|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
Autor |
Zpráva |
valtr81
|
Tankování
Zdravim, není to uplně problém LPG, ale zapříčinil to a stejnak nevim kam to jinam dát.
V potrubí od nalévacího hrdla do nádrže (pro benzín) je těsně před nádrží vložená klapka, která je celkem dost zatuhlá díky tomu jak se netankuje moc benzín a pokud chci natankovat benzín za 100,- (cca 4-5l) tak tam strávím asi tak 2-3 minuty než to tam proteče (za tu dobu prostě natankujete plnou nebo i dvakrát). Je možný tu klapku vyndat uplně? Nebo pujde to nějak lehce rozpohybovat? Jestli má ta klapka jen funkci zabraňující zpětnému vstříknutí paliva při tankování (jak píše Cedrych-Automobily Škoda Felicia str. 266) je možný ji tam nemít nebo plní nějakou další funkci? Neřešil tohle někdo? Díky za rady.
_________________ Felicie 1.3
r.v. 96, 50 kW, LPG
|
11.8.09, 14:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Tak si někdy najdi půl hodiny čas, opuštěnou benzínku, kde nebudeš nikomu vadit a natankuj plnou. Ta klapka se pročistí protékajícím benzínem....snad.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
11.8.09, 15:02 |
|
|
valtr81
|
Tak bych neudělal hned ze dvou důvodů.
První je, že jakej je rozdíl tankovat 40 nebo 4l když při rychlejším tankování mi teče benzín ven.
A druhej důvod je, že nebudu stát půlhodiny u benzínky a pak tam zacáluju 1000,- Co bych pak s tou plnou navíc dělal? Vypustil do kanálu?
r.v. 96, 50 kW, LPG
|
11.8.09, 16:31 |
|
|
gokralik
|
Klidně bys mi to pak mohl přelít. No než tam něco rozebírat nebo nedej bože to dát do servisu, tak bych tohle zkusil. Ten benzín bys snad projezdil (co jiného taky). No holt bys měl měsíc trochu vyšší jízdní náklady, ale třeba by to tvůj problém vyřešilo.
Mimochodem motoru to vůbec neuškodí projet se na palivo, kterému byl předurčen. I ve všech LPG příručkách se dočteš, že by se mělo jezdit tak půl na půl benzín/LPG.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
11.8.09, 17:30 |
|
|
Skoda125ls
|
V ziadnich priruckach nieje pisane pol na pol to je kravina motor beziaci neustale na LPG, je chraneny, vid priklad
Skoda 136 15000km behanie iba na benzin vymena oleja uplne cierny 15000 na LPG olej ako novy tak ako vsetci co su proti LPG naj drzia usta lebo trepu 2 - 3 . -D proste zavidia.
A ktej klapke ma este jeden ucel ak das auto na strechu, pri nehode tak zabrani vyteceniu benzinu z nadrtze myslim ze by sla ta klapka rozbehat nejakou palickou a olejom .-D ale nenapchaj ho tam vela
|
9.9.09, 17:01 |
|
|
Dawid130
|
Skoda125ls píše: V ziadnich priruckach nieje pisane pol na pol to je kravina motor beziaci neustale na LPG, je chraneny, vid priklad Skoda 136 15000km behanie iba na benzin vymena oleja uplne cierny 15000 na LPG olej ako novy tak ako vsetci co su proti LPG naj drzia usta lebo trepu 2 - 3 . -D proste zavidia.
