Autor |
Zpráva |
m4rt4s
|
LPG seřízení lovtec
Zdravim, furt nevím jak správně seřídit LPG . . . mám reduktor lovtec nevím jaký šroub k čemu je . . . jak seřídit směs atd mam sice Opel Astra F (né škodovku), ale myslim si že na značce auta nezáleží je to 1,4 i jednobod . . . mam tam krokovej moturek na hadici ke vstřikovací jednotce a za nim hned mechanický šrkcení šroubem (to je na množství plynu ? nebo už směsi ? ) na tomto odkazu http://www.google.cz/imgres?q=lovtec&um=1&hl=cs&biw=1366&bih=543&tbm=isch&tbnid=UN-6Yl60sGkFYM:&imgrefurl=http://autokacik.pl/showflat.php%3FCat%3D0%26Number%3D279110809%26page%3D0%26fpart%3Dall%26vc%3D1&docid=x3Kv3hadlRPqIM&imgurl=http://autokacik.pl/files/279110809-parownik_lovato_opis_1966.jpg&w=547&h=475&ei=XtojT_iJOYO3hQemooy5DA&zoom=1&iact=rc&dur=649&sig=117941170371075224172&page=2&tbnh=162&tbnw=168&start=10&ndsp=17&ved=1t:429,r:9,s:10&tx=50&ty=68 je reduktor co tam mam . . . ten šroub na regulaci membrány je na volnoběh ? a ten horní bronzovej (zlatej) je na směs volnoběhu ? prosím o radu jak to seřídit, nikde jsem nenašel postup . . . benzínová část je zcela v porádku.
|
28.1.12, 13:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: LPG seřízení lovtec
já bych se na to vyprdl,
zajel bych do hodonína, nechal udělat na měštanské emise za 26O korun a OK, jinak ti borec řekne že máš třeba memrány KO že to v určitých režimech seštelovat nejde a podobně miloš
|
28.1.12, 14:53 |
|
|
m4rt4s
|
emise bych moch udelat ve škole zadarmo . . ale nejni tam katalizátor na tom toho asi moc nepoznaj . . . membrány jsou měněný . . . jsou tam nový svíčky vzduchovej filtr kabely od svíček víko rozdělovače a palec rozdělovace . . ale když sem to koupil mělo to nepravidelnej chod . . běhalo to na 3 válce jeden válec si přisával vzduch . . tak jsem to přetěsnil a teď to potřebuje doseřídit LPG . . . nejspíš to měli seřízené na to že to běhalo na 3 . . . ted to žere 9,9 l což si myslim že je dost . . . jedim vzdálenosti 2x 30km za den jen tak to lechtam . . Proto bych to chtěl seřídit doma . . . už vim jak seřídit ten šroub na hadici co jde ke vstřikovací jednotce . . . . ale jak seridit ten co je na membranu a smes ? aspon nejakej návod abych vedel kterej mam serizovat jako prvni, nebo nějakou radu
|
28.1.12, 17:06 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
pokud někdo rozumí emisím tk rozumí plynu i katalizátoru no ve škole tam toho seřídíš
|
28.1.12, 18:58 |
|
|
m4rt4s
|
no mistr na praxi se v autech vyzná dělal v servisech v čechách i po německu a dycky když jsme měli nejakej problém nebo závadu na kterou blízkej servis nemoch přijít . . vždycky ho vyřešil . . . ale LPG nezná . . . já jsem taky příšel na to proč to běží na 3 válce až na praxi když jsem udělal emise a zjistil ze tam je hodne vzduchu . . . ale to je teď jedno
Prostě bych jen potřeboval poradit jak seřídit LPG . . . nějakejuniverzální návod . . nejde mi o to o kolik dotáhnout jakej šroub . .. ale potřeboval bych vědět jekej šrouv k čemu je a jak postupovat při seřizování . . .jestli se bohatost směsi pozná na svíčkách podle barvy jako u benzínu . . nebo prostě takovéhle rady . . .
