Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 21:01

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Po vyčištění škrtící klapky vysoký volno 
Autor Zpráva

Příspěvek Po vyčištění škrtící klapky vysoký volno
Zdravím, mám nově seata Arosu 1.0i 37kw. rok 1997. Včera sem čistil škrtící klapku protože mi kolísal volnoběh. Po vyčištění mi ale volnoběžné otáčky lítají v rozmezí 1700 - 2200 ot. Zkoušel sem přes vaga základní nastavení klapky ale nemá to žádný efekt.. Ani nevím jestli sem to základní nastavení provedl dobře. Na seat foru rem se nedozvedel vubec nic, pisu sem protoze je to jeden koncert a treba se tu najde nekdo kdo mi poradi diky.

5.9.11, 10:20
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Kdyby jenom koncern. On to bude dokonce možná škodovácký motor.

5.9.11, 18:47

Příspěvek Re: Po vyčištění škrtící klapky vysoký volno
to je sice dost mozne, ale motormanagment bude z dielne VW. Ak to este nema elektronicky plyn, skus sa presvedcit ze lanko plynu nieje napnute. inak odporucam nejaky Bosch servis kde by ti mali pomoct

5.9.11, 19:48

bych asi začal tím jak postupoval, základ správnýho základního nastavení je po vyčištění nehledě na to co to dělá motor nastartovat ohřát na provozní teplotu, potom s vypnutým motorem a zaplým klíčkem zkontrolovat případně vymazat chybovou paměť a následně provést přizpůsobení s vymazáním adaptačních hodnot a na konec základní nastavení, vše na teplotě 80 a více stupňů jinak se to nepovede. pokud to nepomůže tak pak pátrat dál

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

5.9.11, 20:57

Presne takle sem to delal akorad jeste nevim jestli nemuze byt problem v tom ze to neni original diagnostika.. Zitra chci jit na orig. diagnostiku a snad se to vyresi. Jen doufam ze nebude skrtici klapka K.O.

6.9.11, 18:40

Takze zatim sem na nic neprisel. byl sem na origo diagnostice a tam mi taky nedokazali pomoct. jedine co mi rikal ze muze byt spatny mikrospinac v klapce. takze sem klapku rozdelal a spinac promeril a funguje bez problemu. Poradte prosim co s tim. kdybych mel jistotu ze je ta klapka vadna tak koupim novou ale takle se mi do toho nechce zbytecne investovat..

18.9.11, 15:12

a nemáš třeba někde prasklou hadici z odvětrání motoru nebo od posilovače brzd?

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

19.9.11, 18:46

ne neprisava. Vcera sem udelal opet zakladni nastaveni pri teplote 85 stupnu a castecne se mi zadarilo... volnobezne otacky cca 760 - 840 akorad kdyyz je auto v pohybu tak otacky na volnobeh jsou kolem 1500.. pri zahratem motoru. v momente kdyz zastavim treba na cervenou tak se otacky vrati na tech cca 800.. tak ted opravdu netusim po cem jit.. v chybove pameti neni zadna zavada. Mate nejaky napady ?

21.9.11, 14:37
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]