No ono tam nejde ani tak o ten olej jako spíš třeba ventily a jiné věci. 136 je na tom líp než 120 ale každej ti doporučí fláknout mezi LPG i nádrž benzínu.
|
9.9.09, 18:29 |
|
|
darklord
|
Skoda125ls píše: V ziadnich priruckach nieje pisane pol na pol to je kravina motor beziaci neustale na LPG, je chraneny, vid priklad Skoda 136 15000km behanie iba na benzin vymena oleja uplne cierny 15000 na LPG olej ako novy tak ako vsetci co su proti LPG naj drzia usta lebo trepu 2 - 3 . -D proste zavidia. A ktej klapke ma este jeden ucel ak das auto na strechu, pri nehode tak zabrani vyteceniu benzinu z nadrtze myslim ze by sla ta klapka rozbehat nejakou palickou a olejom .-D ale nenapchaj ho tam vela
ad olej - sice ostava cisty dlhsiu dobu ale rychlejsie degraduje, tj menia sa jeho vnutorne vlastnosti
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
9.9.09, 18:32 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ta klapka se prostě nepročistí nikdy musíš zvednout auto , sdělat hadici a tu klapku vyhodit a je klid miloš
|
9.9.09, 20:26 |
|
|
darklord
|
slovacek.milos píše: ta klapka se prostě nepročistí nikdy musíš zvednout auto , sdělat hadici a tu klapku vyhodit a je klid miloš
nebolo by lepsie vymenit/spravit? ona asi bude mat daky zmysel, ako sa pisalo ked to hodis cez budku aby nevychcal benzin (nie zeby bol drahy, ale aby to neblaflo)
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
9.9.09, 20:41 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
darklord píše: slovacek.milos píše: ta klapka se prostě nepročistí nikdy musíš zvednout auto , sdělat hadici a tu klapku vyhodit a je klid miloš nebolo by lepsie vymenit/spravit? ona asi bude mat daky zmysel, ako sa pisalo ked to hodis cez budku aby nevychcal benzin (nie zeby bol drahy, ale aby to neblaflo)
já jí tam taky nemam ona je tam ještě jedna nahoře
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
10.9.09, 05:26 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
darklord píše: slovacek.milos píše: ta klapka se prostě nepročistí nikdy musíš zvednout auto , sdělat hadici a tu klapku vyhodit a je klid miloš nebolo by lepsie vymenit/spravit? ona asi bude mat daky zmysel, ako sa pisalo ked to hodis cez budku aby nevychcal benzin (nie zeby bol drahy, ale aby to neblaflo)
)
až uvidíš jak je zrezlá tak tě nějaké spravování přejde,
a přemýšlet kdy auto hodíš přes budku a jak ti klapka pomůýe to si namontuj erbegy, hasičák a odpojení aku z místa řidiče, a pyropatronu na katapult nádrže na budku své miláčky hážeme často miloš
|
10.9.09, 06:07 |
|
|
Skoda125ls
|
Jedine kedy pouzivam benzin v aute je ked musim v zime startovat cize za 100 sk, tedajsej meny na celu zimu a motor ide bezvadne s karbecom s T.613 spotreba je vysia ale obycajna felicia 1.3 MPI ani na benzin nestaci za tim autom
|
10.9.09, 21:18 |
|
|
Ondras83
|
MPIčko nestačí ani mě
já nevi, jestli tam tu klapku mám nebo ne, ale zatim tenhle problém nemám ...ťuk ťuk
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
10.9.09, 21:35 |
|
|
valtr81
|
Zkoušel jsem se tam dobývat, ale ty spony byly zrezlý jak 20-ti letej plot. Dolu šla jen jedna a to flexou ... ke druhý jsem se nedostal. Musim sehnat tu spojovací gumu novou někde na vrakáči nebo prostě koupit a pak to pujde ven všechno
r.v. 96, 50 kW, LPG
|
14.9.09, 13:17 |
|
|
valtr81
|
A je vymalováno. Sehnal jsem novou gumu a za 1,5 hodinky bylo hotovo. Nejhustší bylo tu sundat tu druhou sponu u nádrže-nad tím jsem strávil asi hodinu času (když pod tim člověk leží, tak je to fakt pruda-jinak by to asi nebylo tak hrozný). Ta klapka byla zrezlá jako pra*e a vůbec se nehejbala, tak šla ven. Vůbec mě překvapilo co tam je bordelu v tom sifonu.
Ale jinak problém je vyřešen
r.v. 96, 50 kW, LPG
|
1.10.09, 13:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|