Množství plynu v nádrži LPG
Autor |
Zpráva |
varok
|
Množství plynu v nádrži LPG
Chtěl jsem se zeptat, kolik se vám vleze plynu do nádrže, pokud někdo máte toroidní nádrž 40L? Co jsem počítal, tak by se mi tam mělo vejít zhruba 32L, ale při 30L už to vypíná a přes zimu, kdy je mráz ani to ne. Třeba 29L, i když mám vyjeto úplně do chcípnutí. Je to tak dobře, nebo mám špatně nastavený ten ventil?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
7.3.13, 19:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Dalo by se s těmi hodnotami souhlasit. Ono taky záleží jak auto stojí a co tak sleduju, často stojí auto u čerpačky nakřivo.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
7.3.13, 19:54 |
|
|
Forman
|
Re: Množství plynu v nádrži LPG
je to tak, asi 80% plynu a to záleží jak to maj na čerpačce nastavené Jedni tam daj 30l a u druhé nacpou i 36 l ale je to o hubu,zbytečně to unavuje ventil
|
7.3.13, 20:17 |
|
|
gokralik
|
No mě jednou natankovali skoro 37 litrů. Spíše než čerpačka má na to vliv plovák v nádrži. To on zavírá plnící ventil.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
7.3.13, 20:25 |
|
|
CROWACK
|
Mám 46l a když to vyjedu do chcípnutí tak tankuju cca 35l... takže by to tak nějak mělo být... na čerpačce taky záleží, jakej má nastavenej tlak, ona do určité míry naplnění dovede ten plovák přežduchat
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
7.3.13, 20:32 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
ale to uz nadrz prdi nebo ne ?
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
7.3.13, 21:16 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27230 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Re:
gokralik píše: No mě jednou natankovali skoro 37 litrů. Spíše než čerpačka má na to vliv plovák v nádrži. To on zavírá plnící ventil. jde o to na jakej tlak to maji oni nastavený
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
7.3.13, 23:15 |
|
|
michalkatka
|
ja keď som na sucho tak 40 natlačí v pohode, často aj viac...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
7.3.13, 23:32 |
|
|
varok
|
No, oni prý mají u čerpacích stanic na LPG nějakou pojistku, která jim to vypne při přetížení. Tedy alespoň by to tak mělo být. Kdysy na starém fáčku jsem měl klasickou válcovou nádrž 45L. Když mi to tam dali nově, byl v nádrži plyn. Ten jsem vyjel a pak jel na plničku. Tam mi to hovado načerpalo 45L. U asi 40L jsem mu říkal, že to mám nové, asi je pokažený ten ventil, ale on čerpal dál. Jen klídek pane, ono se to ozve samo, sdělil mi. To už začalo hrozně prdět a klepat. U asi 45L mu to vyplo tu ochranu na čerpadle, protože asi už stoupl tlak nad nastavenou mez. U tohohle fáčka mám toroidní nádrž, tak nevím, jestli by to mělo být taky asi 80% jako u těch klasických válcových. Kolem 30L mi to vypíná od novoty. Dělal mi to ''hrozně šikovný pan Szotek.'' V práci jsem se včera bavil s jedním chlápkem a prý ho všichni chválí. Co tak různě poslouchám já, nebo čtu, tak naopak na něho všichni nadávají, tak nevím.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
8.3.13, 20:30 |
|
|
john simple
|
už jsem viděl u pumpy řidiče i houpat s autem, aby tam narvali více plynu
|
9.3.13, 21:46 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Mne ten ventil po 8mi letech funguje uz jenom obcas. Mam 45 litru a posledne mi natankovali 40 a to jsem nemel prazdno. Kdyz ventil funguje, vejde se 36.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
9.3.13, 21:59 |
|
|
varok
|
Jak tak koukám, tak při prázdné nádrži by se tam mělo vejít opravdu těch zhruba 80% plynu, což mi tvrdili i po namontování LPG systému ještě u starého fáčka. Tady je asi nějak špatně nastavený ventil, nebo nějakým způsobem brzy uzavírá přívod. Je to škoda, ale zatím s tím nic neudělám. Stejně potřebuji znovu opravit něco kolem nádrže, protože pan Szotek mi to minule zk...l, tak se zkusím zeptat někde jinde. Kousek od naší práce mají nově nějakou firmu kde montují LPG, tak se tam zkusím zeptat.
|
10.3.13, 07:34 |
|
|
john simple
|
ono to bude možná i záležet na tom, jak mají nastavený tlak čerpadla. třeba na bývalé pumpě ve Vojkovicích mi natlačil tak za 3 Kč a pak to vyplo a konec. V Těšíně na Slovnaftu taky někdy obsluha nadává, že mi to jde pomalu a že čerpadlo trpí. A jinde není problém
|
11.3.13, 07:57 |
|
|
CROWACK
|
tak dneska jsem nevyjel do sucha a šlo tam 36,9l plynu...ale je možný, že by mi to už brzy chcíplo benziny nestřídám...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
11.3.13, 14:47 |
|
|
varok
|
Já nejezdím na jednu plničku ale více a vždy to vypne na max. 30L. Ale když píšete, že by se tam mělo vejít zhruba 80% a to je asi 32L, ale mě se tam vejde jen 30L, tak to není zase tak hrozná ztráta, i když každý litřík navíc potěší. Jak jsem psal, nyní to mám celé rozmr..é i na benzín i na LPG, tak budu muset někde zajet na diagnostiku benzínu a pak nechat pořádně opravit LPG systém. Děkuji za názory.
|
11.3.13, 15:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|