|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
chcípnutí motoru po startu
Autor |
Zpráva |
Mikejla
|
chcípnutí motoru po startu
Dobrý den, mám Felicii 1,3LXi r.v. 1995. Přes léto provoz bez problémů. Teď při ranních nižších teplotách nebo po delším stání (min. 2hod.) v chladných podmínkách začala Felda chcípat. Po startu prošlápnu plyn, aby se přepnulo z BA na LPG, a auto mi po cca 30s chcípne. Při dalším nastartování už vše běží bez problémů. Motor při chodu na BA nevykazuje na diagnostice žádné závady a stejné to je i u LPG. Nevíte někdo, co s tím? Díky Mikejla
|
24.11.12, 11:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Boha jeho... tak nešlapej hned po startu na plyn. Proč asi startuje vždycky na benzín? Taky můžou být už kapánek ztvrdlé membrány v reduktoru. Ale každopádně nech vždycky ten motor na BA aspoň trošičku prohřát. Respektive nech vše na automatice a nezasahuj do ní.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
24.11.12, 12:07 |
|
|
Mikejla
|
Re: chcípnutí motoru po startu
Já to nechám běžet po tu dobu než se připoutám, zapnu světla atd. Pak sešlápnu plyn, aby se mi to přeplo z BA na LPG, zařadím rychlost a rozjedu se. Podle kontrolky už na LPG. Ale po cca 30s motor chcípne, musím znova nastartovat, a pak už to jede po prošlápnutí plynu a přepnutí na LPG normálně. Ale ten první start za chladného počasí (aspoň to teda začalo dělat až teď, když je chladno) mi pokaždé chcípne. Proto bych ráda tuto závadu odstranila. Ale nevím, co s tím, když je podle diagnostiky vše OK.
|
24.11.12, 12:20 |
|
|
gokralik
|
Áha... tak to bude někde problém. V tomhle se zas tak moc nevyznám, já jsem spíš přes karburátorové motory. Ale určitě dostaneš odpověď snáz, když pofotíš motorový prostor (zvláštěpak kolem levého podběhu - napravo od motoru, když otevřeš kapotu). Dozvíme se tím, jaké značky je LPG zařízení a jestli má svou řídící jednotku atd.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
24.11.12, 12:47 |
|
|
Mikejla
|
Re: chcípnutí motoru po startu
řídící jednotka je LEONARDO a systém je ELPIGAS
|
24.11.12, 12:56 |
|
|