|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
fiat ciquechanto - při běhu motoru se auto celé chvěje
Autor |
Zpráva |
Viky
Pan Kapitán
|
Re: fiat ciquechanto - při běhu motoru se auto celé chvěje
Na puntu 1.1 to vydrzela tejden jezdeni a dal to normalne emisema projde. Dookonce mi na ME rikali, ze to auto spis cisti vzduch.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
10.4.11, 10:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Mirmar
|
Opravuju se , ta svíčka na čtvrtém válci byla sice čistá ale i mokrá od benzínu. Stejně tak vypadala ta stará původní svíčka, sice ne čistá byla použitá ale v daný okamžik byla studená a mokrá od benzínu. Systém je jednobodový takže každý válec nemá svůj vlastní vstřik jako felicie MPI. Zapalovací cívky jsou tam dvě, každá s dvěma vývody na svíčky. Moc tento systém ve fiatu neznám, hrabu se v tom poprvé. Do této doby jsem se spíš hrabal va škodovce 120 a ve svém formánku. Takže poznávám nové věci. Chtěl bych to právě nějakým způsobem proměřit to trafo, ale nevím jak, abych něco ještě víc nepokazil. Ještě upozornuji , že porucha nastala ze dne na den. Den před tím auto jezdilo v pohodě ani necukalo nic.
|
10.4.11, 11:12 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Ten system zapalovani je stejnej jako Felda MPi, jsou tam jenom dva signaly pro zapaleni, civka pali soucasne do obou svicek, takze je jedno, ktera je kam pripojena. U jedny ze svicek je to zapaleni vzdycky zbytecne, ale funguje to tak uz leta.
Kdyz ti odejde "pulka civky", tak ti pali jenom jedna svicka. Staci prohodit VN kabely na vystupech civky a uvidis, kdyz ta "vadna" zacne palit a ta druha "dobra" prestane, je to civkou. Koupil jsem ji kdysi za par stovek na vrakaci, vymenil a bylo.
Edit: Tenhle system ma vyhodu, ze se nemusi snimat poloha vackovky, signal od klikovky bohate staci.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
10.4.11, 11:37 |
|
|
Mirmar
|
Dobře zítra to zkusím přehodit a uvidíme. Zatím díky za pomoc a zase napíšu.
|
10.4.11, 18:08 |
|
|
Mirmar
|
Tak to nakonec byla ta zapalovací cívka. Sehnal jsem jinou , vyměnil a auto už jezdí. Oni totiž nepálili dva válce 1 a 4. Ted už je vše v pohodě. Ještě jednou děkuji za pomoc a zase někdy AHOJ
|
14.4.11, 18:53 |
|
|
|