu a také spolehlivosti, to nějak z tvých rozumů zde nevidím. Viděl jsi nějaké díly, nevím které a kdy, navíc vůbec nepoznáš, jestli je ten díl dobrý nebo ne. Tvoje zkušenost je taková, že jsi s autem, upraveným renomovanou firmou, najel na E85 90 000 km. Ale to ujedu s upraveným motorem také, pokud tu úpravu udělám z gruntu a pořádně, auta na líh jezdit budou, když se motor správně upraví. Jenže jde o to správně, přimontovat si nějakou krabičku pochybné výroby, neprojít homologační zkouškou se zápisem do TP je koledování si o průser z nepovoleného paliva a hlavně obrovských problémů během několika málo týdnů provozu.

Jo, dragstery jezdí na kdeco, protože tam nezáleží na životnosti, těch několik sekund motor vydrží obrovskou teplotní zátěž a spíš se rozletí na mechanické přetížení, než na druh paliva. Americké formule a plochodrážní motocykly jezdí na methanol, jenže opět jsou to motory na toto palivo stavěné, navíc s malou životností.

Co se týká ekonomiky provozu, při takto zvýšeném výkonu nic neušetříš, protože jak říkáš výkon využíváš, takže musíš obohacovat. A v tom případě jsi na nule, nic neušetříš, možná jezdíš ještě za víc, než při čistém N95. V zimě ten výkon motor nemá, protože nejezdíš na E85, ale na E70, jestli ti to ještě nikdo neřekl. Na druhé straně to o něco méně žere... :-)

Závěr: jedinou zkušenost, co máš je, že motor, upravený fenomovanou firmou, zatím vydržel provoz na E85 v délce 90 000 km. Nic víc, nic méně. Ale to není nic nového, FFV auta na toto palivo mohou jezdit trvale. Akorát se jim zkrátí výměnná lhůta oleje. A když hodně zamrzne, je lepší tankovat benzín...

20.5.14, 17:04
Pspvek Reklama

Chlapi ešte vás to stále baví?Zmažte to tu radšej všetko kompletne,nech je už kľud lebo posledných 55 stránok je stále len o tom istom. :)

http://www.sptech.sk/

20.5.14, 17:05
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor

slovacek.milos píše:
Jiří Čech píše:

tomáš dobré moje stará akorát dobře vaří :oops:

Hm, tvoje stará je slepice? :-) Tak to máš fakt blbý... :-)

20.5.14, 17:07
Mistr mechanik

[quote="Jiří Čech"][quote="gixxer1"]koledování si o průser z nepovoleného paliva a hlavně obrovských problémů během několika málo týdnů provozu.

jirko ty někoho znáš kdo si vykoledoval průser z nelegálníhopaliva? nebo jak píšeš je to trestníé už někoho odsoudili? nebo zas střílíš pindy od pasu :oops:

20.5.14, 17:15
Mistr mechanik

Lamač píše:
Chlapi ešte vás to stále baví?Zmažte to tu radšej všetko kompletne,nech je už kľud lebo posledných 55 stránok je stále len o tom istom. :)

co chceš řešit na slovensku se etanol akorát pije, tak místo jezdění můžeš řešit kocovinu, ani ten blbý olej není v akci levnější jak nafta, jedině tak olej z reštiky, zas nekoupíš volně metanol, nikam neutečeš jedině tak pašovat benál z ukrajiny :oops:

20.5.14, 17:32
Mistr mechanik

Jiří Čech píše:
slovacek.milos píše:

tomáš dobré moje stará akorát dobře vaří :oops:

Hm, tvoje stará je slepice? :-) Tak to máš fakt blbý... :-)

nemám to blbý moje stará je v plné palbě, mezi přednosti patří dva krásné erbegy a přímé vstřikování tak jsem v naprostém bezpečí v plném luxusu :wink:

20.5.14, 17:36
Mistr mechanik

to je taky dobrý blábol

protože nejezdíš na E85, ale na E70, jestli ti to ještě nikdo neřekl

to už mohu prodávat naftu a napsat tam benzín, nebo prodávat speciál 8O a napsat natural 95

když mám směs třicet procent benálu a 7O procent lihu tak tam nenapíšu E 85 ale E 7O

jitko napiš u které benzínky to prodávají já si tam zavolám dík :oops:

20.5.14, 18:51
Moderátor

Milošku, jsi fakt blbej jako tágo - četl jsi vůbec můj článek? Asi ne, to je na tebe fakt moc... V zimě se totiž míchá kvůli startovatelnosti jen 70/30, ale to se nikde nepíše. Říkám - víš ho vno, ale kecáš.

20.5.14, 18:58
Mistr mechanik

dobrý na totem napíšeš E85 a prodáváš E7O to ta obchodní inspekce je blbá jak tágo :oops:

budeš prodávat zimní motorov naftu a napíšeš že je letní, jirko jirko :oops:

Naposledy upravil slovacek.milos dne 20.5.14, 19:12, celkově upraveno 1

20.5.14, 19:05
Moderátor

Milošku - to je dáno normou, víš? Nevíš, ale hlavně, že kecáš...

20.5.14, 19:08
Mistr mechanik

žádná norma na světe němůže klamat žákazníka

pokud si koupím E 85 tak tam bude 85 procent lihu

pokud si koupím E7O tak tam bude 7O procent lihu

pokud tomu bude jinak je to blíbol jiří čech :oops:

Naposledy upravil slovacek.milos dne 20.5.14, 19:22, celkově upraveno 1

20.5.14, 19:15
Moderátor

Milošku, jestli zde někdo klame zákazníka jsi v první řadě ty... :-D E85 totiž při teplotách po nulou nezaručí nastartování, proto se to udělalo takto. Jestli sis toho náhodou nevšiml, drtivá většina motoristů vůbec neví, co to označení znamená. A kupuješ palivo, jehož složení nemůžeš nijak ovlivnit.

20.5.14, 19:21
Mistr mechanik

jirko E 85 je označení paliva 85 procent lihu, 15 procent benálu,

pokud prodáváš E85 tak je totento poměr, pokud prodáváš E7O tak je tam 3O procent benálu a nemůžeš ho označit jako E 85

taková norma to je tvůj výmysl jako všechno co etanolu píšeš :oops:

20.5.14, 19:29
Moderátor

Milošku, najdi si tu normu a pak kecej.

20.5.14, 19:32
Mistr mechanik

normy typu jirka čech jsou k ničemu niíc neřeší,takový spam jen taková hromádka internetových teoretiků

E85 protě nikdy nebude třeba E 65 35 procent benál 65 procent lih :oops:

pro mě je to směrodatní pro tebe jirko když ti to hodně dobře zapálí tak

nesmysl holý věta rozvitá :oops:

20.5.14, 19:38
Pspvek Reklama

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 1127 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 76  Další