Autor |
Zpráva |
Novel Whoop
|
revize LPG
Zdravím Měl bych dva dotazy.. Mám lpg feldu první rok, tak prosím berte ohledy Ještě jsem nebyl na revizi, tak by mě zajímalo, co se všechno kontroluje a jak dlouho to asi může trvat..? A ta druhá - v příloze k TP mám napsaný datum platnosti poslední revize, nikoliv stav km.. Je tedy závazné se dostavit ke kontrole do tohoto data, nebo pár dnů sem tam už nehraje roli?
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi 1998 hatch, LPG
|
5.3.13, 08:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Re: revize LPG
Vetsinou se na to sere a jde se az pred TK. Nema to kdo zkontrolovat. Uz leta si slibuju, ze si v pulce mezi TK na tu revizi dojdu a jeste se mi to nepovedlo. Kontroluje se tesnost soustavy a stav dilu. Podle toho jakej je technik to muze trvat i pul hodiny! Pokud se najdou zavady, trva to samozrejme dyl. Ale jezdim do servisu, kde mi to na pockani ocuchaj merakem, kouknou jestli neco neupadne a zase jedu.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
5.3.13, 08:50 |
|
|
Novel Whoop
|
Díky Takže se to nehrotí.. Já se dočetl totiž je jedinou věc - že BYCH NEMĚL bez platné revize projít technickou.. Ale nikde jsem se nedočetl, že to bez toho taky nejde A predchozí majitelka auta mi říkala, že na to dost kašlala, a to je to policistka Takže to asi taky nebudu nijak extrémně hrotit.. na technice jsem byl teď v prosinci
|
5.3.13, 09:57 |
|
|
CROWACK
|
no průser bude, až ti bez revize to auto shoří a chytnou i ostatní - ani to nemusí byt od plynu...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
5.3.13, 17:36 |
|
|
Novel Whoop
|
To bude znít asi hloupě, ale proč by se to auto mělo samovznítit? Ale chápu, na co tím narážíš.. Je pravda, že pokud by se cokoliv stalo, tak by mi mohli říct, že nemám platnou revizi, auto nebylo v pořádku mojí vinou a pojišťovna by se na mě vykašlala. To zní logicky.. No momentálně jsem oslovil 2 společnosti v okolí, kde by mi tu revizi mohli udělat, tak snad se nějak domluvíme na termínu. Spíš jsem chtěl obecně vědět, jestli může nastat nějakej průšvih, když bych to nestihl do termínu - jestli by tam byl případnej postih.
|
5.3.13, 17:47 |
|
|
CROWACK
|
Prostě postih za to je ale nikdo to nekontroluje, není žalobce není soudce, akorát v případě problému se z toho pak může stát tuplovanej problém... Jinak ohledně toho samovznícení auta to je docela samolibost tohle tvrdit, auto se nesamovznítí, to je pravda, ale důvodů k tomu aby začalo hořet je tam dost a dost...stačí jenom v horku zapomenout na předním skle zapalovač...
|
5.3.13, 18:28 |
|
|
Novel Whoop
|
Ok, děkuji za upozornění Rozhodně s tebou souhlasím. ..Takové důsledky mě zprvu nenapadly.
|
5.3.13, 18:35 |
|
|
Forman
|
CROWACK píše: Prostě postih za to je ale nikdo to nekontroluje, není žalobce není soudce, akorát v případě problému se z toho pak může stát tuplovanej problém... Jinak ohledně toho samovznícení auta to je docela samolibost tohle tvrdit, auto se nesamovznítí, to je pravda, ale důvodů k tomu aby začalo hořet je tam dost a dost...stačí jenom v horku zapomenout na předním skle zapalovač... má pravdu předsedo,,,,,, Ještě že si dávám razítko sám,,,,
|
5.3.13, 21:22 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
[quote="Novel Whoop"]To bude znít asi hloupě ono to zní fakt hloupě nevím co děláš jestli sedíš v základní škole, ale všechno co chceš provozovat v práci nebo na veřejnosti či doma a podléhá to platné revizi musí být platná jinak se vystavuješ třeba trestnému činu obecnému ohrežení nebo jakémukoliv důsleku způsobénému bez platné revize, máš dvě možnosti riskuj dále nebo si děj věci do pořádku
|
6.3.13, 07:30 |
|
|
Novel Whoop
|
A co by jste ode mě chtěli ještě slyšet? Uznal jsem, že máte pravdu, ač mě ty možné důsledky zprvu nenapadly, a napsal jsem, že už jsem oslovil 2 firmy v okolí, kde by mi revizi mohli udělat. Takže to řeším a jsem si vědom důsledků. Tak už nemůsíte dál psát, jak jsem nezodpovědnej a hloupej žák základní školy
|
6.3.13, 09:07 |
|
|
Novel Whoop
|
Tak jo, revize je hotová, dokonce s dvoutýdením předstihem. Chlap mi akorát kontroloval, jestli to všude těsní a konec
|
6.3.13, 15:57 |
|
|
Forman
|
kolik to stojí v Brně???
|
6.3.13, 19:17 |
|
|
Novel Whoop
|
300,-
|
6.3.13, 19:31 |
|
|
CROWACK
|
Tak to je síla, já je mám za 50,-
|
6.3.13, 19:33 |
|
|
Novel Whoop
|
Tak to jsi mě ani neměl říkat To mám teda radost.. Ke všemu jsem dnešní revizi obsadil poslední políčko v tý příloze k TP, takže od příštího roku budu platit dvojnásob - za neustálé vypisování údajů na novej kus papíru..
|
6.3.13, 19:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|