Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 14:39

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Nefunkčný prepínač LPG - BRC 
Autor Zpráva

Příspěvek Nefunkčný prepínač LPG - BRC
zdravím vás

mám na vás jednu otázku.pred tromi dňami som odstavil moju feliciu 1.3mpi na lpg - splynovac BRC a po troch dnoch som ju chcel nastartovat.bola dost vybita bateria ale motor nabehol.bohuzial ovladac na prepinanie uz nie :( odvtedy nesvieti na nom nic a ja jazdim na benzin :(
co by to mohlo byt? potriasol som kablami pod volantom a nabehol ale opat zhasol :( neviem ci to malo suvis s tymi kablami alebo je problem v niecom inom.pred tromi dnami vsetko fungovalo a zrazu to nejde ? :(

čital som ze to moze byt poistka ale nasiel som len jednu ktora je na vodicove strane pod kapotou ale je ok.je to poistka na lpg alebo su este nejake? lebo cital som ze poistka moze byt aj na podbehu alebo pod palubovkou.

plus mam otazku ako sa zapaja rele ktore je sucastou splynovaca a nachadza sa pod kapotou motora.je 5kontaktove ale idu tam len styri kable - cierny, zeleny, biely a bielo oranzovy.
nevie niekto ako maju byt natlacene na relatku? viem ze cierny je zem ale co ostatne?

poradte mi prosim lebo uz fakt neviem, dakujem za kazdu pomoc

16.10.11, 12:47
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Nefunkčný prepínač LPG - BRC
Lepší by bylo nejdříve uvest, o jaké vozidlo jde.
Barvy drátů nemusí být podle jejich určení, i když je to slušnost.
Nejspíše bude problém buď v samotné krabičce, nebo je problém někde v pojistce.
Relé se zapojuje většinou na čtyři dráty, i když má pět konektorů, protože to má přepínací kontakty.
Dva jsou napájení cívky, jeden tedy kostra a druhý kladný pol. Další dva dráty jsou spínací nebo rozpínací kontakt, který v podstatě funguje jako spínač. Relé pracuje v podstatě jakoby spínač, ale až po té, co je napájena cívka, která přitáhne kotvu a sepne nebo rozepne kontakty.

17.10.11, 19:33

písal som že ide o feliciu 1.3mpi so splynovacom BRC, dnes som bol v jednom v úvodzovkách servise kde mi povedali že zapojenie rele nema nic spolocne s tym ze nesvieti ovladac v kabine na prepinanie plyn benzin.tak neviem.poistku som nasiel len jednu a ta je ok.

co sa tyka zapojenia rele, dnes som zistil ze ak necham zeleny cize zrejme plus a cierny minus na povodnych miestach a prehodim nejak inak ostatne dva kable tak mi auto neslo vobec nastartovat takze predpokladam ze kable mam na rele zapojene dobre kedze auto na benzine frci.

napatie do RJ lpg som nameral ale ked som otvoril krabicku nasiel som na plosnom spoji led diodu ktora by mala asi svietit alebo nieco.zapojil som kable do rj bez krytu ale led nesvieti ani neblika nic.

ovladac je stale mrtvy a ja si uz neviem pomoct :(

17.10.11, 20:35

Tak tu felinu jsem přehlédl, to se omlouvám. Chyba bude tedy někde v napájení té ŘJ LPG, nebo přímo v ní.

19.10.11, 14:14

Tak jsem byl ve 3 servisech u plynařů a nikdo nemá diagnostiku na BRC JUST HEAVY nevíte někdo o někom Praha a okolí 2 servisy na Praze 9 nemají ani na Praze 8.Felicie 1,6 .Díky Paull

21.2.12, 12:20

Flashko píše:
zdravím vás

mám na vás jednu otázku.pred tromi dňami som odstavil moju feliciu 1.3mpi na lpg - splynovac BRC a po troch dnoch som ju chcel nastartovat.bola dost vybita bateria ale motor nabehol.bohuzial ovladac na prepinanie uz nie :( odvtedy nesvieti na nom nic a ja jazdim na benzin :(
co by to mohlo byt? potriasol som kablami pod volantom a nabehol ale opat zhasol :( neviem ci to malo suvis s tymi kablami alebo je problem v niecom inom.pred tromi dnami vsetko fungovalo a zrazu to nejde ? :(

čital som ze to moze byt poistka ale nasiel som len jednu ktora je na vodicove strane pod kapotou ale je ok.je to poistka na lpg alebo su este nejake? lebo cital som ze poistka moze byt aj na podbehu alebo pod palubovkou.

plus mam otazku ako sa zapaja rele ktore je sucastou splynovaca a nachadza sa pod kapotou motora.je 5kontaktove ale idu tam len styri kable - cierny, zeleny, biely a bielo oranzovy.
nevie niekto ako maju byt natlacene na relatku? viem ze cierny je zem ale co ostatne?

poradte mi prosim lebo uz fakt neviem, dakujem za kazdu pomoc

To relé bude pravděpodobně určený k rozpojování napájení vstřikovačů, to pořadí zapojení se samo opd sebe nepřehází :wink: A v tom případě to relé skutečně nemá vliv na to zda svítí či nesvítí přepínač. Tohle je buď zkrátka přerušený napájení a nebo je ten přepínač v p.
Pojistka sice může být ok, ale co ten držák pojistky?Má zaletovaný přívody nebo jen zmačklý kleštěma a celý zelený? :wink: Co ukostření LPG elektroinstalace?Je všechno-konektory, kabelový očka atd k drátům zaletovaný?Nebo zelený a zoxidovaný..? :wink: A je na reduktoru(splynovači) NTC senzor(snímač teploty)? Ten když má přerušenej přívod tak přepínač taky nesvítí..
Ale když píšeš, že při zahejbání s kabeláží pod krytem volantu občas přepínač zasvítí, tak to je jasný kde to hledat, ne? :wink:

21.2.12, 13:03
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]