|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Forman stříkačka nejede na Lpg BRC
Autor |
Zpráva |
PETR TOMALA
|
Forman stříkačka nejede na Lpg BRC
Ahoj.Mám formana stříkačku se systémem BRC.Přívod plynu do motoru je přes servoventil.Řídící jednotka pod volantem má 3 polohy přepínače.
1.Benzín
2.Mezipoloha-nevím k čemu u tohohle systému slouží
3.LPG
Ještě dneska ráno jsem startoval takto:
1)Pokud byl přepínač v poloze plyn-tak nastartoval na Lpg
2)Pokud byl přepínař v poloze benzín-tak startoval na Benzín
Během jízdy jsem mohl lehce přepínat z jednoho paliva na druhé zcelá bez problémů.
Dneska večer nastal problém.Zapnu zapalování a přepínač je v poloze LPG.Na krabičce se rozsvítí zelená kontrolka.Jenže vždy přesně po 5s se rozsvítí červená ledka na provoz benzín a jde slyšet jak se zavřou plynové ventily.Přepínač je v stále v poloze LPG,ale svítí ledka benzínu a nejde nastartovat.Pokud přepnu na benzín,tak je vše Ok.Prostě na benzín funguje normálně.Jakmile během jízdy na benzín přepnu na plyn,tak chcípne okamžitě.Když stojím a přepnu na plyn,tak opět to samé:svítí zelená ledka LPG a po 5 vteřinách zase cvak cvak a tváří se jako že je přeplá na benzín.Potom zase vypnu zapalování a tak dokola.Mám podezření na řídící jednotku LPG?
|
5.6.10, 21:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
mezipoloha je automat tj start na benzín a pří 2000otáčkách se přepíná na LPG
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
5.6.10, 21:39 |
|
|
Ondras83
|
mezipoloha je na startování, chytne na benzín a pak automaticky přepne na LPG...máš natankováno?
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
5.6.10, 21:40 |
|
|
PETR TOMALA
|
LPG nádrž je plná.Ještě dneska ráno jsem bral do plna.Jak říkám startoval jsem vždy na LPG přímo a bez problémů.Pokud bych tedy zkusil startnout v té mezipoloze,tak jak proběhne to přepnutí na plyn?Po překročení určitých otáček nebo teploty?Nemá s tím zkušenost.Deset roků mám na druhém autě podtlakový systém a s tím jsem nikdy problém neměl-pitomá elektronika.Ale stejně přece musí být možné přepnout za jízdy z benálu na LPG a to mi taky nejde a předtím šlo.
|
5.6.10, 21:46 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
při překročení otáček teplota je úplně jedno
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
5.6.10, 21:50 |
|
|
PETR TOMALA
|
Problém vyřešen.
Bylo to věcí mezi volantem a sedačkou. Děkuji za radu!
|
6.6.10, 11:11 |
|
|
Airm
|
Re: Forman stříkačka nejede na Lpg BRC
Mám stejný problém ale u auta škoda Felicia 1.3 MPi LPG nejde přepínat na plyn. Zjistil jsem že pod víkem motoru je bílý nános takže se tam dostává voda a v nádobce s vodou bylo hodně pod minimum. Takže jsem jí dolil mezi min a max zkusil jsem nastartovat a pořád nic. Nevíte v čem závada ? (Plynu tam je cca 20l)
|
13.4.12, 21:27 |
|
|
Airm
|
vyřešeno... na druhý den jsem nastartoval a šlo přepnout na plyn. Asi to bylo nedostatkem vody.
|
14.4.12, 19:51 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
správně vodu musíš mít na max jinak to nepřepne, a ještě to dělají panty ve dveřích stříkej je WD sprejem
|
15.4.12, 09:50 |
|
|
gokralik
|
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
25.4.12, 11:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|