|
28.1.12, 19:25 |
|
|
michalkatka
|
na reduktore sa vylaďuje voľnobeh, ale u striekačiek je to zložitejšie nakoľko voľnobežné otáčky dolaďuje RJ motora, medzi reduktorom a mixerom je škrtiaci šroub, v tvojom prípade elektrický ventil ktorý škrtí podľa lambdy, ak máš pri ňom mechanický je to koli maximu, ale to sa spravidla dá vyladiť aj na tom elektrickom ventile...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
28.1.12, 21:00 |
|
|
m4rt4s
|
když jsem auto koupil tak byl krokový motorek odpojen . . . kabel si tam jen tak visel . . . jestli to fungovalo špatně nevím . . . já ho zapojil a asi žádná změna .. ničeho jsem si nevšimnul . . . ale pořád mi nikdo neporadil jak na to seřísení poraďte prosím někdo co seřízovat dřív ?? jestli nejdřív sroub s membránou (volnobeh?) pak smes a nakonec skrtící sroub ? . . . .
|
28.1.12, 22:21 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nikdo ti neporadil a jakou čekáš radu, při měření emisíse to dá načtelovat jak na volnoběh tk v otáčkách, nejprve se šteluje točky pak volnoběh
|
29.1.12, 10:02 |
|
|
m4rt4s
|
no potřeboval bych vědět ja to seštelovat v otáčkach? a jakej to je šroub . . . je to ten škrtící šroub na hadici ??? a dělá se to tak že na zahřátým motoru ho budu zatáčet dokud nebudou padat otáčky pak ho trochu povolim sjedu si když to málo potáhne ještě povilim . . .dokud to nebude optymální ? a pak seřídim volnoběh tim šroubem jak je k páce membrány ??
|
29.1.12, 10:16 |
|
|
michalkatka
|
voľnobeh nevyladíš, nakoľko keď pohneš šroubom na nastavovanie voľnobehu - RJ motora to doladí aby bol voľnobeh správny...
pokiaľ nemáš zapojený, alebo funkčný servoventil (škrtiaci ventil medzi reduktorom a mixom) nastavuješ to mechanickým tak to môžeš akurát priškrtiť autom sa prevezieš pokiaľ má v zábere výkon tak ho priškrtíš viac, keď začne výkon strácať tak ho trocha povolíš a to bude cca ok...
|
29.1.12, 12:42 |
|
|
m4rt4s
|
Tak jsem to dneska zkoušel seřídit a volnoběžný otáčky nejdou seřídit . . . když točim šroubem tak padnou dolu ale hned je ŘJ zvýší . . .neseřizuje se to přes PC ?
|
30.1.12, 16:56 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
přes pc jo ale kabel i program stojí, třeba na BMM mi ho lovato nabízelo tuším za 5OOO korun, to musíš mít funkční lambádu, program na starého opla se sehnat dá ale kabel zas kolem 14OO kč, uvidíš sám but tě přejde boj s větrným mlýnem nebo si někam zajedeš
|
30.1.12, 17:41 |
|
|
michalkatka
|
m4rt4s píše: Tak jsem to dneska zkoušel seřídit a volnoběžný otáčky nejdou seřídit . . . když točim šroubem tak padnou dolu ale hned je ŘJ zvýší . . .neseřizuje se to přes PC ? presne ako som ti napísal... a ešte otázka prečo chceš štelovať voľnobeh spotreba sa prejavuje hlavne pri nastavovaní toho škrtiaceho ventilu, voľnobežný systém spotrebu ovplyvňuje minimálne... alebo aký máš problém s motorom
|
31.1.12, 17:09 |
|
|
m4rt4s
|
no mam volnoběh 1000 ot/min . . . . ale to že to žere musí to bejt smesí nebo škrticím ventilem ( ale ten jsem zatocil uz driv na minimum aby to trochu jelo a stejne to zralo 9 l ) . . . a myslim si že spotřeba 9,8L je dost . . . a taky si nejsem jistej jestli ten plastovej sroub na reduktoru ja na volnobeh . . .protoze kdyz to dotahnu vic a pridam plny tak se to dusí . . . nastavil jsem to tak aby to při rychlím přidání plynu šlo pěkně plnule do otáček .
|
31.1.12, 17:43 |
|
|
michalkatka
|
voľnobeh riadi RJ motora, LPG je iba oklamávač benzínu...
vymeň čidlo teploty motora, RJ si myslí že motor má -49,5°C a beží v režime obohatenia a zvýšených voľnobežných otáčkach...
|
31.1.12, 18:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|