|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
natankovani vic LPG nez je vodni objem nadrze.
Autor |
Zpráva |
Dusche
|
natankovani vic LPG nez je vodni objem nadrze.
Vcera sem do uplne prazdne nadrze ktera ma vodni objem 32 l natankoval 37,4 l. Na 80% coz je 26 l to netankuji uz davno, je strzenej plovak. Jezdim LPG 15 let a tohle mi prijde divny. Majitel pumpy tvrdil ze jak je mraz -14C, tak je LPG vic stlaceny, ale to mi prijde divny, kapalina se moc stlacit neda.
Byl jsem okraden a nebo je to mozny??
|
8.2.12, 12:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Tak kapalina se stlačit nedá, ale teplotní roztažnost platí i pro ni. Zkus příště natankovat u jiné pumpy, jestli se povede to samé.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
8.2.12, 12:41 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Re: natankovani vic LPG nez je vodni objem nadrze.
Zrovna vcera jsem tankoval taky do skoro prazdny nadrze. Kdyz jsem byl na 36l, tak jsem toho radsi nechal. Normalne tankuju tak 34-35, pokud mam uplne sucho.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
8.2.12, 12:47 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
lpg se tankuje jako kapalina a ta nejde stlačit
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
10.2.12, 02:02 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Samozrejme. To je ovsem teorie. Praxe je takova, ze v mrazech bud spravne nefunguje mereni, nebo jsou v nadrzi jine tlakove pomery. To druhy ovsem nevysvetluje ze plynu je tam "natankovano" vic nez je vodni objem.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
10.2.12, 09:39 |
|
|
michalkatka
|
neviem, mne sa ešte nepodarilo načapovať viac ako 42l
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
10.2.12, 19:46 |
|
|
Sláávek
|
Propan butan je čerpán v kapalném stavu.Kapalina je nestlačitelná..Teplotní objemová roztažnost možná platí i pro propan butan..ale ten je zas kapalný pouze pži určitém tlaku..nevím..zeptám se jednoho fyzika až ho v pondělí uvidim, jak to tedy je..Protože změny objemu kapalin v závislosti na teplotě se podle mého názoru nemůžou pohybovat v celých procentech..Podle mně je nesmysl abyse do 32 l nádrže nacpalo 37,4 l zkapalněného plynu.. Už jsem se s tím setkal taky a bylo to šidící počítadlo ve stojanu.. Natankuj jinde, jak říká gokralik..a uvidíš..Ale mně se to nezdá že by to bylo tím "jak je mráz"..Však jsem tankoval dnes ráno v 8 a bylo -21°C a natankovalo to tak nějak jako obvykle..
|
11.2.12, 09:41 |
|
|
Ondras83
|
fixluje pocitadlo
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
3.3.12, 14:51 |
|
|
Karátek
|
Buď blbne počítadlo na plnícím stojanu, což se mi nezdá, spíše mají nastavený vyšší tlak, který přetlačí vypínání do 80% naplnění procent na které je nádrž nastavená, stačí se podívat na budík u toho stojanu a jaký mají tlak. Přeplnění nádrže se pozná podle zvuku nebo zpomalujícímu čerpání až do "nuly" (nesekne se čerpání).
_________________ Škoda Favorit ELTRA 151 L PICK-UP Elektromobil. Rok výroby: 1992. Pohon: Trakční baterie. Napětí: 84 V. Kapacita: 180 Ah (C5). Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km. Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.
|
22.11.12, 21:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|